19 Eylül 2021, Pazar 12:41:41

Hamdi Güvenç: "Uçuşlar için görüşmelere başladık"

İngiltere'nin Türkiye'yi karantina listesinden çıkarması Muğla'da beklentileri yükseltti. YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, kararın ardından İngiltere'den bölgeye yapılacak uçuşlar için görüşmelere başladıklarını söyledi.
  • Allah rızası için biraz şu bodrum havalimanını da eğitin. Oturup müşteri bekliyorlar

İngiltere'nin Türkiye'yi karantina listesinden çıkarması Muğla'da beklentileri yükseltti.

İngiltere'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye'yi 22 Eylül itibarıyla "seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden" çıkarması, İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği Muğla'daki turizmcileri mutlu etti.

Kararı değerlendiren Muğla'daki sektör temsilcileri, ekim ve kasımda İngiltere'den bölgeye misafirlerin geleceğini ifade ediyor.

Bu kararın ardından sezon sonunda bölgede hareketlilik yaşanacağını belirten sektör temsilcileri, İngiltere pazarının açılmasının 2022 sezonu satışlarını da olumu yönde etkileyeceğini kaydediyor.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, kararın ardından İngiltere'den bölgeye yapılacak uçuşlar için görüşmelere başladıklarını söyledi.

İlk uçuşların 23 Eylül itibarıyla başlayacağını aktaran Güvenç, ekim ve kasımda bir hareketlilik yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.

İngiltere'nin, Muğla'nın en önemli pazarlarının başında geldiğini anlatan Güvenç, şunları kaydetti:

"Salgın öncesi yıllara baktığımızda, ekimde Dalaman Havalimanı'na ortalama 85-90 bin İngiliz yolcunun geldiğini görüyoruz. Bu sayının neredeyse yarıya yakını Londra kaynaklı. Şu anda 420 uçuş görünen ekim planlamasının, THY'nin da atak yapmasıyla güçleneceği kanaatindeyiz. Ekimde okul tatili de, var olan ve bekleyen talebi daha iyi düzeylere çıkaracak. Ekimin güçlü geçmesi sezonun uzamasını sağlayacak, kasım ve aralık ayını olumlu etkileyecek. En önemlisi de gelecek yıl talebini ve uçuş planlamalarını tetikleyecek." (TRT)

Hamdi Güvenç: "Uçuşlar için görüşmelere başladık"

Yorumlar

Yda ~ 3 yıl önce
Allah rızası için biraz şu bodrum havalimanını da eğitin. Oturup müşteri bekliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000