13 Kasım 2013, Çarşamba 12:07:04

GÖRGÜLÜ AİLESİNDEN CEVAP

Sözcü Gazetesi’nde dün yer alan ve sitemizde de okuyuculara aktardığımız habere ilişkin SKY Airlines ve GTI Travel’in sahipleri Görgülü ailesinden cevap geldi.
  • ÖNCE Borcunu öde çalışanlarına sonra pirestijini böyle kişilerle artırmaya çalış
  • Hayırlısı!
  • Avukat bey!!!! Bu sahtekarlara yol gösteren ve akıl hocalığı yapan sizin gibi güzide HUKUK adamlarından esirgesin Allahım... Bu arada alacaklıların başvurularında neye göre itiraz edip etmediğinizi de açıklar mısınız... Zira akrabalarınız kanalıyla yapılan başvurulara itiraz etmediğiniz söyleniyor.... Eğer böyle bir durum varsa ne kadar Hukuka uygundur...
  • Müşteri mağduriyetini ne zaman ödeyeceksiniz , mendilli ceketiniz devamlı 32 dişli gülüşünüzle TÜRSAB Başkanının peşinde koşuyordunuz paramızı TÜRSAB dan mı tahsil edelim, bir peşkeş var ama ne olduğunu bizde anlamadık
  • Görgülüler alacaklı personelininizede bir açıklama yaparmısınız ne zaman ödeme yapmayı düşünüyorsunuz!!!
  • Hangi Prestij ?
  • sayın avukat; peki mağdur olan çalışanların hakkını neden bu dürüstlükle aramıyor sunuz ? adamlar yaptı yapacağını,neden düzeltme metni yayınlatıyor sunuz? bu adamlar dolandırıp kaçmadı mı milleti ha ???
  • avukat güzel yazmissin, sen savunmani devam et, tek alacaklilar ne olacak! Yani bunlar eli bosmu burakti bu isi, ya git güldürme adami!

Sözcü Gazetesi’nde dün yer alan ve sitemizde de okuyuculara aktardığımız habere ilişkin SKY Airlines ve GTI Travel’in sahipleri Görgülü ailesinden cevap geldi.

İşte o açıklama:

12.11.2013 tarihinde Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan ve Airport Haber isimli internet sitenizde yer verdiğiniz “Almanya, Sky Airlines’ın sahibi iki kardeş aranıyor” başlıklı haberde; Sky Airlines ve GTİ Travel gibi şirketlerin sahibi olan İsa Görgülü ve Talha Görgülü’nün, GTİ Travel’in iflasını vermeden kısa süre önce şirkete ait 43 milyon Euroyu Almanya’dan Türkiye’deki kişisel hesaplarına aktardıklarını, bu sebeple Alman Mahkemesi tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarıldığını ve Alman Savcılığı’nın iki kardeşi bulmak için Türkiye ve Rusya’da iz sürdüğüne dair yanıltıcı ve gerçekdışı bir haber yayınlanmıştır. Haberin devamında 41 milyon lira sermaye ile Sık-Ay Hava Taşımacılık, 71 milyon lira sermaye ile Kayı-Tur Turizm, 15 milyon lira sermaye ile Kara Kartal ve 43.5 milyon lira sermaye ile GTİ Turizm isimli şirketlerinin kurulduğu, GTİ Turizm’in işlemleri sürerken iflaslarının açıldığı ve Almanya’dan aktarılan paraların buralarda kullanıldığına dair yanıltıcı ve gerçekdışı ithamlar içeren ifadeler yer almaktadır.

İşbu haberde adı geçen İsa Görgülü ve Talha Görgülü hakkında verilmiş herhangi bir tutuklama kararı olmadığı gibi şirket hesaplarından kişisel hesaplarına para aktardıkları haberi tamamen asılsızdır. Yine haberde bahsi geçen ve milyonlarca lira sermaye ile kurulduğu iddia edilen şirketler yeni kurulmuş şirketler olmayıp, yeni kurulan herhangi bir şirket söz konusu değildir.

Zira Talha Görgülü 11.11.2013 tarihi öğle saatlerinde Köln Havalimanından Almanya’ya giriş yapmıştır. Bu sebeple müvekkiller hakkında herhangi bir tutuklama kararı olmadığı aşikardır. Şirketlere ilişkin iflas süreci ise gerek Türkiye’de gerekse Almanya’da yasal prosedüre uygun şekilde devam etmektedir.

Kamuoyunu yanıltıcı ve asılsız ithamlar içeren haberin müvekkiller İsa Görgülü ve Talha Görgülü ile hiçbir ilgisi olmadığından bu konuyla ilgili tekzip metninin düzenlenmesi zorunluluğu doğmuştur.

İlgili haberin internet sitenizde yayınlanması sebebiyle, müvekkiller hakkında bir tutuklama kararı olduğuna ilişkin şüphe uyandırılarak, kamuoyunun yanıltılmasının ve müvekkillerin prestijlerinin zedelenmesinin önü açılmıştır.

Aynı haberi kaynak göstererek veya kaynak göstermeksizin yayınlayan yayın kuruluşları müvekkillerin içinde bulunduğu haksızlığın artmasına sebebiyet vermektedir.

Müvekkillerimiz hakkında yapılmış olan bu haberin asılsız, gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı olması sebebiyle yukarıda sunulan cevap ve düzeltme yazımızın Basın Kanunu’nun 14. Maddesi gereği ilgili yayımın yer aldığı sayfa ve sütunda aynı puntolarla ve aynı şekilde yayınlanmasını, derhal internet sitenizden kaldırılmasını ve işbu tekzip metninin yayınlanmaması ve/veya müvekkiller aleyhine yanıltıcı ve karalayıcı yayınların devam etmesi halinde, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla, sorumlular hakkında müvekkillerimizin uğradığı/uğrayacağı tüm maddi ve manevi zarara ilişkin her türlü yasal yollara başvuracağımızı tarafınıza ihtaren bildiririz.

Keşideciler Vekili

Av.Ahmet GÜREL

GÖRGÜLÜ AİLESİNDEN CEVAP