03 Ekim 2013, Perşembe 14:50:30

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ DE ALİ GÜLÇİÇEK'İ SUÇLADI!

Emek Meclisi'nin bugün muhalif kanadın birleşmesinin Bahadır Altan'ın inadının neden olduğu imasının ardından Gökkuşağı Hareketi de bir açıklama yayınladı.
  • Bahadır hocam, senin arzuladığın,istediğin tarzda bir demokrasi,insan ilişkileri,çalışma koşulları,eş başkanlık,ters piramit vs bu ülkede bu insan yapısıyla,kalitesiyle mümkün değil hala anlayamadın!!! Bu toplum, başında birini görmeden,bir lider,bir güdücü olmadan bir şey yapmıyor, örnek de bu ülkeyi yönetendir!!! THY çalışanları elit tamam ama iş sendika,hak,hukuk,adalet vs geldi mi hepsi bir anda 180 derece değişiyorlar !!! Aman maaşlarımız düşmesin,aman passlarımız gitmesin vs vs dertleri bu !!! Arkadaşları greve gitmiş,işten atılmış,hakkı yenmiş umurlarında mı? Büyük çoğunluğu sendikadan ve onunla ilgili ne varsa hepsinden ya bihaberler ya da umursamıyorlar!!! Artık iş işten geçti kaptanım, 4 sene önce bir şans vardı artık yok...Ağanın da sendikal hayatı bitti merak etme..İşverenciler sendikayı ele geçirecekler...Acı ama gerçek!!!!
  • Bahadır Kaptan, muhalif gurup toplantılarında da sonrasında da Ali GÜLÇİÇEK takıntınız yüzünden, onun başkan adayı olmasına imkan tanıyan her birleştirici teklifi baştan reddettiniz. Siz değil miydiniz muhalif gurupların toplantısından önce, İşçi Komitesi'ne ben bırakıyorum diyen ve onların önünde yazılı açıklama yazan? Muhalif gurupların Ayçin'e karşı tek liste çıkartalım, seçilen delegeler de başkan adayını ve yönetimi belirlesin teklifini neden reddettiniz, açıklayın! Kimse kimseyi kandırmasın! Diğer arkadaşlardan o toplantılarda olmayanlar da kulaktan dolma yazmasın, kimsenin şahsi çıkarına alet olmasın.
  • Pilottan başkan olmaz diyenlere inanamiyorum; vizyonu daha geniş, daha bilgili, görgülü, makamin saglayacagi maddiyata ihtiyaci olmayan baska kim bu kadar elit bir camiayi temsil edebilir? Sendikayi gelir kapisi olarak goren insanlara degil, hakki hukuku savunacak, uyelere yeni kazanimlar saglayacak, davanin pesinden gidebilecek idealistlere ihtiyacimiz vardir, mutabik miyiz? Bahadir kaptan seninleyim...
  • bu seçim olaylarında insanlar oy isterken çeşitli kılıklara bürünür kimi cemaatçi olur kimi demokrat olur kimi yandaş olur. olur da olur..ama kimse bizlerin üzerin den rant sağlayamaz bunlara musade etmeyelim daha düne kadar ne olduğunu bilmeyen guruplar türemiş neyin hakkını kimin kime karşı ne amaçlı savunacağını bilmeyen tecrübesiz insanlarla bu iş olmaz atilla bey bunların arasında açık ara önde gelir yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi geliyo bana bilmem yanlışmıyım
  • EĞER DEDİKLERİ GİBİ İSE YAZIKLAR OLSUN BENDE BUNLARA GÜVENMİŞTİM ŞİMDİ BİLE BİZİ O KADAR KULLANIP BİRLEŞME AĞZI YAPIYORLAR BENİM KAREKTERİM BUNLARA OY VERMEYE ENGEL OLUYO ADAM GİBİ ADAM ATİLLA AÇIK ARA BAŞKAN BU SAATTEN SONRA
  • bu guruplar önce insanları bölüp parçalıyıp dayanışma ve birlik berabirliği bozup sonra patronların önüne atacaklar.çolu gurubun amacı budur. bana güven vermiyorlar
  • benim hakkımı savunacak benim çocuğumun geleceğini etkilecek bir karar verirken düşünürüm arkadaş bu kişiler ne yapmış niçin bu zamana kadar bazı toplumsal olaylı durumlarda bizi satmışlar niçin birden bire birleşme sinyalleri veriyorlar(o da yukardan gelen talimatla tabi)düne kadar birbirlerini ısıranlar şimdi koltuk kavgasına dönüşecek birliktelik yapmaya çalışıyorlar.TÜRKİYEDE SATILIK ADAM OLMAYAN TEK ADAM ATİLLA AYÇİN DİR bunu unutmayın SATILMADAN........
  • Beni satmayan kişiyi aramama gerek yok zaten 24 senedir var macera aramam . Kariyerleri ve geçmiş backraundları kurtarmıyo benim oyumu almaya . Güldürmeyin yaa
  • Habom çalışanıyım, Bahadır beyi toplantısında dinledim söyledikleri çok doğru şeylerdi. Artık bağırmakla sokaklara dökülmekle birşeyler kazanılmıyor. Hersey masada bitiyor, o masada aklı selim ne istediğini bilen zeki birileri olması gerek. Hükumet'e yönetime ters gitmekle(atar yapmakla) hiçbirşey olmuyor. İşte biz habom un hali ortada. İşe başlayabilmek ev kurabilmek yaşayabilmek için çektiğim kredinin bitmesini bekliyorum, bittiği gibi istifa edicem. Ama yeni yönetimi iyi seçin yeni gelecek arkadaşlara sizlere arka çıksın. Teknisyenine amele, taşerona köle, kabinine robot muamelesi yaptırtmasın. Meslek meslek diyen devlet her fırsatta takım elbiselilerine mesleği ezdiriyor. Bahadır bey umarım seçilir umarım dediklerini yapar.
  • Arkadaşlar şuanki hava işin çaycısı bunların hepsinden bilgili ve tecrübeye sahiptir yapmayın ne reformu ne emeği negökkuşağı bunların hepsi bizlerin haklarını şirkete teslimi için gelmeye çalışan uşaklardır

