28 Eylül 2020, Pazartesi 13:01:48

Hamdi Topçu: "THY krizleri fırsata çevirerek büyüdü"

Türk Hava Yolları'nda 5 buçuk yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Hamdi Topçu'nun THY günlerini kaleme aldığı "Yerelden Globale' THY'nin Yükseliş Dönemi" adlı kitabın 3. baskısı piyasaya sürüldü.
  • Sende de ne insaf, ne anlayış, ne bilgi, ne de adalet yokmuş be kardeşim. Harabe devraldık, harabe...Neydi o RJ lerin hali, neydi o A310 lar.
  • Thy bugun bu gunlerdeyse en cok Cem Kozlu sayesindedir , Ve tekrar onun gibi biri gelirmi bilmem ,
  • Büyüme var o zaman güzel zamda var o zaman
  • Hamdi bey,Hakkımı helal etmiyorum sana
  • THY borsadaki her gün tavan tavan gidip, içi boş bir şekilde yükselen sonra da çıktığı gibi düşen sirketlerin grafiğine benziyor. Nasıl büyüdü ise öyle küçülüyor. Yeri sağlam değil yani
  • bu şirket tüm fatıurayı canıyla başıyla çalışanların maaşlarına göz dikti kapranlardan %50 kabim memurlerından %35 teknikten %30 ama ao dan sıfır kesinti ile çalışanların maaşlarından çalmıştır ve hala izine çıkarmaktadır izini olanların izinleri bitirme politikasında ve insanları bıktırma felsefesi uygulamaktadır yakında çalışacak adam kalmayacak kendi ayağına kurşun sıkan tek havayolu şirketi bunları yaz kenara THY bu personel sana bunların hesabını er geç sorar.
  • İlgili dönemde çalışan alt seviye çalışanların vebali halen üzerinizde, er ya da geç çıkacak. 800 milyon dolar kar açıklayan şirket personeline hiç değer vermedi !!
  • Tam Devlet desteği olmasaydı bugün THY diye bir marka olmazdı ,yazar da kitap yazacağına kıyıda balık avlardı
  • Sabiha da herkes eskisinden fazla ucuyor. Yıllık izin bile vermiyor sabihadakilere şirket. Ne pandemisi arkadasım !!?!?!! Bırakın ya. Hayatınız yalan dolan. Bıktım bu şirketten de , yalaka çalışanlarından da!
  • Haklı, 2009da tüm dünya ekonomileri küçülürken, pazarlar daralırken, THY 30+ destinasyon açtı. Açın bakın o sene hangi havayolu ne kadar büyüdü.

Türk Hava Yolları'nda 5 buçuk yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Hamdi Topçu'nun THY günlerini kaleme aldığı "Yerelden Globale' THY'nin Yükseliş Dönemi" adlı kitabın 3. baskısı piyasaya sürüldü.

Türk Hava Yolları'nın uzun süre yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Hamdi Topçu, şirkette geçirdiği yılları bir kitapta toplamıştı. Remzi Kitapevi tarafından basımı üstlenilen kitaba "Yerel'den Global'e THY'nin Yükseliş Dönemi" adını veren Topçu, kitabında yönetim kurulu toplantılarında yaşananları, alınan kararlara, kurumun yükselişini ve dünya çapında bir marka oluşu gibi konuları ele almıştı.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen kitabın son baskında güncelleme yapılırken, THY-Opet markasının değersizleştirilmesinden dijitalleşmeye kadar birçok konuya değinildi. 

"THY 6 AY UÇAMAZ HALE GELİRSE NASIL AYAKTA KALIR?"

Türk Hava Yolları'nın pandemi sürecini nasıl atlatabileceğini kitabında da gündeme getiren Hamdi Topçu, AirportHaber'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi Türk Hava Yolları ilk kez bir kriz ortamıyla karşı karşıya kalmıyor. Geçtiğimiz yıllarda da SARS, MERS, Ebola gibi salgınlarla karşılaştık. THY'nin asıl büyümesi de bu dönemlere denk geliyor. Biz krizleri fırsata çevirebildik. Görevde olduğumuz dönemde zor günlerle alakalı strateji planları geliştirdik. "Türk Hava Yolları 6 ay uçamaz hale gelirse nasıl ayakta kalır?" sorusunun cevabı bu strateji planında yer alıyor. Mevcut yönetim de bu plan çerçevesinde hareket ederse THY'nin Covid-19 pandemi döneminden güçlü bir şekilde çıkacağını düşüyorum."

Hamdi Topçu: "THY krizleri fırsata çevirerek büyüdü"

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

çüş artık ~ 4 yıl önce
Sende de ne insaf, ne anlayış, ne bilgi, ne de adalet yokmuş be kardeşim. Harabe devraldık, harabe...Neydi o RJ lerin hali, neydi o A310 lar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo 737 ~ 4 yıl önce
Thy bugun bu gunlerdeyse en cok Cem Kozlu sayesindedir , Ve tekrar onun gibi biri gelirmi bilmem ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs şirketi iyi zam yapar büyüme var ~ 4 yıl önce
Büyüme var o zaman güzel zamda var o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman Ezandemir ~ 4 yıl önce
Hamdi bey,Hakkımı helal etmiyorum sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 4 yıl önce
Ayıp
Borsa gibi ~ 4 yıl önce
THY borsadaki her gün tavan tavan gidip, içi boş bir şekilde yükselen sonra da çıktığı gibi düşen sirketlerin grafiğine benziyor. Nasıl büyüdü ise öyle küçülüyor. Yeri sağlam değil yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaşlardan keserek ~ 4 yıl önce
bu şirket tüm fatıurayı canıyla başıyla çalışanların maaşlarına göz dikti kapranlardan %50 kabim memurlerından %35 teknikten %30 ama ao dan sıfır kesinti ile çalışanların maaşlarından çalmıştır ve hala izine çıkarmaktadır izini olanların izinleri bitirme politikasında ve insanları bıktırma felsefesi uygulamaktadır yakında çalışacak adam kalmayacak kendi ayağına kurşun sıkan tek havayolu şirketi bunları yaz kenara THY bu personel sana bunların hesabını er geç sorar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 4 yıl önce
İlgili dönemde çalışan alt seviye çalışanların vebali halen üzerinizde, er ya da geç çıkacak. 800 milyon dolar kar açıklayan şirket personeline hiç değer vermedi !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 4 yıl önce
Tam Devlet desteği olmasaydı bugün THY diye bir marka olmazdı ,yazar da kitap yazacağına kıyıda balık avlardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne pandemisi ~ 4 yıl önce
Sabiha da herkes eskisinden fazla ucuyor. Yıllık izin bile vermiyor sabihadakilere şirket. Ne pandemisi arkadasım !!?!?!! Bırakın ya. Hayatınız yalan dolan. Bıktım bu şirketten de , yalaka çalışanlarından da!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamdi T. Fan ~ 4 yıl önce
Haklı, 2009da tüm dünya ekonomileri küçülürken, pazarlar daralırken, THY 30+ destinasyon açtı. Açın bakın o sene hangi havayolu ne kadar büyüdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000