07 Nisan 2017, Cuma 14:27:34

Girne Amerikan Üniversitesi'nden o iddialara açıklama geldi

Girne Amerikan Üniversitesi, pilotaj öğrencilerinin paralarını yatırmalarına rağmen eğitimlerine devam edemedikleri konusundaki iddialara karşı bir açıklama yaptı.
  • KKTC de neden böyle bir okul var. Türkiye yetmiyor mu ? Kimler gidiyor bu okula ? Gibi bir sürü soru var. GAÜ diploması zaten Türkiyede 3. sınıf kategoride. Neden buralara para harcıyorsunuz ?
  • 15 temmuz sanırım sadece sizi etkiledi. Bizi de etkiledi ama notamdan dolayı sadece 46 gün bekledik uçmak için, 1 yıl boyunca öğrenciyi uçuramayıp bahaneyi kenar köşelerde aramak acizlikten başka bir şey değildir.
  • Klavye delikanlılarına sesleniyorum . Çok cesareteniz varsa gelin yüz yüze tartışalım konuşalım masaya yatıralım okulu . Yaptığınız yorumları herkes okulda gülerek okuyor. Eğer gerçekten klavye yazı yazarkenki cesaretinizi yüz yüze konuşurken de gösterebilecekseniz buyrun gelin . (Geldiğinizde nerden geldiğinizi belirtin isim olarak karşınıza çıkacağım konuşmak için) Kimler FO almış kimler almamış belgelerle konuşalım .Ulaşamdığınız okullara ve seviyelere "yok o okul kötü yok pilot ihtiyacı çok az işe giremiyorlar " falan filan diye laf atamazsınız . İnsanların emeğini yok sayamazsınız .
  • Öğrenciler o kadar para verip, instagram da yapması gereken fotoğraf paylaşımları aksadığı içindir sitemleri :) Türkiye'de iyice suyu çıktı bu işlerin havacılığın saygınlığını hem eğitim kurumları ve öğrenciler ne hale getirdiler!
  • şuan beklemedeyiz. AFA veya Topair e gönderecekler diye duydum.
  • Shgm bu ise neden el atmiyor acaba, yoksa yeterli para yiyemiyorlarmi okullardan?
  • Girne Amerikan mı uzak kalın arkadaşlar tavsiye fln etmem
  • Bakin bu havacilikla alakali sirketler hepsi bir 15 temmuz olayidir tutturmuslar. Bunlar ekonomiye dolayli zarar veriyorlar. Hukumet lutfen bunlara bi ayar versin.
  • Devamlı iş yok iş yok diyen tipler,, apartda bekleyen pilotajı bir şekilde bitirmiş ama yetersiz olan kişiler,, hiçbir şirkete kabul edilmemişlerdir,, amaçları pilot olacak kaliteli kişileri bu işten caydırmak,, BURDAN SÖYLÜYORUM ,, BUSENE TÜM ŞİRKETLER FO ALDI,AMA DONANIMLI KİŞİLERİ VE BUNDAN SONRAKİ YİLLARDA DEVAM EDECEK,, İNGİLİZCENİ GELİŞTİR HAVACİLIK BİLGİNİ GELİŞTİR VE MESLEKİ GÖRGÜNÜ GELİŞTİR
  • Öncelikle ,yonetim uçuş ekibine sahip çıkmalı.Basit bir iş değil. Ucuz bir iş hiç değil. Kendi uçağına sahip bir kurum çok yol almış demektir.Bunun ardından kötü yönetim çıkar.Kervan yürür.

Girne Amerikan Üniversitesi, pilotaj öğrencilerinin paralarını yatırmalarına rağmen eğitimlerine devam edemedikleri konusundaki iddialara karşı bir açıklama yaptı.

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu Açıklaması:

Havacılık Yüksekokulu; Uçuş Eğitim Organizasyonu ATP teori yetki belgelerini, SHGM tarafından 2014 Yılı’nda aldı. Uçuşların gerçekleştirebilmesi için; AFA Uçuş Okulu ile protokol imzalandı.

1’inci grup öğrencilerimiz, , Türkiye’nin en tecrübeli öğretmenleri tarafından GAÜ’de PPL teorik eğitimlerini alarak, AFA Uçuş Okulu tarafından ’da uçuş eğitimlerini tamamlayarak PPL lisanslarını aldılar ve brövelerini taktılar.

