21 Ağustos 2017, Pazartesi 09:36:06

Gökyüzünde leylek alarmı

Leyleklerin sıcak iklimlere göçe başlaması, Atatürk Havalimanı’nda leylek alarmına neden oldu.
  • Leyleklere bahce yapsinlar yakinda calisanlar yem biraksinlar orda kalirlar.
  • Sen kuşların olduğu habitata giriyorsun ait olmadığın bir yer doğanın dengesini değiştiriyorsun.insanoğlu heryeri mahfediyor

Leyleklerin sıcak iklimlere göçe başlaması, Atatürk Havalimanı’nda leylek alarmına neden oldu. Göçmen kuşların geçiş yolunda olan Atatürk Havalimanı leyleklerin göç etmeye başlaması ile birlikte hareketli günler yaşamaya başladı.

Yazın son günlerini yaşadığımız bu günlerde, sıcak iklimlere göç etmeye başlayan leylek sürüleri, Atatürk havalimanı’na iniş kalkış yapacak olan uçaklar için de 'Leylek' alarmı verilmesine yol açtı.  Pilotlar da gördükleri göç eden leylek sürüleri nedeniyle kule görevlilerini sürekli bilgilendiriyor. Özellikle göç yolları üzerinde bulunan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda leylek sürülerinin geçişi sırasında kule görevlileri daha dikkatli oluyor.

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri leylek sürülerini gören pilotların bilgilendirmeleri üzerine diğer pilotları da uyarıyor. Olası çarpma tehlikelerine karşı da kule görevlileri leylek sürülerine göre düzenleme yapıyor.

Göç eden leylek sürüleri ani yön değişiklikleri yaparak da uçaklar için tehlike oluşturuyor. Leylek sürülerinin göç mevsiminin başlamasının ardından Atatürk Havalimanı kuşlarla mücadele timi sık sık pistleri kontrol ediyor. 

Gökyüzünde leylek alarmı

Yorumlar

B ~ 7 yıl önce
Leyleklere bahce yapsinlar yakinda calisanlar yem biraksinlar orda kalirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Greenpeace ~ 7 yıl önce
Sen kuşların olduğu habitata giriyorsun ait olmadığın bir yer doğanın dengesini değiştiriyorsun.insanoğlu heryeri mahfediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000