01 Mart 2021, Pazartesi 12:08:18

G.Kore'nin savaş uçağında kritik adım

Güney Kore'nin KAI KF-X savaş uçağı prototipine, turbojet motorlarının entegrasyonu gerçekleştirildi.
  • Şimdi bak oy veren kardeşim: Biz demiyoruz ki bu devlet uçak yapamaz. Aksine inşallah yaparlar da bu ülke kendi uçağına kavuşur. Elaleme avuç açmaz. Ama ortada bir de gerçekler var. Yukarıdaki fotoğrafı görüyor musun? Ortada bildiğin neredeyse bitmek üzere olan bir uçak var. Gövdesi orada,iniş takımı,hidroliği orada.. Her yerinde kablolar,kokpiti vs. Yani adamlar bayağı bir ilerlemiş. Senin MMU denilen uçağının boyanmış plastik köpükten başka hiçbirşeyi yok. Ha olur,inşallah da olacak ama yukarıdaki yazıda halihazırda bu kadar ilerlemiş bir uçağın en erken 2028’de Kore Hava Kuvvetleri’ne teslim edilebileceği yazmış. Şimdi sen düşün. Bizim uçağın 2040’dan önce bitme ihtimali var mı? İşte gerçekler orada. O sebeple her önüne atılana inanma. Aya gidecekmişiz seneye. Peki,gideriz.
  • Moreye cok yradim ettik, bu ucagin gelismesinde de Tusas ve Temel Kotilin cok emegi var sanirim

Güney Kore'nin KAI KF-X savaş uçağı prototipine, turbojet motorlarının entegrasyonu gerçekleştirildi. KAI tarafından geliştirilen uçağın, yakın gelecekte yer testlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

Korea Aerospace Industries (KAI) tarafından geliştirilen ve Güney Kore tarafından Nisan ayında tanıtılması beklenilen ülkenin ilk yerli savaş uçağı KF-X'in prototipine, Sacheon'daki KAI tesislerinde motor entegrasyonu gerçekleştirildi. Uçağın yakın zamanda yer testlerine başlaması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Korea Aerospace Industries (KAI) tarafından yapılan açıklamada; Güney Kore'nin ilk yerli savaş uçağı KF-X'in prototipinin, Sacheon'daki KAI tesisinde gerçekleşen montaj çalışmalarının son aşamada olduğu belirtilmişti.

Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA), yer ve uçuş testlerinden sonra geliştirmenin tamamlanması için 2026'yı işaret etti. Yetkililer, 40 adet savaş uçağının 2028 yılına kadar Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmesinin hedeflendiği açıkladı. Edinilen bilgiye göre; 2032 yılına kadar, toplam 120 adet uçağın teslim edilmesi planlanıyor.

KF-X, 4.5 nesil savaş uçağı olarak sınıflandırılmaktadır. Ancak yetkililerin ifadelerine göre platform, ilerleyen etapta gelişmiş beşinci nesil bir uçağa dönüştürülecek şekilde tasarlanmıştır. Savaş uçağı, maksimum 7700 kilogram yük kapasitesine ve mühimmatlar, yakıt podları ile sensörler için 10 istasyona sahiptir.

Yaklaşık değeri 8,8 trilyon won (7,3 milyar dolar) olan KF-X projesi kapsamında geliştirilecek uçak, Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (ROKAF)'nin eskiyen F-4 ve F-5 jet filosunun yerini alacak.

G.Kore'nin savaş uçağında kritik adım

Yorumlar

Gerçekler ~ 3 yıl önce
Şimdi bak oy veren kardeşim: Biz demiyoruz ki bu devlet uçak yapamaz. Aksine inşallah yaparlar da bu ülke kendi uçağına kavuşur. Elaleme avuç açmaz. Ama ortada bir de gerçekler var. Yukarıdaki fotoğrafı görüyor musun? Ortada bildiğin neredeyse bitmek üzere olan bir uçak var. Gövdesi orada,iniş takımı,hidroliği orada.. Her yerinde kablolar,kokpiti vs. Yani adamlar bayağı bir ilerlemiş. Senin MMU denilen uçağının boyanmış plastik köpükten başka hiçbirşeyi yok. Ha olur,inşallah da olacak ama yukarıdaki yazıda halihazırda bu kadar ilerlemiş bir uçağın en erken 2028’de Kore Hava Kuvvetleri’ne teslim edilebileceği yazmış. Şimdi sen düşün. Bizim uçağın 2040’dan önce bitme ihtimali var mı? İşte gerçekler orada. O sebeple her önüne atılana inanma. Aya gidecekmişiz seneye. Peki,gideriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardim ettik ~ 3 yıl önce
Moreye cok yradim ettik, bu ucagin gelismesinde de Tusas ve Temel Kotilin cok emegi var sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav he he ~ 3 yıl önce
Konya sanayide maket yaptırıp milleti aldatmaktan bıkmadınız! Bari biraz uzun vade verin 2013 dediniz 18 dediniz hatta kendinizi aşıp tek çivi çakmadan 2 yılda aya gitme palavrası bile attınız! Din kardeşiyiz atmayın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000