22 Mart 2022, Salı 16:57:58

Grev nedeniyle hava ulaşımı felç oldu!

Almanya'da büyük havalimanlarındaki güvenlik görevlilerinin son iki haftada ikinci kez uyarı grevine gitmesi, uçak seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına getirdi.
  • iga da güvenlik personeline 5100lira maaş versin. insan şu parayı verirken utanır yahu...adam uluslararası bir havalimanını koruyor. dünya eğitim veriyorsun. bu paralara şimdi personel gelip çalışır mı 2 saatlik yolu....
  • THY'nin 2012'de haklarını arayan binlerce kişi içinde 305 kişiyi işten atması THY grevinden sonra Almanların kaçıncı oldu bir kişi işten atılması pahalılıkta örnek Almanya'yı Avrupa ülkelerini gösteriyorlar demokraside yok
  • adamlar saat ücreti 25 eur ısıtıyor BIZ tk 14 eur calısmiyor alamanyada tk çalışanları arasında hastalık raporu alan sayısı artışta neden mı ücretler çok düşük sendikal hak olmadığı için rapor grev yapıyor
  • sen gercekten degisik birisin her konuyu buraya bagliyorsunya kesin cok buyuk kuyruk acin var
  • Eyyyy güvenlikçi sen kimsin de benim havalimanımda grev yapıyorsun,uçaklarımı geciktiriyorsun… derler!!!

Almanya'da büyük havalimanlarındaki güvenlik görevlilerinin son iki haftada ikinci kez uyarı grevine gitmesi, uçak seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına getirdi.

Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile yapılan ücret artışı görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası'na (Ver.di) bağlı güvenlik görevlileri; Berlin, Bremen, Hamburg, Hannover, Stuttgart, Düsseldorf, Köln/Bonn Havalimanları ile ülkenin en büyük ve en işlek havalimanı olan Frankfurt Havalimanı'nda tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Sendika üyelerinin iş bırakma eylemi nedeniyle Almanya'nın en büyük havalimanlarında birçok uçuş iptal edildi.

Bazı havalimanlarında yolcular uzun süre beklemek zorunda kalırken, ülkenin en büyük ve en işlek havalimanı olan Frankfurt Havalimanı'nda güvenlik kontrolü eksikliği nedeniyle 100'den fazla uçuş iptal oldu.

Hamburg'da hemen hemen tüm uçuşlar iptal edilirken, Köln/Bonn'daki havaalanında 60 uçuştan 50'si gerçekleştirilemedi.

"Sendikanın tutumu, havacılık endüstrisine ve ekonomiye büyük zarar veriyor"

Almanya'ya sefer düzenleyen 100'ün üzerinde yerli ve yabancı hava yolu şirketini temsil eden BARIG tarafından yapılan açıklamada, tekrarlanan uyarı grevlerinin sadece bir gün içinde on binlerce yolcunun hareketliliği üzerinde büyük bir etki oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada, "Seyahatin gereksiz yere zahmetli bir şekilde yeniden düzenlenmesi veya çoğu durumda tamamen iptal edilmesi gerekiyor. Bu, hiçbir şekilde anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Sendikanın iş birlikçi olmayışı, havacılık endüstrisine ve genel olarak ekonomiye büyük zarar veriyor." denildi.

Havalimanlarının yetkilileri, yolculardan havaalanlarına gitmeden önce uçuşlarının durumunu kontrol etmelerini istedi.

Ver.di, işverenlerin gelecek 12 ay boyunca 25 bin havalimanı güvenlik görevlisinin ücretini saat başına en az 1 avro artırmasını ve Almanya'nın farklı bölgelerindeki güvenlik personelinin aynı ücreti almasını talep ediyor.

BDLS de sendikanın taleplerinin toplamının yüzde 40'a varan ücret artışı anlamına geldiğini, bu nedenle taleplerin "ütopik" olduğunu savunuyor. BDLS, saat başına 0,38 avro sent ücret artışı teklif ediyor.

Grev nedeniyle hava ulaşımı felç oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

aliveli ~ 2 yıl önce
iga da güvenlik personeline 5100lira maaş versin. insan şu parayı verirken utanır yahu...adam uluslararası bir havalimanını koruyor. dünya eğitim veriyorsun. bu paralara şimdi personel gelip çalışır mı 2 saatlik yolu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 2 yıl önce
THY'nin 2012'de haklarını arayan binlerce kişi içinde 305 kişiyi işten atması THY grevinden sonra Almanların kaçıncı oldu bir kişi işten atılması pahalılıkta örnek Almanya'yı Avrupa ülkelerini gösteriyorlar demokraside yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 2 yıl önce
adamlar saat ücreti 25 eur ısıtıyor BIZ tk 14 eur calısmiyor alamanyada tk çalışanları arasında hastalık raporu alan sayısı artışta neden mı ücretler çok düşük sendikal hak olmadığı için rapor grev yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya TK Personeli ~ 2 yıl önce
Aynen, rapor almaktan başka çaremiz yok. Maalesef
Istifa et ~ 2 yıl önce
Neden istifa edip security e gecmiyorsun kardesim.
Yok deve ~ 2 yıl önce
Atma sakir 13 Euro aliyoruz. Istersen aylik para kagidimi( Lohnabrechnung) göndereyim
acenta ~ 2 yıl önce
sen gercekten degisik birisin her konuyu buraya bagliyorsunya kesin cok buyuk kuyruk acin var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyyy ~ 2 yıl önce
Eyyyy güvenlikçi sen kimsin de benim havalimanımda grev yapıyorsun,uçaklarımı geciktiriyorsun… derler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla ~ 2 yıl önce
Bizdeki güvelikçiler aldıkları maaşın polis, asker, komiserlerin maaşından daha fazla olduğunu bildikleri için hiç bir zaman ses etmezler. 15 kağıt az değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000