29 Temmuz 2011, Cuma 19:30:15

HASAN AKSAY KİMDİR?

Gündeme bomba gibi düşen istifalardan biri de Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay'ın istifası oldu...
  • Kandile baskına giderken geri dön emrini kim vermişti acaba? Vereni ere sorsanız, çavuş verdi der; çavuşa sorsanız başçavuş der. Bir de Gnkur.Bşk.na soralım bakalım. Asıl emir kimden geldi acaba? BBG uçaklarının aldığı görüntülerini TSK dan önce PKK'ya veren ABD olmuşsa? Televizyonda sallamak kolay, sıkıysa sınır ötesi için müsade ve emir ver. Bu ordu sadece Hz. Muhammed'in değil, aynı zamanda Cengiz Hanın, Atatürk'ün ordusudur. Bilip bilmeden sallamayalım. Biliyorsak yazalım.
  • Biz birşey yapamıyoruz, belki gençler yapar demişlerdir. Yarın "ne yaptın" diye sorduklarında "istifa ettim" diyeceklerdir. İnşallah ne yaptın diye değil, "ne yapmadın" diye soracakları gün de gelir. Üniformayı çıkarınca yeminden sadece "ve amirlerime" kelimesi eksilir. Ya yemin etmeyeceksin, ya da ..
  • Ordusuna bu kadar düşman olabilirmi insan.Sanki diğer kurumlarımız allemei cihan.Sanki ingilizi amerikalısı yaptıkları savaşlarda zayiat vermiyor.Maksat çok kötü kindarlık boyutlarını aşmıış ve nefretin zirvelerinde yaşayan zavallı insanlar. Hangi ülke ordusundaki generallerin yarısını içeri atmış.Bu ne temizliği imiş.Asker bunları tahmin ettiği için direndi işte. Allah hepinizi islah etsin.Politikacısı,savcısı ,bürokratı ve polisi ile kabus gibi çöktünüz güzel ülkeme üzerine
  • Kv.Komutanlari zaten bir ay sonra emekli olacakti,kriz cikarmak icin bir ay once emekliliklerini istediler.Gn.Kur.Bsk. da onlara uydu.Ideolojik ve sahsi menfaatlerini memleket menfaatlerinin onunde tutma devri sona ermis oldu.Artik daha cevik,daha atak,daha modern ve profesyonel bir ordu kurmanin zamani geldi.Eski GnK.Bsk.'nin dedigi gibi,Kandile baskina giderken yari yolda tereyagindan kil ceker gibi geri cekilmeyi basarabilmis bir ordu bu ulkeyi nasil koruyacak.BBG evi gibi gozetledi PKK yuvalarindan hala kan kusulurken gozetleyen ucaklari dusurmeye calisan komutanlardan daha ne beklenir ki
  • Kimse ordu dusmanligi yapmiyor.Koskoca Cin ordusunda 191 general varken bizde 340 general var.Kaldi ki bunlar Bingol,Daglica,Aktutun,Hantepe,Silvan'daki ihmal ve ihanetin hesabini vermeden gittiler.Kaldi ki bunlar PKK zaiat veriyor diye Heron dusurmeye tesebbus etmenin,Jn.Gn.K.Esref pasa'nin ucaginin dusurulmesinin hesabini da vermediler.Hukumet hesap sormaya baslayinca da zorlarina gitti.Arkalarindan su doker hayirli yolculuklar dileriz
  • askerde hepimize üste itaatin esas olduğu öğretildi; 1-millet 2-milleti temsil eden TBMM 3-TBMM'yi temsil eden hükümet 4-hükümete bağlı abc genel müdürlüğü, TSK, xyz,... TSK'nın da hükümete tabii olması lazım, anlaşamıyorsanız ast istifa eder. komutanlar da bunu yapmış. "limit içi "
  • YAZIKLAR OLSUN BU HÜKÜMETEKİ SADECE OLASI BİR EYLEM PLANINDAN YOLA ÇIKARAK TÜM ORDUYU LAV ETTİ!! DÜNYANIN HİÇBİRYERİNDE BUKADAR ORDU DÜŞMANI OLAN BİR HÜKÜMET OLSUN!!! ŞİMDİ OTURSUN KENDİLERİ BU DEVLETİ SAVUNSUN KORUSUNLAR!!! BUNLAR BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİL ABD NİN UŞAKLIĞINI YAPIYORLAR ANCAK!!!
  • zamanında gelseydi ya thy de ucsaydı şimdi aylık 25 milyar maaş mis gibi gez dolaş dunyayı ucakta yedigin onunde yemedigin arkanda. ne işin var vatan milletle..
  • İlk göreve başladığında Hava Kuvvetlerinin 100ncü yılında komutan olduğum için çok mutluyum demişti ne 100ncü yıldan bişey anladı adam ne de yaptığı komutanlıktan devamlı savunmada kaldı .Bu saatten sonra TSK nın hiçbiryerinde komutanlık yapılmaz.Herkes işi gücü bırakmış nasıl isabet almam diye bakıyor inisiyatif sıfır olmuş.Cidden şu orduyla işinizi çabuk bitirinde herkes rahat etsin.Lavmı edeceksiniz alternatif ordumu kuracaksınız yapın da herkes rahat etsin.Aynı hikayeleri dinlemekten bıktık artık.Şu yeni çekilen filmede bu sahneyi eklesinler, öyle ya sahneler çok gerçekçiymiş.Alın size en çarpıcı sahne.
  • savaş vermeliydi ama yok kiii!
2 yıldır Hava Kuvvetleri komutanı olarak görev yapan Aksay, evli ve iki çocuk babası.

