16 Şubat 2011, Çarşamba 08:03:38

HASTANE PİSTLERİNDE EĞİTİM UÇUŞU

Malatya'da zor şartlar altında bile uçuş gerçekleştirerek çok sayıda vatandaşın hayatının kurtarılmasında önemli rol alan askeri helikopterler, artık eğitim uçuşlarına hastanelerin pistlerini de dahil ettiler.
  • domuz avını,kuş avını bırakmışlar artık :))
  • Tüm gelişmiş ülkelerde hastanelere ambulans helikopterle hasta sevki yapılıyor. Bir gün muhtaç olursanız hangi akla hizmet yapıldığını.
  • Eğitim programlarında var Ancak hastahane yönetimleri ile aynı dili konuştukları halde anlaşamıyorlar. Hastahanede inişe müsait bir heliport, veya açık bir alan olması lazım. Açık alan buldularmı ya otopark yapıyorlar, ya da bina. Bazı üniversite hastahaneleri çatıya heliport yaptırdılar, statik hesaplar helikopterin ağırlığını taşıyamayacağını gösteriyor. Müthait çatı diye yeterli destekleri koymamış. Havada asılı kalarak da indirmek hasta ve taşıyıcılar açısından çok riskli. Sorun yakındaki futbol sahası, boş arsaya inip ambulansla götürülsün şekilde "taşıma su ile değirmen döndürme" stilinde çözülüyor. Hv.K.K.lığı Arama Kurtarmala Birliklerinin bu şekilde protokolleri var. Bu da birşeydir.
  • hastene civarında korna çalmak bile yasakken, hastane pistlerini helikopter eğitimi için kullanmak hangi akla hizmet eder acaba?

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Malatya'daki Kara Havacılık Alay Komutanlığına bağlı askeri helikopter personeli, son dönemde sıkça görev aldıkları kurtarma operasyonları nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'ne iniş-kalkış eğitimlerine de başladılar. Askeri helikopterler, zaman zaman eğitim amaçlı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi'nin pistine iniş yapıyor. Askeri helikopterlerin iniş ve kalkışları nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki personelde, hava aracıyla gelecek olan bir hastayı karşılama konusunda alınacak güvenlik önlemlerinde hazırlıklı olmuş oluyor.

Öte yandan, Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na bağlı askeri helikopterler, Malatya'da son dönemde çok sayıda kurtarma operasyonuna katılarak, başarılı sonuçlar elde etti. Askeri helikopterler, sadece Malatya'da değil, bölgedeki diğer illere de giderek, burada ki kurtarma çalışmalarına katılıyorlar. Helikopterler son olarak Kahramanmaraş'taki göçük olayında görev almıştı.
 

HASTANE PİSTLERİNDE EĞİTİM UÇUŞU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
domuz avını,kuş avını bırakmışlar artık :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm gelişmiş ülkelerde hastanelere ambulans helikopterle hasta sevki yapılıyor. Bir gün muhtaç olursanız hangi akla hizmet yapıldığını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğitim programlarında var Ancak hastahane yönetimleri ile aynı dili konuştukları halde anlaşamıyorlar. Hastahanede inişe müsait bir heliport, veya açık bir alan olması lazım. Açık alan buldularmı ya otopark yapıyorlar, ya da bina. Bazı üniversite hastahaneleri çatıya heliport yaptırdılar, statik hesaplar helikopterin ağırlığını taşıyamayacağını gösteriyor. Müthait çatı diye yeterli destekleri koymamış. Havada asılı kalarak da indirmek hasta ve taşıyıcılar açısından çok riskli. Sorun yakındaki futbol sahası, boş arsaya inip ambulansla götürülsün şekilde "taşıma su ile değirmen döndürme" stilinde çözülüyor. Hv.K.K.lığı Arama Kurtarmala Birliklerinin bu şekilde protokolleri var. Bu da birşeydir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hastene civarında korna çalmak bile yasakken, hastane pistlerini helikopter eğitimi için kullanmak hangi akla hizmet eder acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000