01 Ocak 2013, Salı 17:07:45

HALEP HAVAALANI'NA SALDIRDILAR: UÇUŞLARA KAPATILDI

Suriye’de Beşşar Esad rejimine bağlı güçlerle muhalifler arasında yaşanan çatışmalar, 2013’ün ilk gününde kaldığı yerden devam ediyor. Suriyeli yetkililer, muhaliflerin saldırıları nedeniyle Halep’teki uluslararası havaalanının geçici olarak kapatıldığını açıkladı.
  • Bakimini kim yapacak Esadcilar mi yoksa muhalifler mi. Muhalifler 22 ayda daha Halepi alamadi. Hava üsleri ve Mig ve Sukhoi uçaklari Esadin elinde. Bence Esad kaybederse uçaklarini ve Pilotlarini Saddam gibi Irana yollar. Iran daha eski Irak Mig29 Mirage F1 SU24/25 ve IL76 Cargo uçaklarini kullaniyor.

Suriye’de 22 aydır devam eden iç çatışmalar, 2013’ün ilk gününde de hız kesmedi. Suriye ordusunun ilerleme kaydettiği Halep’ten gelen en son bilgiler, uluslararası havaalanının muhaliflerin düzenli saldırısı altında kaldığı yönünde.

Havaalanı yetkilileri, AFP haber ajansına yaptıkları açıklamada, “Muhalif güçler, sürekli olarak sivil hava araçlarını vurmaya çalışıyor. Bu durum bir insanlık faciasına neden olabilir” dedi ve havaalanının geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Yetkililer, havaalanının kapalı olduğu süre boyunca pistlerinin ve diğer tesislerinin bakımdan geçeceğini belirtti.

HALEP HAVAALANI'NA SALDIRDILAR: UÇUŞLARA KAPATILDI

Yorumlar

YK-AGA ~ 11 yıl önce
Bakimini kim yapacak Esadcilar mi yoksa muhalifler mi. Muhalifler 22 ayda daha Halepi alamadi. Hava üsleri ve Mig ve Sukhoi uçaklari Esadin elinde. Bence Esad kaybederse uçaklarini ve Pilotlarini Saddam gibi Irana yollar. Iran daha eski Irak Mig29 Mirage F1 SU24/25 ve IL76 Cargo uçaklarini kullaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000