13 Nisan 2018, Cuma 13:30:53

'Gökyüzü ile denizi karıştırmış olabilir'

Ege'de dün denize çakılan Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 savaş uçağının düşme nedeninin pilotaj hatası olduğu tahmin ediliyor.
  • he should first ignore the seat of pants sensation and trust the flight instruments dermisim
  • Canı yüzmek istemiştir
  • beter olsun pis yunan
  • anaokulu sınıf öğretmenliğinden geçişi yapmış
  • Nasıl haber yapıyorsunuz anlamıyorum,ASKERİ JETLERDE KARA KUTU YOKTURRRRR
  • Yunan’dan pilot yaparsan olacagi budur
  • Cok guldum, gokyuzuyle debizi kariatirmistir muhtemelen
  • tüh thy ye gelip paralarımızı kazanıp birde nasıl egede it dalası yaptıgını anlatamayacak cok üzüldüm... darısı diger yorgoların başına...
  • Asker kökenli miymiş?

Ege'de dün denize çakılan Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 savaş uçağının düşme nedeninin pilotaj hatası olduğu tahmin ediliyor. Havacılık uzmanlarına göre, Yunan pilot Yorgo Baltadoros göz ve his yanılmasına bağlı olarak denizi ve gökyüzünü birbirine karıştırıp denize çarpmış olabilir. Uçağın düşmesine ilişkin 4 olası senaryo var.

Ege’de Skiros Adası'nın 9 mil kuzeydoğusunda denize düşen Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 savaş uçağı pilotu yüzbaşı Yorgo Baltadoros’un cesedi, kazadan yaklaşık 21 saat sonra bulundu.

Skiros Adası Belediye Başkanı Miltos Haciyiannis, 34 yaşındaki 2 çocuk babası yüzbaşı Baltadoros’un cesedinin, arama çalışmalarına katılan bir balıkçı teknesi tarafından bulunduğunu söyledi. Pilton cesedi, otopsi için Atina’daki Hava Kuvvetleri Hastanesi’ne nakledildi. Yunan Mirage 2000 uçağının enkazı ve özellikle de karakutunun bulunması için arama çalışmaları sürüyor. 

BÜYÜK İHTİMALLE HİS VE GÖZ YANILMASI

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yunan savaş uçağının denize düşmesinin nedenleri  ile ilgili senaryolar şunlar:

* Pilotaj hata. Pilot Baltadoros göz ve his yanılmasına bağlı olarak denizi ve gökyüzünü birbirine karıştırıp denize çarpmış olabilir. Göz ve his yanılmasında, denizin maviliği ile göğün maviliği birbirine karışabiliyor. Pilot, denizin üzerinde terste uçtuğu hissine kapılıyor. Uçağı düzeltmek istiyor. Uçağı terse çeviriyor ve denize çarpıyor.

* Bölgede etkili olan ve Kuzey Afrika’dan gelen toz oluşumu nedeniyle pilotun görüş mesafesinin çok sınırlı olması.

 Pilotun ani bir rahatsızlık nedeniyle uçağın kontrolünü kaybetmesi. .

* Ani bir teknik arızanın, pilotun üssü ile haberleşmesine vakit bırakmadan uçağın düşmesine yol açması. Ancak, uzmanlar 2007 yılında Yunan Hava Kuvvetleri gücüne dahil edilen ve sadece 820 saat uçuş süresi bulunan söz konusu Mirage 2000 uçağın teknik bir arızadan düşmesini neredeyse imkânsız sayıyorlar. 

KAZA NASIL OLDU?

Dün (perşembe) saat 11.15 sularında, Skiros Adası'ndaki 2 Mirage 2000 tipi savaş uçağına 2 Türk F-16’sının Sakız ile Midilli adaları arasında Yunan hava sahasını “ihlal”  ettkleri iddiasıyla “püskürtme operasyonu”  için havalanmaları emri verildi. Yunan uçakları saat 11.30 sularında bölgeye ulaştıklarında, Türk savaş uçaklarının bölgede bulunmadıklarını tespit ettiler. Dolayısıyla 'püskürtme operasyonuna' gerek kalmadı. Pilot Baltadoros, üssüne, Türk uçaklarının 20 milden fazla mesafede bulundukları anlamına gelen BVR (Beyond Visual Range) mesajı yolladı. 

Skiros üssünden, 2 pilota daha bir sure için bölgede uçmaları emri verildi. Yunan Mirrage 2000’leri yaklaşık 45 dakika süreyle Midilli ile Rodos adaları arasındaki bölgede uçtuktan sonra Skiros Adası'na dönüşe geçtiler. Saat 12.15’te, diğer Mirage 2000 uçağının pilotu, Baltadoros’un kullandığı savaş uçağının denize düştüğünü gördüğünü bildirdi.

DİĞER UÇAK DA AZ KALSIN DÜŞECEKTİ

Askeri uzmanlarına gore, savaş uçakları 2’şer uçtuklarında, biri diğerini yakından takip eder. Bu yüzden, 2. Yunan Mirage uçağı da az kalsın denize çakılacaktı. Uçağın pilotu deniz seviyesine 100 metreye kadar alçaldığı bir sırada son andaki manevraları ile uçağın düşmesini önledi.

'Gökyüzü ile denizi karıştırmış olabilir'

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Vertigo ~ 6 yıl önce
he should first ignore the seat of pants sensation and trust the flight instruments dermisim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunan olmayan biri ~ 6 yıl önce
Canı yüzmek istemiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bber ~ 6 yıl önce
beter olsun pis yunan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim oldugumuz gibi mi? ~ 6 yıl önce
Biz de beter olduk bu hukumetle yillardir.
pilot'a ~ 6 yıl önce
anaokulu sınıf öğretmenliğinden geçişi yapmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Nasıl haber yapıyorsunuz anlamıyorum,ASKERİ JETLERDE KARA KUTU YOKTURRRRR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi de ~ 6 yıl önce
Fiziksel açıdan tam bir kara kutu sivil uçakta da yok zaten. Askeri jetlerde de başka kayıt cihazları var. Özellikle 4. nesilden itibaren bunların teknolojisi de iyi düzeyde.
Teknik ~ 6 yıl önce
Yunan’dan pilot yaparsan olacagi budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 6 yıl önce
Cok guldum, gokyuzuyle debizi kariatirmistir muhtemelen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy yorgo ~ 6 yıl önce
tüh thy ye gelip paralarımızı kazanıp birde nasıl egede it dalası yaptıgını anlatamayacak cok üzüldüm... darısı diger yorgoların başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Asker kökenli miymiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 6 yıl önce
İnsan kökenli misin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000