12 Ocak 2013, Cumartesi 14:51:12

HANGİ HAVAYOLU VERGİ KAÇIRMAKLA SUÇLANIYOR

SAS Havayolları, Ryanair’i uçakların ağırlıklarıyla ilgili yanlış beyanda bulunmak ve bu nedenle vergi kaçırmakla suçladı.
  • Bizde soru şu " KİMLER VERGİ KAÇIRMAMAKLA SUÇLANDI ?" .
  • tum low costlar gibi ryan airden de her sey beklenir olabilir gercek olmasa neden resmi bir sekilde sikayet edilsin, bizde de yok mu tabii ki var sadece uzerine gidilmiyor
  • Ya bu Ryanair'i ben de sevmiyorum. Ucaklarinda servis yok, sanki dolmusa biniyorsun. Hem hep sehire en uzak havalimanina iniyor. Almanya Dusseldorf diye biletimi aldim, Dusseldorf'a 80km uzakliktaki uyduruk bir havaalanina indi. Paris diye aldim, sehre 3 saat uzakliktaki koy havaalanina indi. Ama dogruya dogru, 5 euroluk biletleri gorunce de gozlerim doluyor, elim hemen cebimdeki kredi kartini ariyor.

SAS Havayolu yetkililerinin  düşük maliyete sahip olan İrlandalı rakibi Ryanair’i, yanlış beyanda bulunduğu iddiasıyla resmi kanallar aracılığıyla Eurocontrol’e şikayet etti.

Yetkililer konuyla ilgili yaptıkları açıklamada: “Biz Ryanair’in kuralları, daha ucuz maliyete sahip olmak için hiçe saymasını  bizi ve diğer hava yolu şirketlerini kurallara uymak için faturaları ödeyen şirketler şeklinde geride bırakmasını doğru bulmuyoruz.”
Yetkili açıklamasında,  ücretlerin ticari faaliyet gösteren bütün hava meydanlarında uçağın inişteki ve kalkıştaki ağırlığına göre belirlendiğini de sözlerine ekledi.

Ryanair bu iddialar karşısında  tepki gösterdi. Şirketin sözcüsü Stephen Mcnamara medyaya şunları söyledi. “Ryanair’in bu tip söylentilere veya spekülasyonlara verecek bir cevabı yoktur. Ryanair  uçakları İrlanda Havacılık Yetkilileri tarafından onaylandığı gibi, Boeing’in farklı kilolarda uçabilme programıyla çalışmaktadır”

HANGİ HAVAYOLU VERGİ KAÇIRMAKLA SUÇLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

NoMad ~ 11 yıl önce
Bizde soru şu " KİMLER VERGİ KAÇIRMAMAKLA SUÇLANDI ?" .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz etin yahnisi ~ 11 yıl önce
tum low costlar gibi ryan airden de her sey beklenir olabilir gercek olmasa neden resmi bir sekilde sikayet edilsin, bizde de yok mu tabii ki var sadece uzerine gidilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulgaffar Abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
Ya bu Ryanair'i ben de sevmiyorum. Ucaklarinda servis yok, sanki dolmusa biniyorsun. Hem hep sehire en uzak havalimanina iniyor. Almanya Dusseldorf diye biletimi aldim, Dusseldorf'a 80km uzakliktaki uyduruk bir havaalanina indi. Paris diye aldim, sehre 3 saat uzakliktaki koy havaalanina indi. Ama dogruya dogru, 5 euroluk biletleri gorunce de gozlerim doluyor, elim hemen cebimdeki kredi kartini ariyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Türkiyede de bu tarz yolsuzluklar var diye düşünüyorum..ama genelde ufak işletmecılere yüklenmek kolay olduğundan büyükler cirit atıyor bence...devlet tam denetleme tevtiş yaparsa bizim ülkedede bu tarz yolsuzlukları görebilir.ama nerde yapacak sistem yöneticileri...
SPQ ~ 11 yıl önce
Nasil yorum anlamadim. Hem biletleri görunce gözlerim doluyor diyosun hemde begenmisiyon. Adamlarin konsepti belli, dolmus gibi A noktasindan B noktasina seni tasiyor. Olay bu. Zaten hangi havalimanlarini kullandiklari, ikram olup olmadigi önceden belli. Isine gelirse. Ben bir kere binmek zorunda kaldim, bir daha asla.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000