11 Haziran 2011, Cumartesi 13:06:34

GÜVENLİKLERİN EĞİTİMLERİ YENİDEN DÜZENLENİYOR

Özel Güvenlik Eğitimleri Yeniden Dizayn Ediliyor.
  • Sistem otursun herkes eğitilir.Merak etmeyin.hemde ne eğitim olacak ne eğitim
  • Ne fark eder? İsterseniz dünyanın en iyi eğitimlerini verin, işe adam değil; adama iş bulduğunuz sürece bu iş düzelmez. Önce adamların davranış biçimlerinie ve kafalarını eğitin, mesleki eğitimlerine sonra bakarsınız.
  • DHMİ ve SHGM'yi bekliyorlar.
Özel Güvenlik Yasası’nın kabulünden bu yana geçen süreçte sürekli gündeme gelen ve bir türlü başlatılamayan uzmanlık-alan eğitimlerine start veriliyor.

Başta Hava ve Deniz Limanlarında faaliyet gösteren güvenlik elemanlarını hedef alan bu çalışma, bankacılık, spor, yakın korumalar, hastaneler ve üniversiteler gibi birçok alanda uzmanlık eğitimini öngörüyor.

Polis Akademisinde başlatılan Özel Güvenlik Ar-Ge Proje Başkanı ve Yürütücüsü ve aynı zamanda Yol ve Ulaşım Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Orhan Filiz’den alınan bilgiye göre eğitim süreci sadece uzmanlık alanlarıyla sınırlı değil. Aynı zamanda bu proje güvenlikçilerin çalıştıkları alanlara göre iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almalarını da öngörüyor. Orhan hoca konuşmasının devamında; ‘’Biz bu çalışmaları kendi başımıza da tartışıp karara bağlayabiliriz. Ancak bu işin tüm sektörün katkısıyla, ortak akıl yöntemiyle neticelendirilmesini arzu ediyoruz’’ dedi.

Bu Ar-Ge projesi kapsamında ilki geçtiğimiz Mart Antalya’da yapılan çalıştayda alınan kararlara istinaden 15-16 Haziran tarihlerinde Ankara’da devam çalıştayı gerçekleştirilecek. İki aşamada gerçekleşecek olan programın birinci günü, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi programı Semineri, ikinci günü ise Özel Güvenlik Uzmanlık Alan Eğitimleri Değerlendirme Çalışması yapılacak

PROGRAM AKIŞI

1.GÜN

Kanun Uygulayıcılarının Mesleki İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tanıtım Semineri
Özel Güvenlik sektöründe emniyetli bir çalışma ortamı oluşturmak, iş kazası ve meslek hastalıklarını en alt düzeye indirmek, çalışanları ve işverenleri sosyal güvenlik ile iş hukukundan doğan hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek iş barışını sağlamak amacıyla 15 Haziran Çarşamba günü ÇASGEM Sosyal Tesislerinde bir seminer düzenlenecektir.

Seminerde; ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Prensipleri, İş Kazalarından Doğan Cezai Sorumluluklar, Kişisel Koruyucu Donanımlar’ konuları işlenecektir.

Sabah 09:30’da başlayacak olan seminer saat 16:00’a kadar sürecek.

2. GÜN

Özel Güvenlik Uzmanlık Alan Eğitimleri Değerlendirme Çalışması
24-27 Mart 2011 tarihlerinde Antalya’da yapılan 1. Özel Güvenlik Çalıştayı’nda alınan kararlara binaen başlatılan Uzmanlık Alan Eğitimleri konusunda yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen verilerin ışığında sektörle birlikte Uzmanlık Alan Eğitimleri için uzmanlık alanları ve bu alanların eğitim müfredatlarıyla eğiticilerin nitelikleri ve uzmanlığa hak kazananların sertifikalandırılması konularında nihai kararların alınması amacıyla bütünleştirilmiş bir toplantı düzenlenecektir.

Bu toplantıda hem sektörün hem de Kamuyu temsil eden Özel Güvenlik Dairesinin birlikte Ar-Ge Grubu çalışmalarına yön vermesi hedeflenmektedir. Ortaya çıkacak ortak görüş ve öneriler doğrultusunda uygulamaya geçilecek ve uzmanlık alanları konusunda eğitimlere başlanacaktır.

Programda Değerlendirmeye Alınacak Eğitim Alanları:
BANKACILIK
AVM ve İŞMERKEZLERİ
HAVA LİMANLARI
DENİZ LİMANLARI
TURİZM ve OTEL
HASTANE
SPOR
VİP-YAKIN KORUMALAR
ÜNİVERSİTE VE KAMPÜSLER
ÖZEL DEDEKTİFLİK HİZMETLERİ
GÜVENLİKLERİN EĞİTİMLERİ YENİDEN DÜZENLENİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sistem otursun herkes eğitilir.Merak etmeyin.hemde ne eğitim olacak ne eğitim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne fark eder? İsterseniz dünyanın en iyi eğitimlerini verin, işe adam değil; adama iş bulduğunuz sürece bu iş düzelmez. Önce adamların davranış biçimlerinie ve kafalarını eğitin, mesleki eğitimlerine sonra bakarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMİ ve SHGM'yi bekliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000