08 Kasım 2018, Perşembe 09:11:31

Giresun Havalimanı 3 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek denize dolgu yöntemiyle inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanından yararlanan yolcu sayısı 3 milyonu aştı.
  • 1 yılda 4 milyonu deviren Trabzon nerdee, 3.5 yılda 3 milyonu anca aşan ordu nerdee... Bir de açılırken Trabzon trafiği düşer demişlerdi aksine daha da artarak yıllık kapasite olan 3.5 milyonu dahi aşarak geçen yıl Türkiye'nin en yoğun 7. Havalimanı oldu.
  • Naber
  • Ordu Giresun Havalimanı'nda yolcu durgunluğu falan yaşanmıyor.Haberi yazan ajans muhabiri yetersizse biz ne yapalım. 2017'de Samsun Havalimanındaki tadilat nedeniyle 3 ay uçaklar Ordu'dan kalkıtı.Haberi yazan arkadaş uçak sefer sayısını yazmış olsaydı bu ortaya çıkacaktı. Dış hat yolcu sayısındaki düşüş Kıbrıs uçuşlarının kaldırılmasından kaynaklıdır.Ordu Giresun Havalimanı'ın aylık yolcu kapasitesi ortalama 90 bin dolayında. Yeni seferler konulmasıyla bu rakam artar. İstanbul Atatürk Havalimanı'a günde 3 frekans uçuşun 4'e çıkartılması gerekmektedir. Ankara ve Sabiha Gökçen uçuşlarında problem yok. İzmir uçuşları da haftada en az 3 frekans olarak tekrar açılmalıdır.
  • Yolcu sayısındaki düşüşün nedeni, Ordu-Giresun Havalimanına uçak biletlerinin Trabzon ve Samsuna oranlar iki kat pahalı olduğu için olmasın? Ayrıca Antalyadan Orduya Giresuna uçacak yolcular direk sefer olmadığı için Trabzonu ve Samsunu tercih ediyorlar...
  • Ordu'nun Avupa'da olduğunu bilmiyordum. Şimdi öğrendim.
  • Giresunda havalimanı da varmış...
  • Diğer yeni açılan havalimanlarına baktığımız zaman en büyük performansı gerçekleştiren bu havalimanı. Neyini eleştiriyorsunuz anlamadım. Azalma var denilen yıl bile görünen o ki 1.2 milyon sayısını yakalayacak. Gayet iyi. Yanında Trabzon havalimanı var, bi de öyle düşünün...
  • Ordu ne zamandan beri Avrupa oldu yahu?
  • Eğer Atatürk Havalimanı da DHMİ nin dinlenme tesislerinden Marmara Denizine genişletilsydi(Görüşme 2007 de yapılmıştı) bitişinden (2011) bugüne kadar230 milyon fazla yolcuya hizmet vermiş olacaktı!
  • § milyon ne büyük rakam degil mi? Haber basligini okuyunca yilda 3 milyon gibi duruyor. Oysaki 4 yilda toplam 3 milyon. Pekiyi bu Havaalaninin kar/zarar durumu nedir? Kac milyon zarar ettigini neden arastirip yazmiyorsunuz? Birileri rakamlari veriyor.. Siz de coskuyu.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek denize dolgu yöntemiyle inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanından yararlanan yolcu sayısı 3 milyonu aştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı 2015 yılı Mayıs ayından yılsonuna kadar olan sürede 222 bin 936 yolcuya hizmet verdi. 2016 yılında havalimanından yararlanan yolcu sayısı 796 bin 188 olarak gerçekleşirken, bu rakam 2017 yılında 1 milyon 187 bin 786’ya yükseldi. 2018 yılı Ocak-Eylül ayları arasında 912 bin 190 yolcu yararlandığı havalimanından açıldığı günden bu yana yararlanan yolcu sayısı 3 milyon 119 bin 100 olarak gerçekleşti.

Bu yıl durgun geçiyor

Bu arada Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Ekim ayı tahmini rakamlarına göre, Ordu-Giresun Havalimanı 2018 yılında hem iç hem de dış hatlarda uçuş ve yolcu sayısında durgunluk yaşadı. Buna göre Ocak-Ekim ayları arasındaki 10 aylık sürede iç hatlarda 6 bin 406, dış hatlarda 149 olmak üzere toplam 6 bin 555 uçak iniş-kalkış gerçekleştirdi. Bu uçuşlardan iç hatlarda 891 bin 923, dış hatlarda 20 bin 267 olmak üzere toplam 912 bin 190 yolcu yararlandı. Bu uçuşlarda toplam 7 bin 353 ton yük taşındı.

2017 yılı Ocak-Ekim aylarında iç hatlarda 6 bin 860 dış hatlarda 655 olmak üzere 7 bin 515 uçuş gerçekleşmiş, iç hatlarda 921 bin 390 dış hatlarda 83 bin 619 olmak üzere toplam 1 milyon 5 bin 9 yolcu taşınmıştı. Aynı uçuşlarda 8 bin 844 ton yük taşınmıştı.

