25 Mart 2018, Pazar 10:30:43

Harç pulu bedeli biletin içinde olacak

Yurtdışına çıkış yapan Türklerden çıkış başına alınan 15 TL’lik harç ücretinin, vatandaşlara kolaylık olması açısından uçak bileti fiyatlarına dahil edilmesiyle ilgili çalışmalar başlatıldı.
  • cope para atmaktan baska birsey degil. kimse farketmedi mi kartal kurkoy otoban 3.50₺ olmus yeni yapilam havalimani yolu 10.20₺ yaziktir gunahtir
  • İşte hizmet diye buna derim.allah bunu düşünen devlet büyüklerimizden razı olsun. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu verginin kaldırılmasıni isteyen olsa olsa fetocudur. Bu vergiler bize yol elektrik su ve diğer hizmetler olarak geri dönüyor.
  • Nedense Türklere her şey parayla...yabancıya her şey beleş!....
  • kendi vatandasindan yurt disina cikiyor diye zaten cayir cayir vergi almiyormus gibi birde verginin vergisini alan tek ulke
  • Toptan kalksın. 2017 geliri 100m, yani devletimizi 4 milyon Suriye'li için kaynak bulurken bize mi bulamıyor. Kalksın bitsin bu 3. Dünya zihniyeti.
  • pasaport kontrolün oraya gişe koysunlar pul masrafı da olmaz. Direk indiragandi
  • Ilk kez tum yorumcular hemfikir olmus.Bence de kaldirilmali.Yolcu icin vakit kaybi ve de 99 depreminin uzerinden 19 yil gecti.
  • Harç pulu ödemek kadar manasızca bişey olamaz!! Helal etmiyorum.. 3. Dünya ve geri kalmışlıkla bir dünya markasıyız iyice A dan Z ye .. kazık bir ülke herşey ateş pahası.. vergi zam vergi zam haram olsun..
  • Yurtdışında çalışan ve ikamet eden Türk vatandaşları da 15 TL'yi ödeyecek mi yani?
  • adına harç pulu denen kepazelik ancak bizim gibi geri kalmış ülkelerde görülebilir. gerçi iktidar da haklı bütçede o kadar açık var ve saray,makam uçakları,arabaları vs masrafları da cabası öyle değil mi ? bu millete herşey müstahak !

Yurtdışına çıkış yapan Türklerden çıkış başına alınan 15 TL’lik harç ücretinin, vatandaşlara kolaylık olması açısından uçak bileti fiyatlarına dahil edilmesiyle ilgili çalışmalar başlatıldı.

Yurtdışına çıkış yapan Türk vatandaşlarından alınan 15 TL tutarındaki harçlardan yılda 100 milyon TL'yi geçen gelir elde ediliyor. Harç ödemesi kaynak olarak kullanıldığı için gelecekte de devam edecek ancak vatandaşa da kolaylık olması açısından biletlere dahil olmasıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Üzerinde çalışılan bir programın ilgili otoriteler tarafından kabul görmesi halinde, bir yazılım sayesinde yolcu havayollarından bilet alırken harç bedelini ödeyebilecek. Yerli ve yabancı havayolu şirketinden bilet alan harç ödemesi gereken Türk yolcu, bilet alımı sırasında harç pulu ödemesiyle ilgili bir seçenekle karşılaşacak.

Bu seçeneği kabul ederek ödemeyi yapan yolcunun biniş bankosundan aldığı biniş kartında otomatik olarak "Harç ödemesi yapmıştır" yazacak. Uygulama kabul edilse de vezneler yine harç pulu vermeye devam edecek. 15 TL'lik harç bedeli anlaşmalı bankalara ödenmesinin yanı sıra vergi dairelerinden veya havalimanlarındaki vezneden pul alım yoluyla da yapılıyor. (Habertürk)

YILLARA GÖRE HARÇ GELİRLERİ

2007: 58 milyon 871 bin TL
2008: 50 milyon 95 bin TL
2009: 50 milyon 75 bin TL
2010: 73 milyon 940 bin TL
2011: 88 milyon 631 bin TL
2012: 67 milyon 82 bin TL
2013: 86 milyon 449 bin TL
2014: 91 milyon 845 bin TL
2015: 99 milyon 135 bin TL

