14 Haziran 2018, Perşembe 08:18:20

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için start verildi

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için temel atma töreni düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım, havalimanının 2020'de açılacağını söyledi.
  • VAtan haini muhalif insanların yoğun olduğu kentlerde bile havaalanı varken buralarda olmaması zaten büyük bir yaraydı.Muhalefete vatan sevgisiyle karşı koyması dolayısıyla bu yatırımları çoktan haketmişlerdi.
  • Siyasetin devlet batırma politikası . Zigana tünelleri açıldığında Trabzon havalimanı Gümüshane ye 50 dakika kop tünelleri açildığında Bayburt Erzurum 1 saat tutmaz ne olacak havalimanına harcadığınız o parayı iki ile istihdama harcasanızda o bölgedeki göćü durdursanız olmazmı acaba en başta hayvancılığı . Haftada 2 3 sefer düzenlenecek o da yarısı boş uçaklar 50 tlye kampanya
  • Zaten Erzincan’da havaalanı var onu neden saymış anlamadım.
  • 2 şehrin toplam nüfusu 250.590 ve toplam vekil sayısı 3.....306.6 milyon masraf ve süre 1.5 yıl...Bu yatırım ziyadesiyle fantazi olmuş....
  • Giresun niçin orayı kullanacakmış anlayamadım?!
  • Yeni cat c meydani hayirli olsun

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane il merkezindeki Atatürk Caddesi Belediye önünde partisince düzenlenen mitinginde vatandaşlarla buluştu. Mitingin ardından havaalanının temelini atmak üzere helikopterle Köse ilçesine geçen Başbakan Yıldırım, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane-Bayburt Havalimanı temel atma töreni için Salyazı köyüne geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümüşhane ve Bayburt Valililerinin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başbakan Yıldırım, hem Gümüşhane'nin hem de Bayburt'un gönüllerindeki yerinin bir başka olduğunu belirterek, memleketin her köşesine hizmet götürmek için zamanla yarıştıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“2 milyon yıllık kapasitesi olacak. 2 milyon insan gelecek. Bayburt'u, Gümüşhane'yi, Erzincan'ı, Giresun'u üst üste koy ancak 2 milyon eder. Onun için büyük bir havalimanı yapıyoruz. Toplam maliyeti 310 trilyon. Helali hoş olsun. İnşallah 2020'de havalimanımızı açmış olacağız, artık buraya uçakla geleceğiz. Gümüşhaneliler, Salyazılılar, Bayburtlular, gurbetçi hemşehrilerimiz, turistler artık yol çilesi çekmeyecek. Dünyanın 4 bir yanından uçakla buralara gelebilecekler. Havalimanımız Bayburt'a, Gümüşhane'ye ülkemize hayırlı olsun. Böyle önemli bir eseri sizler kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek isterim.”

Bütün dertlerinin milleti, devleti birlikte yüceltmek olduğuna değinen Başbakan Yıldırım, “AK Parti'nin doğudan batıya, kuzeyden güneye, yurdun her köşesinde hizmeti var, izi var, mührü var. Haritaya baktığınızda bütün şehirlerde AK Partiyi görürsünüz, ay yıldızlı Türk bayrağını görürsünüz. 16 yıllık kalıcı eserleri görürsünüz. Bütün şehirlerimizi hizmet konusunda hep bir gördük. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirinden ayırmadık. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük. Eserlerimizi 81 ilimizde birer birer hayata geçiyoruz. 15 yılda dağ gibi sorunları, dağ gibi eserlere hizmetlere dönüştük. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmadık. Türkiye'yi bölünmüş yollarla, havaalanlarıyla, modern demir yollarıyla, köprülerle, tünellerle donatacağız dedik, hamdolsun verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik” dedi.

Gümüşhane'ye 51, Bayburt'a ise 42 kilometre mesafede yer alan havalimanı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan projede 3 kilometre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist yer alıyor. 300 metre uzunluğunda 120 metre genişliğinde apron ve 265 metre uzunluğunda 24 metre genişliğinde taksiruttan oluşacak havalimanı projesinin 1,5 yıl gibi kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. 24 firmanın katılımıyla ihalesi yapılan havalimanı 306,6 milyon lira bütçeyle tamamlanacak. 

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için start verildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

güzel şehirler ~ 6 yıl önce
VAtan haini muhalif insanların yoğun olduğu kentlerde bile havaalanı varken buralarda olmaması zaten büyük bir yaraydı.Muhalefete vatan sevgisiyle karşı koyması dolayısıyla bu yatırımları çoktan haketmişlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 6 yıl önce
Siyasetin devlet batırma politikası . Zigana tünelleri açıldığında Trabzon havalimanı Gümüshane ye 50 dakika kop tünelleri açildığında Bayburt Erzurum 1 saat tutmaz ne olacak havalimanına harcadığınız o parayı iki ile istihdama harcasanızda o bölgedeki göćü durdursanız olmazmı acaba en başta hayvancılığı . Haftada 2 3 sefer düzenlenecek o da yarısı boş uçaklar 50 tlye kampanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 6 yıl önce
Zaten Erzincan’da havaalanı var onu neden saymış anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Urgent ~ 6 yıl önce
2 şehrin toplam nüfusu 250.590 ve toplam vekil sayısı 3.....306.6 milyon masraf ve süre 1.5 yıl...Bu yatırım ziyadesiyle fantazi olmuş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyin ~ 6 yıl önce
Sendeki beyin sadece orada yaşayanları görüyor. Onun 10 kat fazlası İstanbul ve diğer şehirlerde yasıyor. Bence su at gözlüğünü çıkar
OGU ~ 6 yıl önce
Giresun niçin orayı kullanacakmış anlayamadım?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herseyi bilen adam ~ 6 yıl önce
Yeni cat c meydani hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000