28 Şubat 2021, Pazar 16:55:43

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu için önemli adım

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı törenle yarın başlayacak.
  • Acele etmeseydiniz, hem acele ile şeytan karışır. Şirketin pardon hükümetin petrolden aldığı vergi daha fazla dimi, hem elektriğimiz de yok zaten, Bir de Iğdır kaysısının muğlaya, trakya kaşarının diyarbakıra, karadeniz hamsi sinin akdenize, finike portakalın samsuna aynı gün tek vesaitle ve hızlı trenle gitmesini kim istemez dimi, aynı ürün 5 kere el değiştirmez ise ve hükümetim nasıll para kazanacak dimi, Aynı ürünü tek vesaitle ulaştırırsan tek vergi alırsın ama aynı ürün 5 kere el değiştirirse iş ticaret olduğu için vergi ödemek zorunda olduğu için her birinden ayrı ayrı vergi alırız dimi, sonra da sorarız tarlada 1 TL markette niye 5 TL diye. Size demiryolu yerine otoban yaptık dimi bilin bakalım neden?
  • orasi beylikduzu
  • E5 Sefaköy'den asıl bağlantı sağlanmalı. Asıl başlangıç E5 SEFAKÖY- HALKALI- HAVALİMANI bakın başarı o zaman belli olacak. Bir dünya insan E5 Üzerinde ikamet ediyor.
  • İnşallah hızlıca bitirilir. Bence güzergah mümkn mertebe yer üstüne alınsa çok daha hızlı ilerler süreç. Zafen o bölgenin çoğu hazine arazisi.
  • Sonuc ne? Ne zaman aciliyor?
  • Her bolum icin toren mi yapilmasi gerekiyor. Bence her sabah yapsinlar!
  • Neden Beylikduzu devre disi hep bilen soylesin
  • gayrettepe ist havalimanı metrosu açılsın artık bö geldi.
  • Bu hat da acildiktan sonra Sabiha Gokcen'e metro getirilir sanirim (!)
  • tunel 10senede biterse iyi

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı törenle yarın başlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgiye göre, Halkalı-Yeni Havalimanı Metro Projesi güzergahında birinci hat 31 bin 292 metre, ikinci hat 31 bin 310 metre olmak üzere çift hat toplam 62 bin 603 metre olacak.

Bu güzergahın 55 bin 600 metresi toplam 6 tünel delme makinesiyle açılacak. Proje kapsamında bugüne kadar 22 bin 628 metre tünel delme makinesi kazısı tamamlandı.

Proje kapsamında 3 ayrı tünel delme makinesi çalışma noktası bulunuyor. Bu noktalar, T13 servis istasyonu, makas yapısı ve Olimpiyatköy İstasyonu'nda yer alıyor.

Proje kapsamında tünel delme makinesi günde ortalama 30 metre ilerleme sağlıyor.

Bu yıl içinde proje kapsamında aynı anda 6 tünel delme makinesi ile tünel kazı çalışmaları devam edecek. Projede tünel imalatlarının bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında, T13 servis istasyonundan T11 servis istasyonu yönündeki kazılar tamamlandı.

T13 servis istasyonundan Fenertepe İstasyonu yönüne Kasım 2020'de kazıya başlanırken, 17 bin 560 metrelik kazı yapılması planlanıyor. Bu kapsamdaki birinci hatta 2 bin 358 metre kazı gerçekleştirilerek Arnavutköy-2 İstasyonu'na 11 Şubat'ta ulaşıldı. İkinci hat kısmında da bugüne kadar 1480 metre ilerlendi ve kazıya devam ediliyor. Bu bölgedeki kazıların 2 Haziran 2022'de tamamlanması hedefleniyor.

Olimpiyatköy İstasyonu'ndan Halkalı İstasyonu yönündeki kazılar ise Bakan Karaismalioğlu'nun katılacağı törenle yarın başlayacak.

Bu kapsamda, 12 bin 830 metrelik kazının ardından 14 Aralık 2021'de Halkalı İstasyonu'na ulaşılması planlanıyor.

Fenertepe ile Olimpiyatköy istasyonları arasındaki 15 bin 217 metrelik tünel imalatında da 7 bin 380 metrelik kısım tamamlandı. Kalan 7 bin 837 metrelik tünel imalatının ekim ayında tamamlanması öngörülüyor.

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu için önemli adım

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Günaydın ~ 3 yıl önce
Acele etmeseydiniz, hem acele ile şeytan karışır. Şirketin pardon hükümetin petrolden aldığı vergi daha fazla dimi, hem elektriğimiz de yok zaten, Bir de Iğdır kaysısının muğlaya, trakya kaşarının diyarbakıra, karadeniz hamsi sinin akdenize, finike portakalın samsuna aynı gün tek vesaitle ve hızlı trenle gitmesini kim istemez dimi, aynı ürün 5 kere el değiştirmez ise ve hükümetim nasıll para kazanacak dimi, Aynı ürünü tek vesaitle ulaştırırsan tek vergi alırsın ama aynı ürün 5 kere el değiştirirse iş ticaret olduğu için vergi ödemek zorunda olduğu için her birinden ayrı ayrı vergi alırız dimi, sonra da sorarız tarlada 1 TL markette niye 5 TL diye. Size demiryolu yerine otoban yaptık dimi bilin bakalım neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cunku ~ 3 yıl önce
orasi beylikduzu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 3 yıl önce
E5 Sefaköy'den asıl bağlantı sağlanmalı. Asıl başlangıç E5 SEFAKÖY- HALKALI- HAVALİMANI bakın başarı o zaman belli olacak. Bir dünya insan E5 Üzerinde ikamet ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah. ~ 3 yıl önce
İnşallah hızlıca bitirilir. Bence güzergah mümkn mertebe yer üstüne alınsa çok daha hızlı ilerler süreç. Zafen o bölgenin çoğu hazine arazisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut ~ 3 yıl önce
Fikri var bilgisi yok
112 Ap0 ~ 3 yıl önce
Sonuc ne? Ne zaman aciliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her 30m de toren! ~ 3 yıl önce
Her bolum icin toren mi yapilmasi gerekiyor. Bence her sabah yapsinlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 3 yıl önce
Neden Beylikduzu devre disi hep bilen soylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut ~ 3 yıl önce
Cunku Beylikduzu tekirdag’a bagli
metrocu bey ~ 3 yıl önce
gayrettepe ist havalimanı metrosu açılsın artık bö geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metro ~ 3 yıl önce
Bu hat da acildiktan sonra Sabiha Gokcen'e metro getirilir sanirim (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
60km ~ 3 yıl önce
tunel 10senede biterse iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000