Harç pulu bedeli biletin içinde olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

ayakbasti parasi ~ 6 yıl önce
cope para atmaktan baska birsey degil. kimse farketmedi mi kartal kurkoy otoban 3.50₺ olmus yeni yapilam havalimani yolu 10.20₺ yaziktir gunahtir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüsnü ~ 6 yıl önce
İşte hizmet diye buna derim.allah bunu düşünen devlet büyüklerimizden razı olsun. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu verginin kaldırılmasıni isteyen olsa olsa fetocudur. Bu vergiler bize yol elektrik su ve diğer hizmetler olarak geri dönüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haraç ~ 6 yıl önce
Nedense Türklere her şey parayla...yabancıya her şey beleş!....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lh ~ 6 yıl önce
kendi vatandasindan yurt disina cikiyor diye zaten cayir cayir vergi almiyormus gibi birde verginin vergisini alan tek ulke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 6 yıl önce
Toptan kalksın. 2017 geliri 100m, yani devletimizi 4 milyon Suriye'li için kaynak bulurken bize mi bulamıyor. Kalksın bitsin bu 3. Dünya zihniyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 6 yıl önce
pasaport kontrolün oraya gişe koysunlar pul masrafı da olmaz. Direk indiragandi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TD ~ 6 yıl önce
Ilk kez tum yorumcular hemfikir olmus.Bence de kaldirilmali.Yolcu icin vakit kaybi ve de 99 depreminin uzerinden 19 yil gecti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlkel kabile ~ 6 yıl önce
Harç pulu ödemek kadar manasızca bişey olamaz!! Helal etmiyorum.. 3. Dünya ve geri kalmışlıkla bir dünya markasıyız iyice A dan Z ye .. kazık bir ülke herşey ateş pahası.. vergi zam vergi zam haram olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdışındakiler? ~ 6 yıl önce
Yurtdışında çalışan ve ikamet eden Türk vatandaşları da 15 TL'yi ödeyecek mi yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya / Münih ~ 6 yıl önce
Hayir yurtdisinda yasayanlara gerekmiyor..
Greencard/Amerika ~ 6 yıl önce
Hayir oturum hakki oldugu icin gerekmiyor
haraç pulu ~ 6 yıl önce
adına harç pulu denen kepazelik ancak bizim gibi geri kalmış ülkelerde görülebilir. gerçi iktidar da haklı bütçede o kadar açık var ve saray,makam uçakları,arabaları vs masrafları da cabası öyle değil mi ? bu millete herşey müstahak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz hafıza lütfen ~ 6 yıl önce
Balık hafızalı. Bu harcı önce Ecevit hükümeti çıkarmıştı hem de 50 USD idi. Memlekette TL yokmuş gibi. Kur oynaklığından sonra 75 TL yapmışlardı. Allah bir daha o günleri yaşatmasın
Balik hafiza Kim? ~ 6 yıl önce
Ecevitmis. Bunu cikaran Ozaldir. Adi ise konut fonu harciydi. Balik hafizali seni
İlk ~ 6 yıl önce
İlk Özal çıkardı. Adı Konut Fonu idi ve 100 USD idi.
Balık hafızalı'ya ~ 6 yıl önce
Hem bilmiyorsun hem cahilce yorum yapıyorsun hem abuk sabuk ahkam kesiyorsun. Arkadaş gayet güzel cevap vermiş bir kere de ben yazayım belki olmayan aklınla anlarsın o işi başımıza Özal musallat etti bunlar da devam ettiriyor zira tulumba'da su bitti, saray, araba, uçak vs masrafları da bütçe açığı da çok...
Özaldır ~ 6 yıl önce
Kim yazdıysa doğru yazmış. Özali'ın çıkardığı toplu konut harcı 100 USD idi. Akla ziyan bir rakam fakat öyleydi çünkü yurtdışı biletler de o dönem çok pahalıydı. Ecevit bunu önce 50 USD ye düşürdü daha sonra TL'ye endeksledi. Keşke toptan kaldırsaydı. Bugün alınan harç, eskinin yanında aslında bir hiç. Yine de kaldırılması gerek. İlkel bir uygulama.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000