22 Ağustos 2013, Perşembe 15:35:18

GÖKYÜZÜ YAMAÇ PARAŞÜTLERİYLE ŞENLENECEK

Adapazarı'na bağlı Serdivan Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali’nin bu yıl sekizincisi düzenlenecek.

23-27 Ağustos tarihleri arasında Serdivan Kırantepe’de gerçekleştirilecek festivale dünyadan ve Türkiye’den toplam 40 paraşütçü katılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale katılacak vatandaşlar hava şartlarına göre profesyonel paraşütçüler eşliğinde serbest uçuş gerçekleştirebilecekler.

Festival ile ilgili açıklama yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kırantepe’nin coğrafya, iklim ve hava akımları yönünden Türkiye’nin yamaç paraşütüne en uygun iki alanından birisi olduğunu ifade ederek, ilerleyen dönemde yamaç paraşütü uçuşları için kullanılan bu bölgeye turizm, spor, eğitim, sağlık, kongre ve kültür merkezi olarak da yatırım yapılacağını söyledi.

Kırantepe’nin sadece uçmak için değil her türlü sportif faaliyet için kullanılabileceğini ifade eden Başkan Alemdar, bu alanın ekonomik ve sportif olarak da bölgeye önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirtti.

Başkan Alemdar, “Bu yıl sekizincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali Serdivan’ın ve Sakarya’nın sahip olduğu doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasında büyük önem arz ediyor” dedi.

Mısır’da yaşanan acılar sebebi festival boyunca düzenlenmesi planlanan konser ve eğlencelerin iptal edildiğini belirten Başkan Yusuf Alemdar, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali’nde daha önceleri konserler ve farklı aktiviteler gerçekleştiriyorduk. Bu yılki programımızda ise Mısır’da yaşanan acıları paylaşmak adına konserleri ve eğlenceleri iptal ettik” dedi.

Gerçekleştirilecek festivale tüm vatandaşların davetli olduğunu söyleyen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların festival alanına ulaşımlarını sağlamak için Serdivan Belediyesi Eski Hizmet Binası önünden Kırantepe’ye servis araçlarının kaldırılacağını söyledi.

23 Ağustos Cuma günü saat 18.00’da düzenlenecek açılış programıyla startı verilecek festival 27 Ağustos 2013 Salı günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

GÖKYÜZÜ YAMAÇ PARAŞÜTLERİYLE ŞENLENECEK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000