İŞTE GÖKKUŞAĞI HAREKETİ TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

"Birlik, tepede başkanlık pazarlıklarıyla değil tabanda işçilerle olur!"
" İşçi Komitesinin çağrısı doğrultusunda, tabanda birlik için her türlü özveriye, her zaman varız."

Değerli Uçuş İşletme Çalışanları, Sevgili Arkadaşlar,

Hava İş Genel Kurulu süreci ne yazık ki "seçim" gibi demokratik bir kavramla örtüşmeyen tutumlarla sürüyor. Sendika yönetiminin iktidarını korumaya odaklanan, demokratik eğilimlere ters tutumu yanında, işveren tarafından yapılan özgür irademize müdahale edici baskılar biliniyor. Gökkuşağı Hareketi olarak bu ortamdan, şeffaf, demokratik, temiz bir sendika yönetimi çıkarma kararlılığıyla çalışmaya devam ediyoruz.

Bu çerçevede, özellikle uçuş işletmeden arkadaşlarımızdan gelen  “muhalefet bölünmesin” yönündeki istekler, bir kaptanımızın çağrısıyla düzenlenen toplantıya katılmamızı kaçınılmaz kıldı. Bu toplantıda delege pazarlıkları değil, tabandaki işçilerin birliği adına her türlü özveriyi gösterme yönünde tutumumuzu sürdürdük. İşçi Komitesinden genç işçilerin, daha önce yaptıkları çağrıya da aynı açık yüreklilikle cevap vermiş ve tabanda işçilerin birliğinin zaten esas hedef olduğunu, kişilerin, isimlerin üzerinde ısrarcı olmadığımızı, ilkelerin önemsenmesi gerektiğini açıklamıştık.

Bu görüşmeleri ısrarla “mevcut yönetim gitsin de, ne olursa olsun!” noktasına taşımanın yanlışlığını savunmaya devam edeceğiz. Yerine daha iyi bir yönetim biçimini getirmedikçe, işçileri temsilden uzak, işverenin kontrolünde bir "değişimin" kimseye yararı olmayacağını bu toplantılarda da ısrarla dile getirdik. Birliğin, tepede adayların pazarlığıyla değil tabanda işçileri birleştiren bir ilkeli duruşla olabileceğini düşünüyoruz.

Bu amaçla daha önce İşçi Komitesinin çağrısına söylediğimiz gibi, genel başkan adaylarının koşulsuz geri çekilerek, tabanın ortak ve tek listesini çıkarmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Ancak Emek Meclisi ve onun genel başkan adayı Ali Gülçiçek bu özveride bulunmak şöyle dursun toplumun bir “lidere” ihtiyacı olduğu ve bu “liderin” de kendisi olduğu konusunda ısrarcı oldu.

