15 Haziran 2019, Cumartesi 11:47:37

Gurbetçiler THY'den ucuz bilet istiyor

Fransa’da yaşayan Türkler Türk Hava Yolları’nın biletlerinde indirime gitmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya’ya 4 bine yakın kişi imza vererek destek oldu.
  • Gurbetcilere olup olmadik bilmeden kimse laf etmesin.... yargiladiklariniz gibiside vardir,ama bizim gibi askeri ucrete ozelde kopek gibi calisip yillarca ailesini sirf bu ucak biletlerinin fais fiyatlari yuzunden goremeyenlerde... ben gezmeye degil annemin babamin yuznu gorup dua almaya hasret gidermeye bile hakkim olmuyor bu THY biletleri yuzunden... aman Alman firmasi yada digerleri yemesin kendi firmamiz yesin diyoruz ve her seferinde THY secmek istiyoruz ama bu son fiyatlarla iyice sacmaladilar....benim zaten 2 hafta iznim var turkiyedekiler gibi biz 10 gun ramazanda,10 gun kurbanda yok o bu bayrami diye yada aaa kar yagdi evdeyiz diyemiyoruz...ben -25 de kar firtanasinda otobus duraginda bekleyip ise gitmis insanim,sadece 2 haftaligina ailemizi gorelim,paramiz kendi firmamiza gitsin diye dusunurken THY fiyatlari ucurdukca ucurdu.$1100 e aldigimiz biletler suzn $2100 oldu. Dedigim gibi kimse bilip bilmeden konusmasin.. buradandan THY na mesajim olsun boyle giderse cok kaybedersiz.
  • Sülalemde gurbetçi çok hepsi de ağlar burası şöyle kötü böyle bilmem ne derler ama hepsinin altında son model araba,kıyafetler marka, eee o zaman gelin buraya deriz hemen kem küm,orda hayat kurduk,çocuklar okuyor,sağlık hizmetleri rahat,kızlarla takılmak kolay bilmem ne diye arka arkaya sayarlar. İstedikten sonra herşey olur sonuçta anavatanına geliyorsun. Bir gün dedem kızdı bu kadar ağlamayın burada neler var,tek asgari ücret maaşla aile geçindiriyorlar dedi kuzen de dede ağlamazsak herkes bizden para ister dedi acı acı güldük. Bizim kim,ne olduğumuz,toplum kalitemiz ortada bir laf var ya biz kırk kişiyiz hepimiz birbirimizi iyi biliriz diye. Hakikaten biliriz o yüzden gurbetçiler boşa nefes tüketmesin,oralar çok kötüyse,rezilse,pahalıysa,hasret varsa buyursun gelsinler geri. Ülkelerine faydaları dokunsun hem maddi hem iş bilgisi,tecrübesi yönünden ama nerede? Hem ağlarlar hem gelmezler. Bir de bunların çoğu hem sofu,softalar hem de koyu milliyetçiler,yerseniz tabii...
  • Ne gereksiz yorumlar yapilmis. Bedava bilet istenmemis ki ucuz bilet istenmis. Konular nereden nereye gelis, biz daha birbirimizi cekemiyoruz. Yazik
  • Gurbetçim sandıkta gevura vurur gibi vuruyordun ! Sen yüzerek gel vatan millet sevgisi engel tanırmı.
  • gozunuzu Allah doyursun be. Her turlu nimet onunuzde. Birazda sukretmeyi bilin. Hep sikayet hep sikayet. Bir euro yedi tl evimin kirasi da 1000€ ama aglamiyoruz. Allahin verdigi nefese sukur.
  • AH AH bu Avrupaya bi gelen pisman bi gelmiyen pisman
  • Orada 1300 euro maaş alıp 5 kişi geçindiren kaç Türk var? 3 çocuğu varsa devletten çocuk parası da alıyordur onu niye yazmıyorsun? Burada 2200 tl alıp 5 kişiye bakan çok var hem de milyonla.
  • 1 çaya 1 Euro 1 tane simide 2 Euro verirken çok değil. 50 Euro’ya bilet istiyorsunuz birde uçak içinde 2 çeşit sıcak yemek iste bedava. 50 kilo da bagaj taşıt. Sonra pahalı.
  • Ya sev ya terket diip,Hollandada,Almanyada keyif süren dingil Gurbetçiler,çok sevdikleri reislerine yazsın istek dilekçelerini!!!Bu aralar oy lazım,şak kalkıversin bedava tayyareler çok sayın gurbetçilerimiz için!!
  • thy nin bu kadar havacilik disi politik faaliyetlerle somuruldugu, partinin arpaligi haline getirildigi donemde indirim zor... bu kadar arpanin parasi bir yerlerden cikacak..

