26 Haziran 2017, Pazartesi 14:00:15

Haritacı kaşif hazır

Konya'da makine mühendisleri Mehmet Pekin ve Alp Eren Öztürk, havadan arazi haritalaması yapmak için "Haritacı Kaşif" adını verdikleri drone tasarladı.
  • Çok büyük bir icat dehset bir buluş. Kimsenin aklına gelmezdi helal olsun .Hem havada uçuyor hem 50 hektarlık bölgeyi 30 dk da bitirebiliyor hem 2 cm hata payı var hemde çok kaliteli resim çekiyor. .. Kardeş havadan fotoğraf çeken şirketlere uğrayın ve uçakların içindeki kameralara bir bakıp inceleyin 200, 300 kg lık makinalar.2,3milyon TL lik aletler ile çekilen resimler ile sizinki bir olması mümkün mü? 50 km hızla fırtına da da resim çekilir demişsiniz. 50 km hızda rüzgar eserken hareket halindeyken nasıl havada fotoğraf çekebiliyor? Biraz gerçekçi olun kağıt gibi havada sağa sola savrulur.Bu icat buluş değil satın alınmış ve üstünde oynanmış sıradan bir drone.
  • Bence Tai'ye genel müdür olsunlar
  • 30 dk da 50 hektar ı nasıl olceçebiliyor?
  • Bravo size,Aslan parçaları,sizinle gurur duyuyoruz.....
  • Arkadaşlar mühendis ama icad ettikleri pek bi yenilik yok basmışlar parayı bir drone birde kamera almışlar kamerayı drona monte etmişler Sözüm ona kaşif olmuşlar

Konya'da makine mühendisleri Mehmet Pekin ve Alp Eren Öztürk, havadan arazi haritalaması yapmak için "Haritacı Kaşif" adını verdikleri drone tasarladı.

Sağlam ve hafif olması için karbon fiber malzeme kullanılarak yapılan Haritacı Kaşif, 6 motoru ile tek uçuşta 50 hektarlık alanı ölçebiliyor.

"2 santimetreye kadar hassas uçuş yapabiliyor"

Üzerindeki kamera sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntüler elde eden drone, Gerçek Zamanlı Kinematik (RTK) GPS ile 2 santimetreye kadar hassas uçuş yapabiliyor.

Akıllı batarya sistemiyle eksi 5 derecede bile ölçüm yapabilen drone, elektronik kısımlarındaki özel koruma sistemi sayesinde yağmurlu havada da haritalama imkanı sunuyor.

Makine Mühendisi Mehmet Pekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haritacı Kaşif'i her koşulda doğru ölçüm yapabilecek şekilde tasarladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu drone sürekli ölçüm yapmak isteyenlerin işini kolaylaştırıyor. Elde edilen haritanın görsel kalitesi de çok yüksek. Saatte 50 kilometre hızla esen rüzgarda bile çok rahat ölçüm yapabiliyor. 30 dakika uçuş süresine sahip."

Haritacı kaşif hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Wow ~ 7 yıl önce
Çok büyük bir icat dehset bir buluş. Kimsenin aklına gelmezdi helal olsun .Hem havada uçuyor hem 50 hektarlık bölgeyi 30 dk da bitirebiliyor hem 2 cm hata payı var hemde çok kaliteli resim çekiyor. .. Kardeş havadan fotoğraf çeken şirketlere uğrayın ve uçakların içindeki kameralara bir bakıp inceleyin 200, 300 kg lık makinalar.2,3milyon TL lik aletler ile çekilen resimler ile sizinki bir olması mümkün mü? 50 km hızla fırtına da da resim çekilir demişsiniz. 50 km hızda rüzgar eserken hareket halindeyken nasıl havada fotoğraf çekebiliyor? Biraz gerçekçi olun kağıt gibi havada sağa sola savrulur.Bu icat buluş değil satın alınmış ve üstünde oynanmış sıradan bir drone.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tai ~ 7 yıl önce
Bence Tai'ye genel müdür olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış var ~ 7 yıl önce
30 dk da 50 hektar ı nasıl olceçebiliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tzx ~ 7 yıl önce
Bravo size,Aslan parçaları,sizinle gurur duyuyoruz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gururmu ~ 7 yıl önce
Pardon da adamlar parayla bir kamera ve yine parayla bir drone alıp iş yapıyorlar gurur duyulacak birşey yok bence bunda
Kedi ~ 7 yıl önce
Sen yap o zaman zeki arkadaşım
Komik ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar mühendis ama icad ettikleri pek bi yenilik yok basmışlar parayı bir drone birde kamera almışlar kamerayı drona monte etmişler Sözüm ona kaşif olmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berberden memleket kurtaran sizler ~ 7 yıl önce
Bahsedilen tum o ozelliklerin yazilimla saglandigini ve elemanlarinda bu konuda kendilerini gelistirdiklerini anlamadiniz tabi. Cahilliginizin farkinda degilsiniz, Susun bari ortalamayi dusurmeyin. Tum bilgisayar ureticileri islemci, hdd, mainboard, monitor vb uretmiyor degil mi. Ama o parcalari birbirleri ile uyumlu halde calistirip performans kasiyorlar degil mi ? Bide boyle dusun. Topluma katki saglamayacak her yorumunuzu lutfen kendinize saklayin. Yorumlarda moderasyon yok, bizde filtreleyemiyoruz, yormayin..
Sen ~ 7 yıl önce
Ne yapabildin bu hayatta?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000