03 Mayıs 2020, Pazar 11:31:00

Hangi uçağın pencereleri daha geniş?

Havayolu ile seyahat eden yolcuların çoğunluğu cam kenarında oturmak istiyor. Peki, hangi uçakların pencereleri daha geniş?
  • Uçak sabaha karşı 3'te 4'te kalkıyor, uzakdoğu'ya gidiyorsunuz. 2 saat sonra güneş doğuyor ama kabin görevlilerinin en büyük telaşı güneşliklerin kapalı olması. Uçak gideceğiniz yerin akşamüstü saatiyle inecek ama siz neredeyse inene kadar güneşlik açamıyorsunuz. Bu durumda pencere büyük olsa ne olur olmasa ne olur. Dışarıya bakamadıktan, bulutları, üzerinden geçtiğiniz yerleri göremedikten sonra. Uyumak isteyen dağıtılan çantaların içindeki göz bantlarını kapatsın uyusun.

Havacılık sektöründeki gelişmelerle ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, uçak tasarımları da hızlı bir şekilde değişmekte. Bilindiği gibi uçak pencereleri basınçtan dolayı köşeli olarak imal edilmez. Yuvarlak hatlara sahip pencereler oluşan basıncı dağıtarak tek bir noktada toplayıp tehlike oluşturmaz.

Havayolu ile seyahat eden yolcuların çoğunluğu cam kenarında oturmak istiyor. Elbette ki geniş pencereler görüş açısının daha fazla olmasını sağlayacak. Hemen hemen çoğu pencere aynı gibi gözükse de boyut olarak farklılıklar var.

Şu anda aktif olarak kullanılan uçaklar arasında ki en büyük pencereye sahip uçak Boeing 787 tipi. Uçağın pencere boyutları 10.7x18.4 inç. İkinci en büyük pencereli uçak tipi ise Boeing 777 tipleri. 10x15 inçlik bir pencere yapısına sahip.

Boeing’in dar gövdede kullanılan popüler uçağı 737 tipinde ise 9x12,5 inçlik pencereler kullanılıyor.

Airbus’ta ise en büyük pencereler yeni A220 tipi uçaklarında 11x16 inç olarak bulunuyor. A350 de ise 13,5x9,5 inçlik pencereler kullanılıyor. A330 ve A340 modellerinde ise 12.3x9 inçlik pencereler bulunuyor. A380 modellerinde ise şaşırtıcı bir şekilde daha büyük gözükmesine rağmen bu durum pencerenin çerçevesinden kaynaklanmaktadır.

©️AirportHaber

Hangi uçağın pencereleri daha geniş?

Yorumlar

Ne fayda ~ 4 yıl önce
Uçak sabaha karşı 3'te 4'te kalkıyor, uzakdoğu'ya gidiyorsunuz. 2 saat sonra güneş doğuyor ama kabin görevlilerinin en büyük telaşı güneşliklerin kapalı olması. Uçak gideceğiniz yerin akşamüstü saatiyle inecek ama siz neredeyse inene kadar güneşlik açamıyorsunuz. Bu durumda pencere büyük olsa ne olur olmasa ne olur. Dışarıya bakamadıktan, bulutları, üzerinden geçtiğiniz yerleri göremedikten sonra. Uyumak isteyen dağıtılan çantaların içindeki göz bantlarını kapatsın uyusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Kibarca reddetme hakkınız her zaman var, yakınınızda sayıca sizden üstün olan yolcular kapanmasını istemediği sürece sorun olmaz. Teşekkürler.
Yazık ~ 4 yıl önce
Ne dert ama!
Haklısınız ~ 4 yıl önce
Tabiki uçuşların hepsi uzun uçuşlar hiç birkaç saatlik veya iç hat uçuşları yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000