17 Mayıs 2015, Pazar 17:08:13

HAKKARİ'DE HAVALİMANI HEYECANI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaatı bitme noktasına gelen havalimanındaki ilk uçuşlar, 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.
  • Pist ile terminal arasında 40 cm kot farkı varmış yolcular pistten bindirilp indirilecek göstermelik bir açılış yapılıyor
  • Iran air havayolu resmi sitesini ziyaret ederseniz orada boyle yaziyor. Ben de azcik hesap bilirim. Akil izan sahibiyimdir. Inandirici ve dogru gelmedi. Ama dogruyu ogrenmeden de rahat edemeyen biriyim ☺ ogtenmek icin soruyorum. Yanlis bilmiyorsam iran saat dilimi yerel saati 30 dk farkli. Bizimle avrupa arasi gibi 1-2 seklibse tam saat farki yok. Kalkisi yerel saatle verip varisi buranin saayle verse diyorum yarim saat oyle kaynamistir. Ama anlam veremedim. Yine de iran air sitesine bir bakiniz, bu konuda tecrubeli bilgili arkadaslar.
  • Havaalanı henüz havaalanı olamamış söylentilere göre pistin yarısı daha yapılmamış, taksi yolları ve apron da yok henüz. Uçak inecek diyorlar ya hadi hayırlısı, herhalde yarım piste inip, pist üzerinde yolcuları tarlaya salacaklar :)
  • Yuksekovada trafikteki araclarin cogu 34 plaka yani havaalanindan once bogazin kokusunu coktan teneffus etmis bir ilcemizdir orasi. Bir de Yuksekovada faaliyet gosteren kuyumcu dukkani sayisi Anadoluda ayni buyuklukte olan 10 ilceden de fazladir. Paranin kaynagi ne diye sorarsaniz, cevabini da siz bulun derim.
  • Tahran/İran uçuşarının 1:55 dk olduğu nerde yazıyor? Yanlış bilgi Ist-Thr 2:50 dk Thr-Ist 3:45 dk uçuş süreleri..
  • Burası sınır havaalanı. Bence kışın daha çok işleyebilir.
  • Yüksekova - İst 2 saat 35 dk; Igdır - İst 2 saat 20 dk iken Tahran - İst 1 saat 55 dk. nasıl oluyor da oluyor, İranların uçaklarında turbo mu var? fikri olan var mıdır?
  • ee, o da imkan nispetinde, oldugu yere kadar...
  • dört gün önce yüksekovadaydım hava alanının terminal ve kule inşaatları bitmiş,yolcuların terminale gidiş geliş yolları yapılmamıştı.eksikler 26 mayısa yetişir.inşaallah.
  • İptal olabilmesi için önce açılması lazım. Sanki açılabilmesi için 1-2 seneye ihtiyaç var gibi, bitmemiş bir havaalanını açmaya çalışıyorlar. Hayırlısı .

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaatı bitme noktasına gelen havalimanındaki ilk uçuşlar, 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, yaptığı açıklamada, uzun uğraşlar sonrasında, Yüksekova Havalimanı'nın uçuşlara hazır hale getirildiğini belirterek, "Yüksekova Havalimanı'ndan uçuşlar, Allah'ın izniyle 26 Mayıs'ta başlayacak. Nihayete erdiği gün İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla açılacak" dedi.

Çenet, "Bu havalimanı, başta Yüksekova olmak üzere Hakkari'ye, Çukurca'ya, Şemdinli'ye hatta Irak, İran Urmiye'ye hizmet sunacak. Yani Yüksekova Havalimanı yıllarca büyük mahrumiyet yaşamış memleketimizin en ücra köşesindeki insanların, Batı'yla buluşmasını kolaylaştıracak. Bu havalimanıyla halkımızı Batı'yla buluşturacağız" diye konuştu.

Yüksekova'da çok sayıda şehir dışında okuyan öğrenci bulunduğuna dikkati çeken Çenet, buranın, onlara büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.

Çenet, "Birçok yaşlı insan Batı'daki hastanelerde tedaviye gidiyor. Ankara'ya, İstanbul'a gitmek durumunda kalıyor. Bu hastalar, Van'a 3 saatte ulaşmak durumda kalıyor. Özelikle kış koşullarının burada çok ağır geçtiğini hesaba katarsak, Yüksekova için bu havalimanıyla 2 saat 30 dakikada İstanbul'a ulaşılacak" ifadelerini kullandı.

Bunun ilçe için çok büyük bir hizmet ve yatırım olduğunu dile getiren Çenet, böylesine büyük bir projenin halkın hizmetine sunulmasının, bölge insanına duyulan sevginin, memleketin her köşesiyle kucaklanmasının önemli bir nişanesi olduğunu söyledi.

