23 Temmuz 2018, Pazartesi 16:28:40

Hacı adayları artık beklemeyecek

Suudi Arabistan, "Mekke'nin Yolu" girişimi ile dışarıdan gelen hacı adaylarının hac işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.
  • O degil de bir al baik olsa da yesek be..
  • Turistlere kolaylık.
  • Çok iyi bir çalışma, çıkış içinde aynı çalışma yapılacak mı. Girişlerde de ciddi yoğunluk olmakla birlikte asıl problem çıkışlarda yaşanmakta.
  • Az kaldı...
  • Pasaport işlemlerini bile gariban ülkelere yıkıyor.. düşünebiliyormusunuz ahl deki kaosu.. bence bu kontroller Trabzon, Samsun ve orgi havaalanlarından yapılsın. Kendileri araplarla zaten kanki.. her gelen arap uçağını karanfiller ve halaylar ile karşılıyorlar. Buradan gonderelim hacı adaylarımızı bakalım onlar nasıl karşılayacaklar.
  • Bizene be

Suudi Arabistan, "Mekke'nin Yolu" girişimi ile dışarıdan gelen hacı adaylarının hac işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Suudi Arabistan, hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğunu kolaylaştırmak amacıyla bu yıl Malezya ve Endonezya'dan başlattığı "Mekke'nin Yolu" (Tarik Mekke) girişimini gelecek yıldan itibaren periyodik olarak diğer İslam ülkeleri için de uygulamayı planlıyor.

Cidde Kral Abdulaziz Havalimanı yetkilileri, hac hazırlıklarını yerinde görmek üzere Suudi Arabistan Medya Bakanlığının davetlisi olarak bu ülkede bulunan yabancı gazetecilere söz konusu girişimin detayları hakkında bilgi verdi.

Havalimanı Operasyonlar Müdürü Hişam Saidi, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu yıl Malezya ve Endonezya'dan gelen hacı adayları 'Mekke'nin Yolu' adını verdiğimiz girişim sayesinde tüm pasaport işlemlerini kendi ülkelerindeki havalimanlarında tamamlayacaklar. Böylelikle Cidde ve Medine'deki havalimanlarına geldiklerinde hiçbir kontrolden geçmeden 2-3 dakika gibi çok kısa bir süre içinde sadece el bagajlarıyla otobüslere ve oradan da kutsal topraklara yönelecekler."

Diğer İslam ülkelerinde de uygulanacak

Pasaport ve vize işlemleriyle ilgili gerekli kontrolleri kendi havalimanlarında yapmaya hazır olduklarını bildirmeleri halinde İslam ülkelerinin girişime dahil edileceğini vurgulayan Saidi, ilerideki yıllarda girişimin tüm İslam ülkeleri için hayata geçirileceğini belirtti.

Havalimanının sadece hacı adaylarının hizmetine sunulan bölümleri hakkında da gazetecilere bilgi veren Saidi, "Havalimanında 10 bin kişi çalışıyor, monitör, radar ve kamera sistemleri yenilendi. Faaliyette 5 alarm sistemi bulunuyor ve 400'den fazla kamera ile havalimanındaki tüm hareketlilik kaydediliyor." diye konuştu.

Cidde Kral Abdulaziz Havalimanı Hac ve Umre İşleri Müdürü Abdulmecid Muhammed Nur el-Afgani de "Mekke'nin Yolu" girişiminin önümüzdeki yıllarda Pakistan ve Türkiye ile genişletilmesinin planlandığını dile getirdi.

Girişimin hedefi ve içeriği

Suudi Arabistan, "Mekke'nin Yolu" girişimiyle dışarıdan gelen hacı adaylarının hac işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Girişimle birlikte hacı adayları, Suudi Arabistan'daki havalimanlarında hiçbir kontrole tabi tutulmaksızın kendileri için tahsis edilen özel bölümlerden geçerek ülkeye girişlerini gerçekleştirebilecek. Bu yıl ilk olarak Malezya ve Endonezya'dan gelen hacı adayları için uygulanan söz konusu girişim; vizelerin çıkarılmasının yanı sıra pasaport, gümrük ve sağlıkla ilgili istenen işlemlerin kendi ülkelerinde yapılmasını içeriyor.

Malezya'nın Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan 40 bin, Endonezya'nın Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'ndan ise 68 bin hacı adayının bu hizmetten yararlanması planlanıyor. 

Hacı adayları artık beklemeyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Kusbeyin ~ 6 yıl önce
O degil de bir al baik olsa da yesek be..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Al baik ~ 6 yıl önce
Al baik'i suudi arabistanda suudlar yemez. Pakiler ve hintliler içindir. Bir de yol yordam bilmeyen bizim hacılar yer.
Efö ~ 6 yıl önce
Turistlere kolaylık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarik Mekke ~ 6 yıl önce
Çok iyi bir çalışma, çıkış içinde aynı çalışma yapılacak mı. Girişlerde de ciddi yoğunluk olmakla birlikte asıl problem çıkışlarda yaşanmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliyorlar ~ 6 yıl önce
Az kaldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanık arap ~ 6 yıl önce
Pasaport işlemlerini bile gariban ülkelere yıkıyor.. düşünebiliyormusunuz ahl deki kaosu.. bence bu kontroller Trabzon, Samsun ve orgi havaalanlarından yapılsın. Kendileri araplarla zaten kanki.. her gelen arap uçağını karanfiller ve halaylar ile karşılıyorlar. Buradan gonderelim hacı adaylarımızı bakalım onlar nasıl karşılayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 6 yıl önce
Arabın kafa çalışmaz ama birileri bu aklı vermiş onlara. Sizin tespit doğru. Bu kontroller Trabzon de Orgi de yapılsın. Bizlerde rahat edelim kendi şehirlerimizde.
Bizene ~ 6 yıl önce
Bizene be

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000