18 Nisan 2011, Pazartesi 10:37:37

"GÜLE GÜLE ALİ BEY"

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, Sivil Havacılık Eski Genel Müdürü Ali Arıduru'nun görev yaptığı dönemde yaşananları derleyerek bu haftaki köşe yazısında kendi görüşleriyle kaleme aldı. Peki, İnan neler dedi? İşte o yazı...
  • Nihayet SHGM.lüğü gerçek işini kimseyi kayırmadan ve kimseye eziyet etmeden yapabilecek hale geldi. Teşekkürler, Ali Arıduru bu tufaya düştüğün için.
  • Aynen katılıyorum.Devamlı olarak birbirlerine başarı plaketleri ve kupalar vermelerinide ilave etmek isterim. Türk Sivil Havacılığı nurlu ufuklara doğru yol alıyor denirken gittiği yer ortada. A.Sabancının dediği gibi sonunda 3,5 doğru düzgün şirket.Eğer Sivil Havacılığımızın gelişip ilerlemesinden kasıt, şirketlerin yurt dışından uçak kiralayıp, daha sonra bu uçakları ACMI olarak yurt dışında oraya, buraya kiralamaları ise ona bir diyecegimiz yok. Aynen devam.
  • SHGM'nin karanlık bir dönemi kapandı. İnşallah Ulaştırma sektörüne bir daha geri dönmez, emekli olur.
  • Ali ARIDURU DÖNEMİ :Irak kazası.Isparta Kazası.Amsterdam Kazası.Göksun helikopter kazası,ve bu kazalardan dolayı Danıştay kararı ile soçlu bulunarak yargılanan Ali ARIDURU;Kapanan 6 şirket,Kapanan Uçuş okulları,Bunca işsiz gencimiz dururken Pilotluk mesleğinin yabancıların eline geçmesi hepsi bu kişinin döneminde oldu. Ha la bu kişiye başarılı denilmesi kesinlikle art niyetli bir değerlendirmedir.

İstanbul Suriçi olarak tanımlanan tarihî yarımada, İstanbul’un en eski semtlerinden olan Fatih ilçe sınırları içinde bulunmaktadır. Bozasıyla ünlü olan semt, Vefa Spor Külübü ile de tanınır. Ayrıca, hala eğitim-öğretime devam etmekte olan tarihi Vefa ve Cibali Liseleri, Süleymaniye, Şehzade Camileri ve Vefa Kilisesi bu semtimizdedir.

Şimdi; “Allah Allah, Sefa beye bir şeyler oluyor, şimdi de tarih derslerine mi başladı?”diyeceksiniz. Tabii ki Hayır!

Yazımın konusu içinde geçecek olan Vefa’nın; diğer anlamını, gittikçe yozlaşan, unutulan değer yargılarını yazarak konuya bağlamak istiyorum.

Vefa, sadece bir semt ismi değildir; sevgi bağlılığı ve sevgiyi sürdürebilme olarak adlandırılabildiği gibi, eskilerin deyimiyle; dostluğun, minnettarlığın ve ikili ilişkilerin olmazsa olmaz adıdır. Sıklıkla duyduğumuz bu sözcük, günümüzde gerçek anlamını yitirmekte ve sadece İstanbul’da bir semt olarak hatırlanmaktadır. Oysa ki; insanı insan yapan duyguların en yücesidir vefa....

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan'ın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

"GÜLE GÜLE ALİ BEY"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Nihayet SHGM.lüğü gerçek işini kimseyi kayırmadan ve kimseye eziyet etmeden yapabilecek hale geldi. Teşekkürler, Ali Arıduru bu tufaya düştüğün için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynen katılıyorum.Devamlı olarak birbirlerine başarı plaketleri ve kupalar vermelerinide ilave etmek isterim. Türk Sivil Havacılığı nurlu ufuklara doğru yol alıyor denirken gittiği yer ortada. A.Sabancının dediği gibi sonunda 3,5 doğru düzgün şirket.Eğer Sivil Havacılığımızın gelişip ilerlemesinden kasıt, şirketlerin yurt dışından uçak kiralayıp, daha sonra bu uçakları ACMI olarak yurt dışında oraya, buraya kiralamaları ise ona bir diyecegimiz yok. Aynen devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM'nin karanlık bir dönemi kapandı. İnşallah Ulaştırma sektörüne bir daha geri dönmez, emekli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali ARIDURU DÖNEMİ :Irak kazası.Isparta Kazası.Amsterdam Kazası.Göksun helikopter kazası,ve bu kazalardan dolayı Danıştay kararı ile soçlu bulunarak yargılanan Ali ARIDURU;Kapanan 6 şirket,Kapanan Uçuş okulları,Bunca işsiz gencimiz dururken Pilotluk mesleğinin yabancıların eline geçmesi hepsi bu kişinin döneminde oldu. Ha la bu kişiye başarılı denilmesi kesinlikle art niyetli bir değerlendirmedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000