Fransa’da yaşayan Türkler Türk Hava Yolları’nın biletlerinde indirime gitmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya’ya 4 bine yakın kişi imza vererek destek oldu.

Fransa’da Türk Hava Yolları’nın gurbetçilere yönelik biletlerinde indirime gitmesi için başlatılan kampanyaya 4 bine yakın kişi imza atarak destek verdi.

3 bin 762 kişi imza attı

Fransa Türkleri Birliği Derneği’nin change.org sitesi üzerinden, "Diaspora'daki Türkler için daha ucuz bilet" başlığıyla başlattığı imza kampanyası sonuçlandı. "Türk Hava Yolları’nın yurtdışındaki gurbetçilere daha ucuz bilet satması" amacıyla başlatılan kampanyaya 3 bin 762 kişi imza atarak destek verdi.

Yayınlanan bildiride, dilekçenin amacının, Türkiye’ye gitmek için uçak biletlerinin çok pahalı olduğunu düşünen Fransız-Türk vatandaşlarını ve bütün dünyada Türk vatandaşları bir araya getirmek olduğu kaydedilmişti. Bu hareketle, “Diaspora üyeleri için Türk Hava Yolları tarifesi indirimlerinden yararlanmayı umuyoruz.” ifadeleri kullanılmıştı.

Gurbetçiler kara yolunda hayatlarını kaybediyor

Yurtdışındaki Türk gençlerini Türkiye ile bağlarının kopmaması için bu indirimin önemli olduğu kaydedilirken, ayrıca onlarca gurbetçinin hayattını kaybettiği kara yolculuğunun da tehlikelerine dikkat çekildi.

Bildirde, yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’ye gelen turistler göre çok daha fazla harcama yaptığı hatırlatılırken, zor zamanlarda bile THY’yi destekleyen gurbetçileri unutulmaması gerektiği kaydedildi.

Gurbetçiler THY'den ucuz bilet istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (100)