2’inci grup öğrenciler de Girne Amerikan Üniversitesinde, PPL teori eğitimlerini aldılar. Bu zaman içerisinde Girne Amerikan Üniversitesi 2 adet DA-20 ve bir adet CESSNA 172 RG uçağını filosuna katarak, İstanbul’daki yerleşkesinde Uluslararası Havacılık Akademisi’ni kurmak için uçuş ekibini tamamladı. Manueller ve diğer dosyalar hazırlandı., Milli Eğitim Bakanlığı’na kurs yetkisi için müracaat yapıldı. Ancak 15 Temmuz sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle uçuşların durdurulması, bu süreçte mağduriyet yaşanmasına neden olmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığından onay almak istediğimiz süreçte; öğrencilere, havacılık yönetimi kursları verilerek, akademik kredilerinin tamamlanması sağlandı. Sonuç olarak; herhangi bir “kandırılma” söz konusu değildir. Havacılık alanında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Girne Amerikan Üniversite’si için yazılan bu yazıya bir anlam vermek mümkün değil.

Yükseköğretim’ de 32 yılını geride bırakan bir kurum olarak, her zaman öğrenci odaklı eğitim anlayışımız ile yolumuza devam ediyoruz. Tarafımızdan kaynaklanmayan bazı aksamaların ve uzayan sürecin takipçisiyiz. En kısa zamanda da uçuşlarımız başlayacaktır.

GAÜ HAVACILIK YÜKSEKOKULU

Girne Amerikan Üniversitesi'nden o iddialara açıklama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