Bizlere de birlik yönünde telkin ve tavsiyelerde bulunan arkadaşlarımıza bu açıklamayı yapmak artık bir zorunluluk halini almıştır. Bu anlayışın havacıları temsil etmesi olanaklı değildir. Bizlerin, bir "liderin" peşinden sürü gibi gidecek bir topluluk olmadığımız açıktır. Sendikal mücadele de bireysel değil toplumsal bir alandır ve bu gün düşürüldüğü durumun nedeni zaten tam da bu anlayıştır. Kendini lider ilan ederek ortaya atılıp “ben liderinizim peşimden gelin!” türünden bir tavır da hem o kişiyi hem de yanındakileri gülünç konuma düşürür.

Gökkuşağı Hareketi daha önce sizlere ulaştırdığı ilkeler doğrultusunda, eşit ilişkilerle çalışacak 9 kişilik aday kadrosuyla havacılık işçilerini en güçlü temsil edecek, demokratik, şeffaf sendikayı kurmaya kararlıdır. Oyların bölüneceği gibi bir endişeye gerek yoktur. Sizleri temsil edecek, içinizden çıkmış, sendikal mücadelede tanıyıp denenmiş adayları beyaz listede bulacaksınız. Hala delege sayılarını ve seçim tarihlerini taksit taksit açıklasalar da 3 gün önceden yasal olarak bildirmek zorundalar. O gün her koşulda oy kullanmak temel sorumluluğumuzdur. Seçeceğiniz delegelerle bu iradeyi genel kurula taşıyacak ve yönetim kurulunu hep birlikte oluşturacağız.

Sendikamıza, oyumuza, sandığa sahip çıkacağız.
Yaşasın alın aklığı kardeşliğimiz."

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ DE ALİ GÜLÇİÇEK'İ SUÇLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

