17 Temmuz 2015, Cuma 11:53:55

Gyrocopter ile 'zafer' uçuşu başladı

Helikopter şeklinde çalışan bir hava aracı olan gyrocopter ile İstanbul’dan Kıbrıs’a uzanan ve 3 denizi aşacak olan zafer uçuşu başladı.
  • Havacilik kimlere kaldi
  • Bu nedir ya. Bu ne komedidir. Kktc ye de zaten bu yakışır. Şimdi sendika uçak buldum diye şirketi kapattırmaya çalışır. Rum sevdalıları show yapıyor.
  • İnsanlık yakışır hava araçları ucururken biz nelerle uğraşıyoruz. Noldu biz mi icat ettik aleti de dünyaya tanitiyoruz. Komik olmayın
  • Bir zamanlar Haydar Sümen diye biri varıdı. Hoş hala sağda solda ortaya çıkıp durur hala yaşına, başına da bakmadan aklı fikri belinden aşşa akıl verir durur. Bağa onu hadırladır bunlar. Gendi geyiflerini eyleme adına yaparlar bunnarı. Havacılıkla falan alagası yok bunnarın. Soytarılık, kaynak israfıdır bunlar.
  • Eger kıbrısta havacılık varsa bu adam oradakı havacılıgın yüzkarası, yalama, en dönek adamlarından bırıdır.. Bunların ne tip oldugunu oradakıler cok iyi bilir... Belesci soytarılar.. Havacılık kim siz kim..,
  • Sizin gibi tipler KKTC havaciliginin basinda oldugu surece hic bisey olmaz, 2 si gitti sira sizde, hep baa hep baacilara yol gozuksun, biz geliyoruk gumbur gumbur, insanlarinin hayalleriyle oynamaniza izin vermeyceyik artik YETER!
  • Bu kadar yüksek fiyat cekerseniz biraz zor talep olur. Benden soylemesi

FG Havacılık, KKTC Hava Sporları Federasyonu, FlyAlaçatı ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen uçuşun ilk ayağı olan İstanbul-Edremit uçuşu gerçekleştirildi.

Toplamda bin 280 kilometre yolu Marmara, Ege ve Akdeniz’i aşarak geçecek gyrocopterin ikinci durağı ise Alaçatı olacak. İlginç dizaynıyla dikkat çeken yeni nesil hava aracı gyrocopterler, Türkiye’de ilk kez bu kadar uzun mesafeli bir uçuş yapacak. Alaçatı’ya kadar tek araçla planlanan uçuş, buradan sonra iki gyrocopter ile devam edecek.

Öğretmen Pilot Serkan Özcezarlı ve Öğretmen Pilot Hakan Çetinkaya, yeni nesil hava araçlarının uçuş kabiliyetlerini tanıtarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41. yılı etkinliklerine katılacaklarını söyledi.

Yapılan uçuş hakkında Edremit Koca Seyit Havalimanı’nda bilgi veren Serkan Özcezarlı, “KKTC'nin 41. yılı kutlamaları sebebiyle Hazerfan Havaalanı’ndan FG Havacılık'ın sponsorluğu ile saat 11.15’te kalkış yaptık. 250 kilometrelik mesafeyi toplam 2 saatte gelebildik. Biraz sonra buradan kalkıp Alaçatı’ya gidip bu organizasyonda ikinci partnerim olan Hakan Çetinkaya ile bir araya geleceğiz. Ardından birlikte oradan Ege, Akdeniz ve Kuzey Kıbrıs’a varmayı planlıyoruz. Buradaki amacımız sportif havacılıkta gyrocopter ile ne kadar rahat uçulabildiği, bölgeler, ülkeler ve denizler aşılabileceğini herkese göstermektir” dedi.

Toplamda bin 280 kilometre uçuşu 13 saatte yapacaklarını kaydeden Özcezarlı, “Bu uçuş ile gyrocopter ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uçuş yapacak. KKTC semaları da ilk kez gyrocopter hava aracı ile tanışmış olacak. 20 Temmuz törenlerinde de gösteriler yapacağız” diye konuştu.

FG Havacılık’ın Edremit Uçuş okulunda bir süre dinlenen ve yakıt ikmali yapan ekip, daha sonra uçuşa devam etti.

Gyrocopter ile 'zafer' uçuşu başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

tilkiler goklerde ~ 9 yıl önce
Havacilik kimlere kaldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 9 yıl önce
Bu nedir ya. Bu ne komedidir. Kktc ye de zaten bu yakışır. Şimdi sendika uçak buldum diye şirketi kapattırmaya çalışır. Rum sevdalıları show yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 yıl geriyiz ~ 9 yıl önce
İnsanlık yakışır hava araçları ucururken biz nelerle uğraşıyoruz. Noldu biz mi icat ettik aleti de dünyaya tanitiyoruz. Komik olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dümen ~ 9 yıl önce
Bir zamanlar Haydar Sümen diye biri varıdı. Hoş hala sağda solda ortaya çıkıp durur hala yaşına, başına da bakmadan aklı fikri belinden aşşa akıl verir durur. Bağa onu hadırladır bunlar. Gendi geyiflerini eyleme adına yaparlar bunnarı. Havacılıkla falan alagası yok bunnarın. Soytarılık, kaynak israfıdır bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu adamlat ~ 9 yıl önce
Eger kıbrısta havacılık varsa bu adam oradakı havacılıgın yüzkarası, yalama, en dönek adamlarından bırıdır.. Bunların ne tip oldugunu oradakıler cok iyi bilir... Belesci soytarılar.. Havacılık kim siz kim..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizin gibi tipler ~ 9 yıl önce
Sizin gibi tipler KKTC havaciliginin basinda oldugu surece hic bisey olmaz, 2 si gitti sira sizde, hep baa hep baacilara yol gozuksun, biz geliyoruk gumbur gumbur, insanlarinin hayalleriyle oynamaniza izin vermeyceyik artik YETER!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 9 yıl önce
Bu kadar yüksek fiyat cekerseniz biraz zor talep olur. Benden soylemesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000