02 Temmuz 2022, Cumartesi 09:51:05

Gizemli uçak Avrupa’yı karıştırdı

Avrupa hava sahasında izinsiz uçuş yapan gizemli bir pilot, Bulgar makamları tarafından aranıyor.
  • Yüzde 50 İhtimal İşi Bilen, Görevden Muaf Emekli Yaşlı Bir Bey Amcayın İşidir. Muhtemelen Adam Uçmayı, Uçurmayı Özledi ve Böyle Bir Deliliğe Kalkıştı. Neden Olmasın.!

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan hava sahasında küçük bir uçak tespit edildiğinde Bulgar savunma güçleri, yüksek alarma geçirildi. İçişleri Bakanı Boiko Rashkov’a göre, iki kişilik Beechcraft uçağı görünüşte Macaristan’dan kalktı ve Polonya ile Slovakya üzerinden uçtu. Uçağın kısa zamanda  Sırbistan ve Romanya’ya geçiş yaptıktan sonra Karadeniz yakınlarına indiği düşünülüyor.

60 yıllık uçak Buhovtsi’nin kuzeydoğu bölgesindeki özel bir havaalanının pistinde motoru hala sıcak halde bulundu. Bir brandayla kapatılmıştı ve mürettebattan hiçbir iz kalmamıştı.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şüpheli uçağın uçuş planı olmadığı, vericilerini devre dışı bıraktığı ve radyo mesajlarına veya görsel sinyallere yanıt vermediği belirtildi.

Beechcraft uçağı Macar ve Romen savaş uçakları tarafından da izlendi. Bulgaristan Savunma Bakanı Dragomir Zakov gazetecilere verdiği demeçte, uçağın “hiçbir zaman bir tehdit oluşturmadığını” söyledi ve ekledi: “Çok düşük irtifada ve düşük hızda uçuyordu, bu da askeri jetlerin müdahalesini zorlaştırdı” dedi.

Bulgaristan’ın doğusundaki Varna savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gizemli uçak Avrupa’yı karıştırdı

Yorumlar

Since1905 ~ 2 yıl önce
Yüzde 50 İhtimal İşi Bilen, Görevden Muaf Emekli Yaşlı Bir Bey Amcayın İşidir. Muhtemelen Adam Uçmayı, Uçurmayı Özledi ve Böyle Bir Deliliğe Kalkıştı. Neden Olmasın.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000