boşuna ~ 10 yıl önce
Bahadır hocam, senin arzuladığın,istediğin tarzda bir demokrasi,insan ilişkileri,çalışma koşulları,eş başkanlık,ters piramit vs bu ülkede bu insan yapısıyla,kalitesiyle mümkün değil hala anlayamadın!!! Bu toplum, başında birini görmeden,bir lider,bir güdücü olmadan bir şey yapmıyor, örnek de bu ülkeyi yönetendir!!! THY çalışanları elit tamam ama iş sendika,hak,hukuk,adalet vs geldi mi hepsi bir anda 180 derece değişiyorlar !!! Aman maaşlarımız düşmesin,aman passlarımız gitmesin vs vs dertleri bu !!! Arkadaşları greve gitmiş,işten atılmış,hakkı yenmiş umurlarında mı? Büyük çoğunluğu sendikadan ve onunla ilgili ne varsa hepsinden ya bihaberler ya da umursamıyorlar!!! Artık iş işten geçti kaptanım, 4 sene önce bir şans vardı artık yok...Ağanın da sendikal hayatı bitti merak etme..İşverenciler sendikayı ele geçirecekler...Acı ama gerçek!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 10 yıl önce
Bahadır Kaptan, muhalif gurup toplantılarında da sonrasında da Ali GÜLÇİÇEK takıntınız yüzünden, onun başkan adayı olmasına imkan tanıyan her birleştirici teklifi baştan reddettiniz. Siz değil miydiniz muhalif gurupların toplantısından önce, İşçi Komitesi'ne ben bırakıyorum diyen ve onların önünde yazılı açıklama yazan? Muhalif gurupların Ayçin'e karşı tek liste çıkartalım, seçilen delegeler de başkan adayını ve yönetimi belirlesin teklifini neden reddettiniz, açıklayın! Kimse kimseyi kandırmasın! Diğer arkadaşlardan o toplantılarda olmayanlar da kulaktan dolma yazmasın, kimsenin şahsi çıkarına alet olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş İşletme ~ 10 yıl önce
Ben de o toplantılara katıldım. Maalesef aynen yazdığın gibi oldu. Bahadır altan da inanılmaz ve egosal bir Ali Gülçiçek rahatsızlığı mevcut. Kendisi zaten pili bitip çekilecekti bu birleşme görüşmeleri de ekmeğine yağ sürdü. Giderken Ali Gülçiçek'i de götürmeye kalktı İşçi Komitesi'ne yaranmak için ama olmadı. Bahadır Kaptan, Ali Gülçiçek başkan olacağına, Ayçin bile kalabilir zihniyetindedir. İşçi iradesi diye sayıklayıp sonra ben aday olmayayım ama sen de olma, diye direterek ortak delege listesinin iradesine ipotek koymaya çalışmış sözde demokrattır.
Gokkusagi ~ 10 yıl önce
Pilottan başkan olmaz diyenlere inanamiyorum; vizyonu daha geniş, daha bilgili, görgülü, makamin saglayacagi maddiyata ihtiyaci olmayan baska kim bu kadar elit bir camiayi temsil edebilir? Sendikayi gelir kapisi olarak goren insanlara degil, hakki hukuku savunacak, uyelere yeni kazanimlar saglayacak, davanin pesinden gidebilecek idealistlere ihtiyacimiz vardir, mutabik miyiz? Bahadir kaptan seninleyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seçim mi ~ 10 yıl önce
bu seçim olaylarında insanlar oy isterken çeşitli kılıklara bürünür kimi cemaatçi olur kimi demokrat olur kimi yandaş olur. olur da olur..ama kimse bizlerin üzerin den rant sağlayamaz bunlara musade etmeyelim daha düne kadar ne olduğunu bilmeyen guruplar türemiş neyin hakkını kimin kime karşı ne amaçlı savunacağını bilmeyen tecrübesiz insanlarla bu iş olmaz atilla bey bunların arasında açık ara önde gelir yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi geliyo bana bilmem yanlışmıyım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayaldi oldu ~ 10 yıl önce
EĞER DEDİKLERİ GİBİ İSE YAZIKLAR OLSUN BENDE BUNLARA GÜVENMİŞTİM ŞİMDİ BİLE BİZİ O KADAR KULLANIP BİRLEŞME AĞZI YAPIYORLAR BENİM KAREKTERİM BUNLARA OY VERMEYE ENGEL OLUYO ADAM GİBİ ADAM ATİLLA AÇIK ARA BAŞKAN BU SAATTEN SONRA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
böl parçala ~ 10 yıl önce
bu guruplar önce insanları bölüp parçalıyıp dayanışma ve birlik berabirliği bozup sonra patronların önüne atacaklar.çolu gurubun amacı budur. bana güven vermiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haddini bilsinler ~ 10 yıl önce
benim hakkımı savunacak benim çocuğumun geleceğini etkilecek bir karar verirken düşünürüm arkadaş bu kişiler ne yapmış niçin bu zamana kadar bazı toplumsal olaylı durumlarda bizi satmışlar niçin birden bire birleşme sinyalleri veriyorlar(o da yukardan gelen talimatla tabi)düne kadar birbirlerini ısıranlar şimdi koltuk kavgasına dönüşecek birliktelik yapmaya çalışıyorlar.TÜRKİYEDE SATILIK ADAM OLMAYAN TEK ADAM ATİLLA AYÇİN DİR bunu unutmayın SATILMADAN........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Beni satmayan kişiyi aramama gerek yok zaten 24 senedir var macera aramam . Kariyerleri ve geçmiş backraundları kurtarmıyo benim oyumu almaya . Güldürmeyin yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genc forvet ~ 10 yıl önce
Habom çalışanıyım, Bahadır beyi toplantısında dinledim söyledikleri çok doğru şeylerdi. Artık bağırmakla sokaklara dökülmekle birşeyler kazanılmıyor. Hersey masada bitiyor, o masada aklı selim ne istediğini bilen zeki birileri olması gerek. Hükumet'e yönetime ters gitmekle(atar yapmakla) hiçbirşey olmuyor. İşte biz habom un hali ortada. İşe başlayabilmek ev kurabilmek yaşayabilmek için çektiğim kredinin bitmesini bekliyorum, bittiği gibi istifa edicem. Ama yeni yönetimi iyi seçin yeni gelecek arkadaşlara sizlere arka çıksın. Teknisyenine amele, taşerona köle, kabinine robot muamelesi yaptırtmasın. Meslek meslek diyen devlet her fırsatta takım elbiselilerine mesleği ezdiriyor. Bahadır bey umarım seçilir umarım dediklerini yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar şuanki hava işin çaycısı bunların hepsinden bilgili ve tecrübeye sahiptir yapmayın ne reformu ne emeği negökkuşağı bunların hepsi bizlerin haklarını şirkete teslimi için gelmeye çalışan uşaklardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000