06 Nisan 2010, Salı 14:25:41

Güneş enerjisiyle ilk uçuşunu yapacak

Güneş enerjisiyle çalışan uçak Solar Impulse'ın ilk uçuşu, yarın İsviçre'nin batısındaki Payerne askeri havaalanında yapılacak.
  • bir eğitim kurmunun reklamı vardı f-16 boğaz köprüsü ve uyduyu gösteriyordu bunları çalışkan zeki çocuklar yaptı diye ama bzim çocuklarımız değil. bunları görmek hoşta içimiz parçalanıyor.çünkü yapan el-oğlu.

İsviçreli kaşif ve pilot Bertrand Piccard ile aynı ülkeden mühendis Andre Borschberg'in projesinin organizatörleri, daha önce kötü hava koşullarından birçok kez ertelenen uçuşun yarın TSİ 10.00'da yapılacağını belirttiler.

Bir Airbus A340 büyüklüğünde (63,40 metre) olmasına karşılık sadece bir otomobil ağırlığında (1600 kilo) olan, dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk uçağı, aralık başındaki ilk havalanma denemesinde yerden bir metre yükseklikte 400 metre uçmuştu.

Pilot Markus Scherdel, yarınki asıl denemede 1,5 saat süreyle 1000 metre irtifada uçacak. Haziran 2009'da tanıtılan Solar Impulse'ın dev kanatları, her biri 10 beygir gücünde dört elektrik motorunu besleyen ve 400 kilogram ağırlığındaki lityum-polimer bataryaları şarj eden 12 bin foto-voltaik hücreyle kaplı.

Proje, güneş uçağının iki yıl içinde beş etapta dünya çevresini dolaşmayı hedefliyor.

(Hürriyet)

Güneş enerjisiyle ilk uçuşunu yapacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bir eğitim kurmunun reklamı vardı f-16 boğaz köprüsü ve uyduyu gösteriyordu bunları çalışkan zeki çocuklar yaptı diye ama bzim çocuklarımız değil. bunları görmek hoşta içimiz parçalanıyor.çünkü yapan el-oğlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000