HASAN AKSAY KİMDİR?

1965 yılında Askeri Hava Lisesinden, 1967 yılında Hava Harp Okulundan ve 1969 yılında uçuş okulundan mezun olmuştur. 1979 yılına kadar Hava Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde filo kol uçucusu olarak görev yapmıştır. 1981 yılında Hava Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; 4.Ana Jet Üs 141.Filo Komutanlığında Eğitim Subaylığı, Harekat Subaylığı ve Filo Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Genel Sekreterlik Koordinasyon Şubesinde Harekat Subaylığı ve Ş.Md.lüğü, Ottowa Askeri Ataşeliği, 6.Ana Jet Üs Komutanlığında Kontrol Heyeti Başkanlığı ve Harekat Komutanlığı, 2.Taktik Hava Kuvveti Komutanlığında Harekat Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Bu arada 1994 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimini tamamlamıştır.
 
1994 yılında Tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbede; 8.Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Plan Harekat Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 1998 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile; 1.Taktik Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı ve Hava Kuvvetleri Harekat Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2002 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; Hava Eğitim Komutanlığı, 1.Hava Kuvveti ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı ile Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2007 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir. Orgeneral olarak; Harp Akademileri Komutanlığı görevini müteakip 25 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve ayrıca, NATO’nun Bosna-Hersek’te icra ettiği barışı koruma harekatında birlik komutanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