GAÜ ~ 7 yıl önce
KKTC de neden böyle bir okul var. Türkiye yetmiyor mu ? Kimler gidiyor bu okula ? Gibi bir sürü soru var. GAÜ diploması zaten Türkiyede 3. sınıf kategoride. Neden buralara para harcıyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel uçuş okulu öğrencisi ~ 7 yıl önce
15 temmuz sanırım sadece sizi etkiledi. Bizi de etkiledi ama notamdan dolayı sadece 46 gün bekledik uçmak için, 1 yıl boyunca öğrenciyi uçuramayıp bahaneyi kenar köşelerde aramak acizlikten başka bir şey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GAU ÖĞRENCİ ~ 7 yıl önce
Klavye delikanlılarına sesleniyorum . Çok cesareteniz varsa gelin yüz yüze tartışalım konuşalım masaya yatıralım okulu . Yaptığınız yorumları herkes okulda gülerek okuyor. Eğer gerçekten klavye yazı yazarkenki cesaretinizi yüz yüze konuşurken de gösterebilecekseniz buyrun gelin . (Geldiğinizde nerden geldiğinizi belirtin isim olarak karşınıza çıkacağım konuşmak için) Kimler FO almış kimler almamış belgelerle konuşalım .Ulaşamdığınız okullara ve seviyelere "yok o okul kötü yok pilot ihtiyacı çok az işe giremiyorlar " falan filan diye laf atamazsınız . İnsanların emeğini yok sayamazsınız .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GAUuuuuuuu ~ 7 yıl önce
Komedi ötesisiniz astronotçuklar
Paranız olmasa ~ 7 yıl önce
Sizin paranız olmasa havacılığın "h" sine bile katılamazsınız! Bırakın şovu! Adam gibi oturup bekleyin ve geçte olsa eğitimini tamamlayıp PİLOT kartvizitini öebinize koyup sosyal ağlarda boy gösterip çapkınlığa çıkarsınız! Merak etmetin bu ülkede hala 13 yaşında buyana havacılığın; bileğinin gücü ve büyük emek ve hayatından fedekarlık yapıp havacılığın her alanında faaliyet göstermiş gerçek havacılık ruhunu yaşayan "havacıları" var... siz pilotçuluk oynamaya devam edin herşeyden de şikayet etmeyin!!!
GAU Öğrenci ~ 7 yıl önce
GAU yü iyi biliriz. Eğitim için tuttuğu hocaların kim olduğunu iyi biliriz. KTHY eskilerinin nerelere getirildiğini iyi biliriz. Dolayısı ile boş yere kendinizi üzmeyin. GAÜ ortada. Sivil havacılık da burada. Türkiyeden kimlere hocalık teklif edildiğini ve neden gitmediklerini de biliyoruz. Siz daha çok toysunuz. Size hocalık yapanlara bizler handling şirketlerinde boarding yaptırtmıyoruz.
İnstagram cı öğrenciler haklı:) ~ 7 yıl önce
Öğrenciler o kadar para verip, instagram da yapması gereken fotoğraf paylaşımları aksadığı içindir sitemleri :) Türkiye'de iyice suyu çıktı bu işlerin havacılığın saygınlığını hem eğitim kurumları ve öğrenciler ne hale getirdiler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
student pilot ~ 7 yıl önce
şuan beklemedeyiz. AFA veya Topair e gönderecekler diye duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEZGİN ~ 7 yıl önce
Gayet başarılı bir durum. Gönül tamamen Türk olsun ister hatta bu konuda eleştirileri duyar gibiyim. Bastı parayı aldı fabrikayı diye. Evet bastı aldı tüm hakları ile aldı. Hedef için yol bulmaya çalışmak yerine gösterilen yoldan gidilmeyi tercih edilme olayıdır. Genel havacılık için tüm eleştirilere rağmen ülkemiz için atılan önemli adım. Samsun 19 Mayıs üniverstesi de yerli uçak yapımında çok ciddi adımlar atmaya başladı. Doğan tamamen yerli tasarım , çok kısıtlı imkanla bunu başaracak gibi duruyorlar. Ben bizzat gidip gördüm. ELEŞTİREN ARKADAŞLAR MADEM YERLİ ÜRETİM OLMADIĞI İÇİN ELEŞTRİYORSUNUZ,SİZE YOLU GÖSTERDİM DESTEK VERİN.
Shgm ~ 7 yıl önce
Shgm bu ise neden el atmiyor acaba, yoksa yeterli para yiyemiyorlarmi okullardan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski öğrenci ~ 7 yıl önce
Girne Amerikan mı uzak kalın arkadaşlar tavsiye fln etmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl mı? ~ 7 yıl önce
Ben sana söyliyeyim kardeşim nasıl etkilediğini. Şükür ülkemde darbe sadece girişimde kaldı. Ama havacılıkta durumlar böle olmadı maalesef darbeyi iliklerimize kadar hissettik. Önce ülkenin amiral gemisi olan TK tüm alımları durdurdu. Şu bir gerçek ki diğer firmada f/o 1000 saati tamamlar TK geçer.böyle de olmalı zaten sirkülasyon sağlansın. Ama olmadı,sonra tüm şirketler alımları kapattı. Pegasus 1000 saati olana ücretsiz tip veriyordu. Ögretmenler 1000 saat tamamlayıp geçer yerine yeni öğretmen gelir. Şirketler f/o ları TK' a yollar yeni type sınıf açarlar. Bunlar olmadı. Olmayınca diğer tüm şirketlerin elinde şişen f/o lar oluştu. Doğal olarakta sınıf açılmadı. Küçük bir hesap yapınca şuan yaklaşık 1100 civarında işsiz pilot açığı çıktı. Eskiden işsiz pilot mu olur canım ? Tabirleri buğünlerde Lan oğlum okadar para zaman zahmet vereceksin birde boş mu gezeceksin? Sorularına döndü. Birde Bu durumu tamamen ticarete çevirenler çıktı hani her kriz bir fırsat olurşturur denir ya .... şirketler kur sabitleme ,uçuş parası kesme ,asgari ücret verme aklıma ilk gelenlerden.
BAHANE ~ 7 yıl önce
Bakin bu havacilikla alakali sirketler hepsi bir 15 temmuz olayidir tutturmuslar. Bunlar ekonomiye dolayli zarar veriyorlar. Hukumet lutfen bunlara bi ayar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi leenn ~ 7 yıl önce
Devamlı iş yok iş yok diyen tipler,, apartda bekleyen pilotajı bir şekilde bitirmiş ama yetersiz olan kişiler,, hiçbir şirkete kabul edilmemişlerdir,, amaçları pilot olacak kaliteli kişileri bu işten caydırmak,, BURDAN SÖYLÜYORUM ,, BUSENE TÜM ŞİRKETLER FO ALDI,AMA DONANIMLI KİŞİLERİ VE BUNDAN SONRAKİ YİLLARDA DEVAM EDECEK,, İNGİLİZCENİ GELİŞTİR HAVACİLIK BİLGİNİ GELİŞTİR VE MESLEKİ GÖRGÜNÜ GELİŞTİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gremlee ~ 7 yıl önce
Hee hee bizde yedik...atmasyona devam
Okul muduru detected ~ 7 yıl önce
Issiz kalan 800 pilotun ingilizcesi , havacilik bilgisi ve öngörüsü yok diyorsun yani. 1 sene icinde 200 saatlik adamlarin kactanesi hangi sirkete hangi sartlarla girdi ACIKLA ! Madem herseyden bu kadar haberin var kimin nerede nasil girdigini biliyorsun belgeleriyle acikla. Iddiani ispatla mukellefsin.
Okudamı? ~ 7 yıl önce
Okullardan birindemi çalışıyorsun sen şeker şey :) Nasılda ayarı vermiş hemen. Milletde yedi bunları..
Troubleshooter ~ 7 yıl önce
Öncelikle ,yonetim uçuş ekibine sahip çıkmalı.Basit bir iş değil. Ucuz bir iş hiç değil. Kendi uçağına sahip bir kurum çok yol almış demektir.Bunun ardından kötü yönetim çıkar.Kervan yürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000