06 Kasım 2017, Pazartesi 08:57:27

Google'dan kritik karar

Google, bundan böyle uçuş bilgi sisteminin uçak bileti satan internet siteleri ile paylaşmayacağını duyurdu.
  • uçuş bilgisi paylaşsan ne paylaşmassan ne. oldu olacak trafik bilgilerini de paylaşmayın. saçmalık. sanki havalimanında yazmio bilgiler her havalimanı sitesinde zaten war.
  • google zannedersem gelsin paracıklar yoksa, beleş "sırtımdan para kazanmak" yok demiş.

Google, bundan böyle uçuş bilgi sisteminin uçak bileti satan internet siteleri ile paylaşmayacağını duyurdu.

Google, kendi servislerini güncellemeye devam ederken, üçüncü parti servis kullanımları ile ilgili de değişimlere gitmeye devam ediyor. Bilindiği gibi kısa bir süre önce Google aramalarının konum bazlı olacağı ve Gmail tarafında da eklenti desteği getirildiği ile ilgili önemli gelişmeler gündeme gelmişti. Bu defa ise Google’ın uçak bileti sitelerine bundan böyle uçuş bilgisi paylaşmayacağı ile ilgili gelişmenin detayları kendini göstermiş oldu.

Google, uçuş bilgilerini paylaşmayacak

Google resmi sayfasında yer alan yeni bir bilgiye göre QPX Express API servisi, 2018 yılının nisan ayı itibariyle üçüncü parti firmalar tarafından kullanılamayacak. Habertekno'da yer alan bilgilere göre; Bununla beraber mevcut kullanıcılara, söz konusu tarihe kadar başka bir alternatif bulmaları gerektiğine ilişkin uyarı mail bildirimleri gönderilmeye başlamış durumda.

Google’ın söz konusu bu servisi, bilhassa da uçak bileti satan firmalar için önemli bir yere sahip. Uçuş bilgilerinin güncel olarak çekilebildiği bu servis, birçok üçüncü taraf servis sağlayacısının çalışmalarını sekteye uğratabilir. Neyse ki Google, QPX Express API servisinin kullanımını kapatmadan, uzun bir zaman önce bildirim göndermeye başlamış durumda.

Google’ın bu ve buna benzer atılımlarının, farklı yankıları da oluşmaya başladı. Google’ın günden güne daha da kapalı bir hale gelmeye başlaması yönünde gelen endişeler, giderek artmaya başladı.

Google'dan kritik karar

Yorumlar

saçmalık ~ 6 yıl önce
uçuş bilgisi paylaşsan ne paylaşmassan ne. oldu olacak trafik bilgilerini de paylaşmayın. saçmalık. sanki havalimanında yazmio bilgiler her havalimanı sitesinde zaten war.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 6 yıl önce
google zannedersem gelsin paracıklar yoksa, beleş "sırtımdan para kazanmak" yok demiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000