16 Kasım 2008, Pazar 08:13:17

Gül: "Devlet, havacılığa destek vermeli"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kale Havacılık’ın Tuzla Serbest Bölgesi’nde hizmete giren savunma ve havacılık sanayiine yönelik üretim tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, bu ve benzer tesislerin, Türkiye için stratejik önem taşıdığını söyledi.
  • ARKADAŞ HAVACILIK YÜREK İŞİDİR TORPİL OLMAZ PİLOTLUK ALLAH VERGİSİDİR ÖNCE ÇOK KAABİLİYETli FAKAT GARİBAN GENÇLERİ DESTEkLEYİNİZ BU SEÇİMİ TÜRK HV.KVV.LERİNE YAPTIRINIZ EĞİTİMLER ÇOK PAHALLI MEYDANLARDA YAPILSIN AMMA BENCE İNSAN DAHA ÖNEMLİ PARAYI BASTIRIP MEYDANLARI YAPARSIN ?
  • benim köyede açsınlar ama atc radarını cat 3 ils inide ihmal etmesinler
  • kardesim okadar konusup secimlerde oy alamsini biliyorsunuz. Destekmis, hani nerde? önce gidin zonuldakta havaalanina yardim ve destekte bulunun o cevrede yasayan vatandaslara bir yardimiz dokunsun bu güne kadar sadece istanbul-zonguldak-ankara arasi calisan otobüs firmalarini zengin ettiniz. millet perisan bir durumda. ozaman neden oluyorda acaba vatandas yardim kampanyalari baslatiyor, destek vardida bizmi almadik. lütfen, destek olalim! acin artik su zonguldak havaalaninida rahatca ucalim paramiz türkiyede kalsin hem biz kazanalim hem türkiye.

1927’de Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve babasının çalıştığı tayyare fabrikasının anılarını dinleyerek büyüdüğünü anlatan Gül, fabrikanın, 2’nci Dünya Savaşı sırasında çalışmasını durdurduğunu söyledi. 
 
Gül, bu alanda yıllar sonra yeniden üretime başlandığını belirterek, "Havacılık sanayiinde iş yapmak kolay değil. Bunun için dünyadaki bütün firmalarla rekabetçi bir ortam içinde olmak gerekiyor. Uluslararası standartlarda mal üretmek gerekiyor. O açıdan bunları yapan tesisin açılması Türkiye için stratejik önem taşıyor" dedi.

Sanayinin her alanının önemli olduğunu ancak savunma ve havacılık alanlarının stratejik öneme sahip olduğunu söyleyen Abdullah Gül, bu alanlara devlet desteğini açıkça göstermek gerektiğini belirtti. Türkiye’nin kendi tasarımlarını da bir gün üreteceğini söyleyen Gül’e konuşmasının ardından Kale Havacılık imal edilen parçalardan biri olan F-35 savaş uçağının, kanat parçası hediye edildi.

Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, "Bu tesislerde dünyanın en önemli savunma ve havacılık sanayi projeleri için üretimler yapacağız. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük savunma sanayi projesi sayılan F-35 savaş uçaklarının bir çok kritik parçası, ilk kompozit gövdeli yolcu uçağı Boeing 787’nin ve Airbus’ın çok önemli parçaları bu tesislerde üretilecek" dedi.

Gül: "Devlet, havacılığa destek vermeli"

Yorumlar

YÜREK ~ 15 yıl önce
ARKADAŞ HAVACILIK YÜREK İŞİDİR TORPİL OLMAZ PİLOTLUK ALLAH VERGİSİDİR ÖNCE ÇOK KAABİLİYETli FAKAT GARİBAN GENÇLERİ DESTEkLEYİNİZ BU SEÇİMİ TÜRK HV.KVV.LERİNE YAPTIRINIZ EĞİTİMLER ÇOK PAHALLI MEYDANLARDA YAPILSIN AMMA BENCE İNSAN DAHA ÖNEMLİ PARAYI BASTIRIP MEYDANLARI YAPARSIN ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benim köy ~ 15 yıl önce
benim köyede açsınlar ama atc radarını cat 3 ils inide ihmal etmesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahsun67 ~ 15 yıl önce
kardesim okadar konusup secimlerde oy alamsini biliyorsunuz. Destekmis, hani nerde? önce gidin zonuldakta havaalanina yardim ve destekte bulunun o cevrede yasayan vatandaslara bir yardimiz dokunsun bu güne kadar sadece istanbul-zonguldak-ankara arasi calisan otobüs firmalarini zengin ettiniz. millet perisan bir durumda. ozaman neden oluyorda acaba vatandas yardim kampanyalari baslatiyor, destek vardida bizmi almadik. lütfen, destek olalim! acin artik su zonguldak havaalaninida rahatca ucalim paramiz türkiyede kalsin hem biz kazanalim hem türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000