25 Mayıs 2010, Salı 08:15:21

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Afganistan'daki uçak kazasında ölen İHH görevlileri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dün öğle namazını müteakiben kılınan gıyabi cenaze namazına Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ile Aktaş ve Yıldız'ın yakınları katıldı.

İHH'nın Afganistan'da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bulmak için gittiği Kunduz'dan Kabil'e geçerken düşen Pamir Hava Yolları'na ait uçakta hayatını kaybeden 38 yolcu arasındaki İHH Asya Sorumlusu Faruk Aktaş ve İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz öncesi Aktaş ve Yıldız'ı anlatan kısa konuşmalar yapıldı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Bahattin Yıldız'ın tam bir Afganistan aşığı olduğunu söyledi. Yıldız'ın Afganistan'ı anlatan kitaplarında aslında kendi hayatını aktardığını söyleyen Yıldırım, kazada hayatını kaybedenlerin cesetlerinin tanınmaz halde olduğunu ve bu nedenle hala Türkiye'ye gelmeyen cenazeler için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını ifade etti.

Bahattin Yıldız'ın oğlu Mustafa Zahid Yıldız ve Faruk Aktaş'ın ağabeyi Cahid Aktaş da hayatını kaybeden yakınlarıyla ilgili gözyaşları arasında bir konuşma yaptı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Şerafettin Kalay, hayatını kaybedenler için dua etti. Cenazeye İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Milletvekili Hüsnü Tuna, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Gazeteci-yazar Ali Bulaç, Gazeteci-yazar İbrahim Karagül ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Aktaş ve Yıldız'ın yakınları katıldı.

 

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000