08 Nisan 2022, Cuma 13:39:36

Güney Kore'de helikopter kazası: 2 ölü, 1 kayıp!

Güney Kore'de Sahil Güvenlik'e ait Sikorsky S-92 tipi helikopter düştü.

Güney Kore'de Sahil Güvenlik'e ait Sikorsky S-92 tipi helikopter düştü.

Yetkililer, bir Sahil Güvenlik helikopterinin Cuma günü Güney Kore'nin en güneyindeki Mara adası açıklarındaki sularda düştüğünü ve iki mürettebatın öldüğünü, bir mürettebatın ise kayıp olduğunu açıkladı.

İçerisinde toplan 4 kişi bulunan Sikorsky S-92 tipi helikopterin Mara Adası'nın 370 kilometre güneybatısındaki sularda sabaha karşı saat 01:32'de düştüğü belirtildi.

Bunlardan 51 yaşındaki Chung soyadıyla tanımlanan bir yardımcı pilot ve 28 yaşındaki Hwang soyadlı bir radar operatörü hayatını kaybederken, 42 yaşındaki Cha soyadlı bir teknisyen kayboldu. Yetkililer, 47 yaşındaki Choi soyadlı pilotunun, yakındaki bir Sahil Güvenlik devriye botu tarafından kurtarıldığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Kaza, helikopterin Tayvan yakınlarındaki sularda bir römorkörden kaybolan mürettebat üyeleri için kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak üzere yolda olan devriye botuna altı Sahil Güvenlik kurtarıcısını bıraktıktan sonra Busan'a dönmek üzere havalanmasından kısa bir süre sonra meydana geldi.

Bir Sahil Güvenlik yetkilisi, "Helikopterin kazasının ardından, devriye botunun mürettebatı üç kişiyi kurtardı ve ikisi öldü, geri kalanı ise hala kayıp" dedi.

Kaza bölgesinde 7 Sahil Güvenlik devriye botu, 1 Donanma savaş gemisi ve özel balıkçı tekneleri de dahil olmak üzere 17 gemi, kayıp mürettebatı kurtarmak için bölgede arama yapıyor. 

Güney Kore'de helikopter kazası: 2 ölü, 1 kayıp!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000