06 Mayıs 2011, Cuma 08:28:08

GİZLİ PROJE GERÇEKLEŞTİ AMA KIRIMA UĞRADI

El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i ele geçirmek için ABD’nin Seal komandoları tarafından 2 Mayıs günü Pakistan’da düzenlenen operasyonda kaza yapan helikopter, ABD’nin çok gizli bir projesinin ortaya çıkmasını sağladı.
  • Haberde helikopterin duvara sürttüğü yazıyor. Adamlar ülkelerinden binlerce mil uzakta gece operasyon yapıyor. Tabiki kayıp olabilir. Bunu argeye para yatırarak ve kendi sanayilerine güvenerek başarıyorlar. Biz bir proje başlatsak hemen medya yapamayız, hazır aalım diyerek çalışanların moralini bozar. MEA
  • http://www.ucuyorum.com/threads/116287-operasyonda-dusen-helikopterin-goruntuleri-yayinlandi
  • El Kaide hakketiğini buldu sonunda. "Rüzgar eken bora biçer"
  • amerikalı askerler vietnam ormanlarında, ırak düzlüklerinde ve çöllerinde, devamında afganistan dağlarında ve şimdide pakistan ve ırak ın şehir kesimlerinde ağır kayıplar vermesine rağmen, her türlü arazide tecrübe kazanıp gerilla savaşını da öğrendiler.Ancak bu işi paralı askerlere yaptırdıkları için isteksiz, önce kendi hayatını düşünen askerler, amerikanın yaptığı savaşların uzamasına neden oldu.Amerika hiçbir savaşa, karşı ülkenin tüm ordusunu yenmek için girmez, sadece o ülkenin kaynaklarını elde edeceği süre zarfında savaşmaya devam eder, sonra siyasi otorite kurarak geri çekilir.amerikayı yenmenin tek yolu öncelikle onun hava kuvvetlerine denk, yetişmiş bir hava gücü kurmaktır.Hava gücünü kaybettikten sonra kara gücü %50 zayıflar:)
  • niye düştükü??? demekki okadar da ii deilmiş
  • silahız adamları öldürürken bile ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar ama basın bizimkide dahil abd ordusunu neden se yenilmez vaaaooooov süper askermiş gibi göstermeye devam ediyor
Bin Ladin malikanesinin avlusuna düşen helikopterin fotoğrafları internete düşünce, eşi benzeri görülmemiş bir tasarıma sahip olan helikopterin bugüne kadar spekülasyonların ötesine gitmeyen bir projenin ta kendisi olduğunu fark edildi.

ABD’li havacılık yetkilileri, bin Ladin’in malikanesinin etrafını saran duvarın üzerine düşen helikopterin, “önceden benzeri hiç görülmemiş, radara yakalanmayan ve ‘çok gizli’ bir helikoptere ait olduğunu söyledi.

Operasyon öncesinde alçak irtifada uçarken kaza yapan ve malikanenin avlu duvarının üzerine düşen helikopterin, bin Ladin operasyonu öncesinde “gizlice hedef üzerinde casusluk yaptığı” tahmin ediliyor.

Bin Ladin’in öldürülmesiyle sonuçlanan operasyonun öncesinde, gece kamuflajı giydirilmiş iki Kara Şahin helikopteri özel harekatçıları malikanenin avlusuna taşıdı.

Ancak bir helikopter avlunun duvarına sürterek kaza yaptı ve zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Komandolar, operasyonun ardından kaza yapan helikopteri patlayıcılarla yok etti.

Ancak patlama helikopterin tüm kısımlarını yok etmedi. Helikopterin modifiye edilmiş kuyruk kısmına ait görüntüler, ABD’li havacılık uzmanları arasında "aslında var olmayan bir projenin hayata geçirildiği" tartışmasını başlattı.

Lexington Enstitüsü’nden Dan Goure, uçağın kuyruk kısmının standart helikopterlere kıyasla eşi benzeri görülmemiş bir tasarıma sahip olduğunu ifade etti.

Goure, helikopterin yapımında çok az ses çıkarmasını sağlayacak özel materyallerin kullanıldığını ve pervanenin üzerinde radara yakalanmamasını sağlayan bir disk bulunduğunu belirtti.

ABD'li eski bir özel harekatçı, The Army Times dergisine yaptığı açıklamada, helikopterin sahip olduğu sert açılar ve düz yüzeylerin, hayalet uçaklarınkine benzerlik gösterdiğini söyledi.

Söz konusu kişi, helikopterin Kara Şahin helikopterinin modifiye edilmiş bir modeli olduğunu anladığını ifade etti.
GİZLİ PROJE GERÇEKLEŞTİ AMA KIRIMA UĞRADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Haberde helikopterin duvara sürttüğü yazıyor. Adamlar ülkelerinden binlerce mil uzakta gece operasyon yapıyor. Tabiki kayıp olabilir. Bunu argeye para yatırarak ve kendi sanayilerine güvenerek başarıyorlar. Biz bir proje başlatsak hemen medya yapamayız, hazır aalım diyerek çalışanların moralini bozar. MEA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
http://www.ucuyorum.com/threads/116287-operasyonda-dusen-helikopterin-goruntuleri-yayinlandi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
El Kaide hakketiğini buldu sonunda. "Rüzgar eken bora biçer"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
amerikalı askerler vietnam ormanlarında, ırak düzlüklerinde ve çöllerinde, devamında afganistan dağlarında ve şimdide pakistan ve ırak ın şehir kesimlerinde ağır kayıplar vermesine rağmen, her türlü arazide tecrübe kazanıp gerilla savaşını da öğrendiler.Ancak bu işi paralı askerlere yaptırdıkları için isteksiz, önce kendi hayatını düşünen askerler, amerikanın yaptığı savaşların uzamasına neden oldu.Amerika hiçbir savaşa, karşı ülkenin tüm ordusunu yenmek için girmez, sadece o ülkenin kaynaklarını elde edeceği süre zarfında savaşmaya devam eder, sonra siyasi otorite kurarak geri çekilir.amerikayı yenmenin tek yolu öncelikle onun hava kuvvetlerine denk, yetişmiş bir hava gücü kurmaktır.Hava gücünü kaybettikten sonra kara gücü %50 zayıflar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
niye düştükü??? demekki okadar da ii deilmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
silahız adamları öldürürken bile ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar ama basın bizimkide dahil abd ordusunu neden se yenilmez vaaaooooov süper askermiş gibi göstermeye devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000