Buna göre Ordu-Giresun Havalimanı bir önceki yıla göre, iç hatlarda yüzde 5, dış hatlarda yüzde 73 düşüş yaşandı. Ortalama düşüş miktarı yüzde 9 olarak gerçekleşti.

Bu rakamlara göre, Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı 2015 yılı Mayıs ayından bugüne kadar olan sürede 3 milyon 119 bin 100 yolcuya hizmet verdi. 

Giresun Havalimanı 3 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

TZX ~ 5 yıl önce
1 yılda 4 milyonu deviren Trabzon nerdee, 3.5 yılda 3 milyonu anca aşan ordu nerdee... Bir de açılırken Trabzon trafiği düşer demişlerdi aksine daha da artarak yıllık kapasite olan 3.5 milyonu dahi aşarak geçen yıl Türkiye'nin en yoğun 7. Havalimanı oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koçum ~ 5 yıl önce
Naber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 5 yıl önce
Ordu Giresun Havalimanı'nda yolcu durgunluğu falan yaşanmıyor.Haberi yazan ajans muhabiri yetersizse biz ne yapalım. 2017'de Samsun Havalimanındaki tadilat nedeniyle 3 ay uçaklar Ordu'dan kalkıtı.Haberi yazan arkadaş uçak sefer sayısını yazmış olsaydı bu ortaya çıkacaktı. Dış hat yolcu sayısındaki düşüş Kıbrıs uçuşlarının kaldırılmasından kaynaklıdır.Ordu Giresun Havalimanı'ın aylık yolcu kapasitesi ortalama 90 bin dolayında. Yeni seferler konulmasıyla bu rakam artar. İstanbul Atatürk Havalimanı'a günde 3 frekans uçuşun 4'e çıkartılması gerekmektedir. Ankara ve Sabiha Gökçen uçuşlarında problem yok. İzmir uçuşları da haftada en az 3 frekans olarak tekrar açılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
melo ~ 5 yıl önce
Oldu cınım..
Fahiş ~ 5 yıl önce
Yolcu sayısındaki düşüşün nedeni, Ordu-Giresun Havalimanına uçak biletlerinin Trabzon ve Samsuna oranlar iki kat pahalı olduğu için olmasın? Ayrıca Antalyadan Orduya Giresuna uçacak yolcular direk sefer olmadığı için Trabzonu ve Samsunu tercih ediyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harita bilgisi ~ 5 yıl önce
Ordu'nun Avupa'da olduğunu bilmiyordum. Şimdi öğrendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülyalı / Piraziz ~ 5 yıl önce
Giresunda havalimanı da varmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fena değil ~ 5 yıl önce
Diğer yeni açılan havalimanlarına baktığımız zaman en büyük performansı gerçekleştiren bu havalimanı. Neyini eleştiriyorsunuz anlamadım. Azalma var denilen yıl bile görünen o ki 1.2 milyon sayısını yakalayacak. Gayet iyi. Yanında Trabzon havalimanı var, bi de öyle düşünün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok iyi ~ 5 yıl önce
Giresun havaalani mi 1,2 milyon yolcuyu yakalayacak?
ABC ~ 5 yıl önce
Ordu ne zamandan beri Avrupa oldu yahu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet ~ 5 yıl önce
Eğer Atatürk Havalimanı da DHMİ nin dinlenme tesislerinden Marmara Denizine genişletilsydi(Görüşme 2007 de yapılmıştı) bitişinden (2011) bugüne kadar230 milyon fazla yolcuya hizmet vermiş olacaktı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 5 yıl önce
O dinlenme tesisleri dediğiniz bölgenin içinde bir sürü VOR,Radar, eğitim tesisleri vs tesis var. Bilip bilmeden yorum yapmayın.
cvp ~ 5 yıl önce
Haklısınız DHMI nin dinlenme tesisleri çok önemli. Eğitim tesisleri çok önemli. Bunlar başka yerlerde yapılamaz tabii. Haklısınız. Haklısınız. Bunu derslerde örnek olarak anlatayım ben. Devlet zihniyeti nasıl çalışıyor diye.
Orgi ~ 5 yıl önce
Açıldığı günden beri gündemden düşmeyen bir havaalanı. Neden yapıldığı belli değil. Ne işe yarar belli değil. Tamamen siyasi yatırım amacıyla yapılmış işlevsiz bir havaalanı. YAzıktır beyler paralara. Yazıktır
Ffn ~ 5 yıl önce
§ milyon ne büyük rakam degil mi? Haber basligini okuyunca yilda 3 milyon gibi duruyor. Oysaki 4 yilda toplam 3 milyon. Pekiyi bu Havaalaninin kar/zarar durumu nedir? Kac milyon zarar ettigini neden arastirip yazmiyorsunuz? Birileri rakamlari veriyor.. Siz de coskuyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ffn ~ 5 yıl önce
Burasının kar etmesi mümkün değil. Siyasi olarak yapılmış vergilerin çarçur edildiği bir havaalanı. Ne işe yaradığını veya yarayacağını bilen yok. En ufak meydanlar bile buradan fazla yolcu taşıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000