Toronto/Canada ~ 4 yıl önce
Gurbetcilere olup olmadik bilmeden kimse laf etmesin.... yargiladiklariniz gibiside vardir,ama bizim gibi askeri ucrete ozelde kopek gibi calisip yillarca ailesini sirf bu ucak biletlerinin fais fiyatlari yuzunden goremeyenlerde... ben gezmeye degil annemin babamin yuznu gorup dua almaya hasret gidermeye bile hakkim olmuyor bu THY biletleri yuzunden... aman Alman firmasi yada digerleri yemesin kendi firmamiz yesin diyoruz ve her seferinde THY secmek istiyoruz ama bu son fiyatlarla iyice sacmaladilar....benim zaten 2 hafta iznim var turkiyedekiler gibi biz 10 gun ramazanda,10 gun kurbanda yok o bu bayrami diye yada aaa kar yagdi evdeyiz diyemiyoruz...ben -25 de kar firtanasinda otobus duraginda bekleyip ise gitmis insanim,sadece 2 haftaligina ailemizi gorelim,paramiz kendi firmamiza gitsin diye dusunurken THY fiyatlari ucurdukca ucurdu.$1100 e aldigimiz biletler suzn $2100 oldu. Dedigim gibi kimse bilip bilmeden konusmasin.. buradandan THY na mesajim olsun boyle giderse cok kaybedersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırakın bu işleri ~ 5 yıl önce
Sülalemde gurbetçi çok hepsi de ağlar burası şöyle kötü böyle bilmem ne derler ama hepsinin altında son model araba,kıyafetler marka, eee o zaman gelin buraya deriz hemen kem küm,orda hayat kurduk,çocuklar okuyor,sağlık hizmetleri rahat,kızlarla takılmak kolay bilmem ne diye arka arkaya sayarlar. İstedikten sonra herşey olur sonuçta anavatanına geliyorsun. Bir gün dedem kızdı bu kadar ağlamayın burada neler var,tek asgari ücret maaşla aile geçindiriyorlar dedi kuzen de dede ağlamazsak herkes bizden para ister dedi acı acı güldük. Bizim kim,ne olduğumuz,toplum kalitemiz ortada bir laf var ya biz kırk kişiyiz hepimiz birbirimizi iyi biliriz diye. Hakikaten biliriz o yüzden gurbetçiler boşa nefes tüketmesin,oralar çok kötüyse,rezilse,pahalıysa,hasret varsa buyursun gelsinler geri. Ülkelerine faydaları dokunsun hem maddi hem iş bilgisi,tecrübesi yönünden ama nerede? Hem ağlarlar hem gelmezler. Bir de bunların çoğu hem sofu,softalar hem de koyu milliyetçiler,yerseniz tabii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nurettin ~ 4 yıl önce
Yazıklar olsun. Gurbetçi değil 60 lı yıllardan bu yana döviz ile katkıda bulunan ana vatana.
bah ~ 5 yıl önce
Ne gereksiz yorumlar yapilmis. Bedava bilet istenmemis ki ucuz bilet istenmis. Konular nereden nereye gelis, biz daha birbirimizi cekemiyoruz. Yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oy oyyy ~ 5 yıl önce
Gurbetçim sandıkta gevura vurur gibi vuruyordun ! Sen yüzerek gel vatan millet sevgisi engel tanırmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 5 yıl önce
gozunuzu Allah doyursun be. Her turlu nimet onunuzde. Birazda sukretmeyi bilin. Hep sikayet hep sikayet. Bir euro yedi tl evimin kirasi da 1000€ ama aglamiyoruz. Allahin verdigi nefese sukur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 5 yıl önce
AH AH bu Avrupaya bi gelen pisman bi gelmiyen pisman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mus'a ~ 5 yıl önce
Orada 1300 euro maaş alıp 5 kişi geçindiren kaç Türk var? 3 çocuğu varsa devletten çocuk parası da alıyordur onu niye yazmıyorsun? Burada 2200 tl alıp 5 kişiye bakan çok var hem de milyonla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çaya 1 Euro ~ 5 yıl önce
1 çaya 1 Euro 1 tane simide 2 Euro verirken çok değil. 50 Euro’ya bilet istiyorsunuz birde uçak içinde 2 çeşit sıcak yemek iste bedava. 50 kilo da bagaj taşıt. Sonra pahalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 5 yıl önce
Ya sev ya terket diip,Hollandada,Almanyada keyif süren dingil Gurbetçiler,çok sevdikleri reislerine yazsın istek dilekçelerini!!!Bu aralar oy lazım,şak kalkıversin bedava tayyareler çok sayın gurbetçilerimiz için!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 5 yıl önce
Belli dar görüşlüsün anlamazsın kapasiten çok kısıtlı ama yine de deneyeyim.Birincisi her gurbetçi resie oy vermiyor ikincisi de seçilmiş bir başkana karnın ağrıyor ise defol git kuzey Kore ye oraya yakışırsın..
Yaşar ~ 4 yıl önce
Plt ye cevap: Biz gurbetçiler sana ne yaptık?... Neden bizden böyle tiksinme?... Biz Yurtdışında heryerde vatanımızı savunuyoruz, diyaspora olmaya çalışıyoruz , Çocuklarımıza Türkçe öğretmeye çalışıyoruz ( belki güzel başaramıyoruz ama bunlar için çok uğraşıyoruz ) Biliyor musunuz, iki gün yolculuktan sonra kapıkule’de Türk bayrağını gördük mü ahlıyorduk. Toprağı inip öpüyorduk. Sizde , bizi ötekileştirerek milleti bölme peşindesiniz. Bu sizin zihniyetten Gurbettede var memlekettede. Reis ile bunların ne alakası var? Birde olsa bile, Reis’i sevmeyin, ona oy vermeyin. . Önemli değil. Ama başkalarının sevdiğine karışmayın. Sonuçta THY ticari kuruluş. Fiyatlarını rekabete göre ayarlar. Ama yinede gurbetçiye azda olsa bir kıyak yapar. Selam
Yaşar ~ 4 yıl önce
Bu kadar neden? Gurbetçiler size yaptı?
yemek kulturu ~ 5 yıl önce
thy nin bu kadar havacilik disi politik faaliyetlerle somuruldugu, partinin arpaligi haline getirildigi donemde indirim zor... bu kadar arpanin parasi bir yerlerden cikacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000