04 Ocak 2022, Salı 14:17:31

Güney Kore'de KF-21 ilk uçuşuna hazırlanıyor

Güney Kore’nin yerli üretim savaş uçağı KF-21 Boramae’de geliştirme süreçleri hızla devam ediyor. Bugüne kadar toplamda altı adet KF-21 prototipi üretildi.
  • KA-FA 1500

Güney Kore’nin yerli üretim savaş uçağı KF-21 Boramae’de geliştirme süreçleri hızla devam ediyor. Bugüne kadar toplamda altı adet KF-21 prototipi üretildi.

Korean Aerospace Industries (KAI) tarafından yapılan açıklamada KAI’nin geçen ayın 1’inden 26’sına kadar dört hafta boyunca motor test binasında üç numaralı KF-21 prototipinde pilot değerlendirme (PVI) ve iç ve dış aydınlatma yer testleri gerçekleştirildiği belirtildi.

Kokpit PVI testinde, pilot ve bileşenler arasındaki arayüzün (yerleştirme ve çalıştırma uygunluğu ve tutarlılık vb.) değerlendirilmesi, yerden kaçış prosedürü ve fırlatma açıklığı testleri icra edildi. Ayrıca aydınlatma testi ile kokpitin iç ve dış aydınlatmasının uçak operasyonuna uygun olup olmadığının tespiti için aydınlatma ölçümü ve pilot değerlendirmesi yapıldı.

Testlere Kore Hava Kuvvetlerinden toplamda 7 adet savaş uçağı pilotu katıldı.

“Bu yer testinden elde edilen pilot değerlendirme görüşleri, daha optimize edilmiş bir KF-21 kokpit şekli oluşturmak için gözden geçirilecek ve tartışılacaktır.”

Ek olarak yine üç numaralı prototip ile fırlatma koltuğunun test edildiği de kaydedildi. Bugüne kadar toplamda 9 adet fırlatma testi uygulandığı da not edildi. KF-21’in fırlatma koltukları Amerikalı Martin Baker firmasıyla ortak olarak geliştirildi.

KF-21’in ilk uçuş testini bu yıl Temmuz ayı içerisinde icra etmesi bekleniyor.

KF-21 Boramae

4.5 nesil avcı uçağı olan KF-21’in ilk uçuş testinin 2022’de yapılması planlanıyor. KF-X’in yer ve uçuş testlerinin 2026 civarında tamamlanması bekleniyor. 5,9 trilyon wonluk (5,2 milyar dolar) KF-21 projesinin hedefi; 2026’ya kadar elde edilecek ilk aşamada havadan havaya muharebe yeteneklerinin kazanılması, 2028’e kadar tamamlanması hedeflenen ikinci aşamada ise havadan karaya muharebe yeteneklerine erişilmesi. Ayrıca Güney Kore’nin KF-21 üzerindeki yerlilik oranı %65 olarak belirtiliyor.

Uçağın maksimum Mach 1.81 hızında, 2.900 km menzilde ve maksimum 7.700 kg yükte uçması bekleniyor. Avcı uçağı, füzeler ve yakıt tankları için 10 istasyon içerecek. Ayrıca KF-21, IRIS-T ve Meteor gibi çeşitli havadan havaya füzeleri taşıyabilecek. (savunmasanayist)

Güney Kore'de KF-21 ilk uçuşuna hazırlanıyor

Yorumlar

Hakkı ~ 2 yıl önce
KA-FA 1500

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000