29 Temmuz 2011 günü görevinden istifa etti.
 
HASAN AKSAY KİMDİR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kandile baskına giderken geri dön emrini kim vermişti acaba? Vereni ere sorsanız, çavuş verdi der; çavuşa sorsanız başçavuş der. Bir de Gnkur.Bşk.na soralım bakalım. Asıl emir kimden geldi acaba? BBG uçaklarının aldığı görüntülerini TSK dan önce PKK'ya veren ABD olmuşsa? Televizyonda sallamak kolay, sıkıysa sınır ötesi için müsade ve emir ver. Bu ordu sadece Hz. Muhammed'in değil, aynı zamanda Cengiz Hanın, Atatürk'ün ordusudur. Bilip bilmeden sallamayalım. Biliyorsak yazalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz birşey yapamıyoruz, belki gençler yapar demişlerdir. Yarın "ne yaptın" diye sorduklarında "istifa ettim" diyeceklerdir. İnşallah ne yaptın diye değil, "ne yapmadın" diye soracakları gün de gelir. Üniformayı çıkarınca yeminden sadece "ve amirlerime" kelimesi eksilir. Ya yemin etmeyeceksin, ya da ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ordusuna bu kadar düşman olabilirmi insan.Sanki diğer kurumlarımız allemei cihan.Sanki ingilizi amerikalısı yaptıkları savaşlarda zayiat vermiyor.Maksat çok kötü kindarlık boyutlarını aşmıış ve nefretin zirvelerinde yaşayan zavallı insanlar. Hangi ülke ordusundaki generallerin yarısını içeri atmış.Bu ne temizliği imiş.Asker bunları tahmin ettiği için direndi işte. Allah hepinizi islah etsin.Politikacısı,savcısı ,bürokratı ve polisi ile kabus gibi çöktünüz güzel ülkeme üzerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kv.Komutanlari zaten bir ay sonra emekli olacakti,kriz cikarmak icin bir ay once emekliliklerini istediler.Gn.Kur.Bsk. da onlara uydu.Ideolojik ve sahsi menfaatlerini memleket menfaatlerinin onunde tutma devri sona ermis oldu.Artik daha cevik,daha atak,daha modern ve profesyonel bir ordu kurmanin zamani geldi.Eski GnK.Bsk.'nin dedigi gibi,Kandile baskina giderken yari yolda tereyagindan kil ceker gibi geri cekilmeyi basarabilmis bir ordu bu ulkeyi nasil koruyacak.BBG evi gibi gozetledi PKK yuvalarindan hala kan kusulurken gozetleyen ucaklari dusurmeye calisan komutanlardan daha ne beklenir ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimse ordu dusmanligi yapmiyor.Koskoca Cin ordusunda 191 general varken bizde 340 general var.Kaldi ki bunlar Bingol,Daglica,Aktutun,Hantepe,Silvan'daki ihmal ve ihanetin hesabini vermeden gittiler.Kaldi ki bunlar PKK zaiat veriyor diye Heron dusurmeye tesebbus etmenin,Jn.Gn.K.Esref pasa'nin ucaginin dusurulmesinin hesabini da vermediler.Hukumet hesap sormaya baslayinca da zorlarina gitti.Arkalarindan su doker hayirli yolculuklar dileriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
askerde hepimize üste itaatin esas olduğu öğretildi; 1-millet 2-milleti temsil eden TBMM 3-TBMM'yi temsil eden hükümet 4-hükümete bağlı abc genel müdürlüğü, TSK, xyz,... TSK'nın da hükümete tabii olması lazım, anlaşamıyorsanız ast istifa eder. komutanlar da bunu yapmış. "limit içi "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAZIKLAR OLSUN BU HÜKÜMETEKİ SADECE OLASI BİR EYLEM PLANINDAN YOLA ÇIKARAK TÜM ORDUYU LAV ETTİ!! DÜNYANIN HİÇBİRYERİNDE BUKADAR ORDU DÜŞMANI OLAN BİR HÜKÜMET OLSUN!!! ŞİMDİ OTURSUN KENDİLERİ BU DEVLETİ SAVUNSUN KORUSUNLAR!!! BUNLAR BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİL ABD NİN UŞAKLIĞINI YAPIYORLAR ANCAK!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zamanında gelseydi ya thy de ucsaydı şimdi aylık 25 milyar maaş mis gibi gez dolaş dunyayı ucakta yedigin onunde yemedigin arkanda. ne işin var vatan milletle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlk göreve başladığında Hava Kuvvetlerinin 100ncü yılında komutan olduğum için çok mutluyum demişti ne 100ncü yıldan bişey anladı adam ne de yaptığı komutanlıktan devamlı savunmada kaldı .Bu saatten sonra TSK nın hiçbiryerinde komutanlık yapılmaz.Herkes işi gücü bırakmış nasıl isabet almam diye bakıyor inisiyatif sıfır olmuş.Cidden şu orduyla işinizi çabuk bitirinde herkes rahat etsin.Lavmı edeceksiniz alternatif ordumu kuracaksınız yapın da herkes rahat etsin.Aynı hikayeleri dinlemekten bıktık artık.Şu yeni çekilen filmede bu sahneyi eklesinler, öyle ya sahneler çok gerçekçiymiş.Alın size en çarpıcı sahne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
savaş vermeliydi ama yok kiii!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000