"İnsanlar, Boğaz'ın temiz kokusunu hissediyor"

THY'nin ilk uçuşlar için bilet satışlarına başlamasının, ilçede büyük heyecan uyandırdığını belirten Çenet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sokağa çıkıyorsunuz insanlar, esnaf bunu konuşuyor. Okullara gidiyorsun öğretmenler ve öğrenciler bunu konuşuyor. Artık insanlar boğazın o temiz kokusunu burada hissediyor. Tabii ki ilk önce buranın açılışını bekliyoruz."

Yüksekova Havalimanı'nın adı konusunda henüz kesin karara varılmadığını, "Selahattin Eyyubi" adının konuşulduğunu belirten Çenet, "Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu isim ifade edilmiş. İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Salih Özdemir bu ismi önermiş. Kendileri de 'Güzel bir isim' demiş. Tabii ki isim konusunda devlet büyüklerimiz bir araya gelip karar verecekler" diye konuştu.

"Açılış heyecanla bekleniyor"

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nuri Akkuş da ilçede havalimanı açılmasının büyük avantaj olduğuna dikkati çekti.

Van'a gidiş gelişlerde sorunlar yaşandığını belirten Akkuş, "İlçemizde havalimanı olması hem buraya gelen memurlara hem de vatandaşa büyük avantaj sağlayacaktır. İlçede hareketlik olacak. Bunun için çok mutluyuz ve ilçemizde böyle bir hizmet olasından memnunuz ayrıca havalimanına Selahattin Eyyubi adının verilmesini doğru buluyorum. Bu isim hem İslam için bizler için büyük bir değer. Bu ismi destekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Yüksekova'da yaşayan İrfan Önal ise Yüksekova için büyük önem taşıyacak havalimanının hayırlı olmasını diledi.

Serkan Koç da "İlçede havalimanının açılması, bizlere büyük fayda sağlar" dedi.

HAKKARİ'DE HAVALİMANI HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

sıkıntılı ~ 9 yıl önce
Pist ile terminal arasında 40 cm kot farkı varmış yolcular pistten bindirilp indirilecek göstermelik bir açılış yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iran air ~ 9 yıl önce
Iran air havayolu resmi sitesini ziyaret ederseniz orada boyle yaziyor. Ben de azcik hesap bilirim. Akil izan sahibiyimdir. Inandirici ve dogru gelmedi. Ama dogruyu ogrenmeden de rahat edemeyen biriyim ☺ ogtenmek icin soruyorum. Yanlis bilmiyorsam iran saat dilimi yerel saati 30 dk farkli. Bizimle avrupa arasi gibi 1-2 seklibse tam saat farki yok. Kalkisi yerel saatle verip varisi buranin saayle verse diyorum yarim saat oyle kaynamistir. Ama anlam veremedim. Yine de iran air sitesine bir bakiniz, bu konuda tecrubeli bilgili arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik ~ 9 yıl önce
Havaalanı henüz havaalanı olamamış söylentilere göre pistin yarısı daha yapılmamış, taksi yolları ve apron da yok henüz. Uçak inecek diyorlar ya hadi hayırlısı, herhalde yarım piste inip, pist üzerinde yolcuları tarlaya salacaklar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yuksekovada trafikteki araclarin cogu 34 plaka yani havaalanindan once bogazin kokusunu coktan teneffus etmis bir ilcemizdir orasi. Bir de Yuksekovada faaliyet gosteren kuyumcu dukkani sayisi Anadoluda ayni buyuklukte olan 10 ilceden de fazladir. Paranin kaynagi ne diye sorarsaniz, cevabini da siz bulun derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tahran/İran uçuşarının 1:55 dk olduğu nerde yazıyor? Yanlış bilgi Ist-Thr 2:50 dk Thr-Ist 3:45 dk uçuş süreleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burası sınır havaalanı. Bence kışın daha çok işleyebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayfon degil, el-ciii ~ 9 yıl önce
Yüksekova - İst 2 saat 35 dk; Igdır - İst 2 saat 20 dk iken Tahran - İst 1 saat 55 dk. nasıl oluyor da oluyor, İranların uçaklarında turbo mu var? fikri olan var mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
tahran İstanbul 3 saat.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ee, o da imkan nispetinde, oldugu yere kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaralı ~ 9 yıl önce
dört gün önce yüksekovadaydım hava alanının terminal ve kule inşaatları bitmiş,yolcuların terminale gidiş geliş yolları yapılmamıştı.eksikler 26 mayısa yetişir.inşaallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İptal ~ 9 yıl önce
İptal olabilmesi için önce açılması lazım. Sanki açılabilmesi için 1-2 seneye ihtiyaç var gibi, bitmemiş bir havaalanını açmaya çalışıyorlar. Hayırlısı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000