21 Mayıs 2010, Cuma 15:37:33

GÜNLÜK 500 BİN DOLARLIK KAZIK!

Petrol fiyatlarının 4 Mayıs’tan bu yana düşüş seyretmesine karşın TÜPRAŞ’ın indirimli fiyatları yansıtmaması havayolu şirketlerini isyan ettirdi. Sektör temsilcileri, “Zam gelince fiyata yansıyor, indirim olunca yansımıyor” diyerek TÜPRAŞ’a tepki gösteriyor.
  • elde ne varsa sattarsan olacağı böyle daha beter olsun dereleri barajaları gölleride satmaya başlıyoruz.yarında sular zamlanır inmez susuzda kalırız.bu millete müstehak ......
  • tabi göçmenleride unutmamak lazım, en basiti renkli tv ler dünya piyasasında gezirken trt yi siyah beyaz yayın yapacak şekilde nuhneviden kalma cihazlarla doldurup avrupadaki çöpe gidecek siyah beyaz tvleri bize kakaladılar,
  • 1492 deispanyadan osmanlıya gönderilen yahudileri baş tacın yaparsan, savaşlara yalnızca anadolu turklerini yollar gayrimüslimleri yıllarca mali işleri yaptırırsan atatürk ölüncebunları ve türevlerine yol verirsen işte böyle olur, kusura bakmayın ama gayri müslimleri koruduğumuz sürece öpülecez yanaklarımızdan,
  • 22/05 itibari ile %8,43 düşürdüler.
  • koç yıllar boyunca tofaş grubu tenekeleriyle bu milleti sömürdü. şimdide tekel pozisyonundaki tüpraşla bu işi yapıyor.
  • Tupras en son 7 Nisan tarihinde fiyat düzenlemesi yaptı, o günlerde ton fiyatı yaklaşık 750 US$ idi. Aradan gecen 30 - 35 günde fiyat yaklaşık % 15 oranın da düştü. Bugun Ton fiyatı 635US$ Dolayısıyla bu fiyat farkı Tupraş'ın cebine girmektedir. Türkiye de ortalam Gunluk tüketim 5 - 7 bin ton mertebesinde olup, buradan da Tupras gunluk 500 - 700 bin US$ haksız kazanç elde ediyor. Bu haber üzerine de fiyat % 3 - 5 düşer yarın.

Havayolu şirketlerinin önemli gider kalemlerinden yakıt fiyatları, iki yıl önce 150 dolar seviyelerine kadar yükselerek havayolu şirketinin canını yakmıştı. Sürekli yükselen petrol fiyatları yüzünden bazı havayolu şirketleri iflasa sürüklenirken, yakıt fiyatlarından kaynaklanan ekonomik yükü azaltmak için havayolu şirketleri çeşitli tasarruf tedbirleri uygulamaya koymuştu.

Petrol fiyatlarındaki artıştan doğrudan etkilenen havayolu şirketlerinin bugünlerdeki sıkıntısı ise oldukça farklı... Havayolu şirketleri, artış olduğunda zamlardan doğrudan etkilendiklerini ancak petrol fiyatları düştüğünde indirimin kendilerine yansıtılmadığını öne sürerek isyan bayrağını çekti.

Özel bir havayolu şirketinin üst düzey yetkilisi, petrol fiyatlarının 4 Mayıs’tan bu yana düşüşe geçtiğini kaydederek şöyle konuştu:

“ Petrolun ton fiyatı 4 Mayıs’ta 755 dolardı. 20 Mayıs itibariyle bu rakam 635 dolara geriledi. 120 dolarlık bir düşüş yaşanmasına rağmen TÜRPAŞ’ın JET A-1 yakıtlarında indirimi söz konusu olmadı” dedi.

Türk şirketlerin günlük ortalama 400 civarında uçuş yaptığını kaydeden yetkili, “TÜPRAŞ’ın indirim yapmaması, havayolu sektörüne günlük 500 bin dolarlık ek yük getiriyor. Bir dolarlık zammı fiyatlara yansıtan TÜPRAŞ, indirimleri fiyatlara yansıtmıyor” diyerek TÜPRAŞ’ın bu tutumunu eleştirdi.

©AirportHaber.com

GÜNLÜK 500 BİN DOLARLIK KAZIK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
elde ne varsa sattarsan olacağı böyle daha beter olsun dereleri barajaları gölleride satmaya başlıyoruz.yarında sular zamlanır inmez susuzda kalırız.bu millete müstehak ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabi göçmenleride unutmamak lazım, en basiti renkli tv ler dünya piyasasında gezirken trt yi siyah beyaz yayın yapacak şekilde nuhneviden kalma cihazlarla doldurup avrupadaki çöpe gidecek siyah beyaz tvleri bize kakaladılar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1492 deispanyadan osmanlıya gönderilen yahudileri baş tacın yaparsan, savaşlara yalnızca anadolu turklerini yollar gayrimüslimleri yıllarca mali işleri yaptırırsan atatürk ölüncebunları ve türevlerine yol verirsen işte böyle olur, kusura bakmayın ama gayri müslimleri koruduğumuz sürece öpülecez yanaklarımızdan,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
22/05 itibari ile %8,43 düşürdüler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
koç yıllar boyunca tofaş grubu tenekeleriyle bu milleti sömürdü. şimdide tekel pozisyonundaki tüpraşla bu işi yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tupras en son 7 Nisan tarihinde fiyat düzenlemesi yaptı, o günlerde ton fiyatı yaklaşık 750 US$ idi. Aradan gecen 30 - 35 günde fiyat yaklaşık % 15 oranın da düştü. Bugun Ton fiyatı 635US$ Dolayısıyla bu fiyat farkı Tupraş'ın cebine girmektedir. Türkiye de ortalam Gunluk tüketim 5 - 7 bin ton mertebesinde olup, buradan da Tupras gunluk 500 - 700 bin US$ haksız kazanç elde ediyor. Bu haber üzerine de fiyat % 3 - 5 düşer yarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000