04 Temmuz 2020, Cumartesi 10:50:37

Ghosn davasında flaş gelişme!

Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a kaçmasına ilişkin 4 pilot, bir şirket yöneticisi ve 2 hostesin bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.
  • Amerikanlar 20 milyon goturdu . MNG jetin ki hic bir sey degil. Carlos gibi adamdan 10 milyon dolar Almaden ozel jet havalandirmam
  • benjamin franklin amcalara ne oldu kim yedi
  • milyon dolar al hem serbest kal ne guzel is valla harika ben de yapicam bundan sonra uc bes ay yatar cikarim paraciklari dolarlari cebe indirip yerim erken emeklilik

Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a kaçmasına ilişkin 4 pilot, bir şirket yöneticisi ve 2 hostesin bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.

Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn’un, özel bir kargo firmasına ait uçakla ev hapsinde tutulduğu Japonya’nın Osaka şehrinden İstanbul’a, buradan da Lübnan’ın başkenti Beyrut’a kaçmasına ilişkin, aralarında hostes ve pilotlar ile şirket yöneticisinin de bulunduğu 5’i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Okan Kösemen, Bahri Kutlu Sömek, Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram, Serhat Kahvecioğlu ve tutuksuz sanıklar Nesrin Altunalan, Serpil Kurnaz Kuyumcu ile avukatları katıldı.

PİLOTLAR SAVUNMA YAPTI

Osaka’dan İstanbul’a gelen uçağın pilotu tutuklu sanık Noyan Pasin savunmasında, “Uygulamada manifestoyu yer hizmetleri düzenler. Bizim ve uçak personellerinin yolcuları manifestodaki kişiler olup olmadığını kontrol etme yetkimiz yoktur. İki küçük minibüsle bagajlar geldi. İkisi sığmadı, büyük olanı bagaja girdi. Küçüğü sığmadı, kabin bölümüne koydular. Sıradışı bir şey olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Nicholas Mezsaroz isimli kişiyle daha önceden tanıştığını ve uçakta Carlos Ghosn'un olduğunu bilmediğini söyleyen şirket yöneticisi sanık Okan Kösemen, “Benim şirketteki pozisyonum gereği uçağın uçuşu ve her şeyi takip ederim. Taşınan iki Amerikalı yolcuyu taşımam için Nicholas ile anlaştım” dedi.

“EŞİMİN NEREDE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ”

Sanık Kösemen, “Osaka'dan Türkiye uçak kalktıktan sonra Nicolas beni Whatsapp benzeri bir programdan aradı ve uçağın internet sisteminin çalışıp çalışmadığını sordu. İnternet geldikten sonra Nicholas beni yine aradı. ‘Amerikan vatandaşı olanların yanında Nissan CEO’su var Türkiye’ye getiriyoruz. Beyrut’a götüreceksiniz sıkıntısı yok. Yanında Amerikalı olacak. Legal pasaportu var’ dedi. Ben şaşırdım. Manifestoda iki yolcu vardı, üç yolcularmış. Nasıl olur dedim. ‘Ben böyle bir şeye ortak olmak istemiyorum’ dedim. Yanındaki kişiyle konuşmaya başladı. Eşimin nerede çalıştığını söyledi. Çocuğumun anaokulunun adını söyledi. Ben telaşlandım. ‘Tamam’ dedim, ‘seni arayacağım’. Düşünmeye çalıştım. Alana giderken eşimi, çocuğumu yanıma aldım” ifadelerini kullandı.

Kösemen şöyle devam etti: “Uçak indikten sonra karşıladım. İki Amerikalı yolcuyla kabinin olduğu bölümde kutunun olduğu yerde konuştuk. Carlos’un arkada olduğunu söylediler. ‘Kim Beyrut’a gelecek’ dedim. Sen Carlos’la gideceksin dediler. Mecbur adamı uçağa koyduk bir şekilde teknisyenleri uçaktan uzaklaştırmaya çalıştım. Boşlukta Carlos’u alıp arabaya bindirip uçağa götürdüm. Uçak Beyrut’a inince 2 görevli geldi. Carlos yanına çağırınca gittim. Bu sırada Nicholas’ın uçağını gördüm. Kendisi bana ‘gidebilirsin’ anlamında işaret yaptı. Uçakla Nicholas ile görüştük. Kendisi bana bu olayın kimse tarafından bilinmeyeceğini söyledi. Para alışverişi olmadı. Aksine daha büyük kayıplarım oldu.”

“SADECE UÇUŞU GERÇEKLEŞTİRMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ”

Osaka’dan İstanbul’a gelen uçağın pilotu sanık Bahri Kutlu Sömek, “Biz sadece uçuşu gerçekleştirmekle yükümlüyüz. Dubai'den yolcu alımı sırasında önce Dubai yer hizmetleri kutuları getirdi. Ufak kutu kabine, büyük kutu bagaja kondu. Osaka'ya uçuş sırasında yolcularla hiç görüşmedim. Osaka'da ise bütün yolcu taşıma ve bagaj taşıma işlemlerini yer hizmetleri gerçekleştirdi. İstanbul’a inince Okan bey uçağa geldi” diyerek üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

“BAGAJLARI BİZ KONTROL ETMEYİZ”

İstanbul’dan Beyrut’a giden uçağın pilotu tutuklu sanık Özgü Bilge Bayram, “Okan Kösemen ile uçuş bilgisi hakkında görüşmemiz oldu. Uçağa binen kişileri ve uçağa alınan bagajları biz kontrol etmeyiz bunu yer hizmetleri gerçekleştirir” diye konuştu.

Tutuklu sanık Serhat Kahvecioğlu da, uçuş boyunca kokpitte olduğunu, sadece uçuşu gerçekleştirdiğini belirtti.

HOSTESLER DE SAVUNMA YAPTI

Tutuksuz sanık Nesrin Altunalan, “Ne bir menfaatim oldu ne yardımım oldu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kesinlikle yasadışı ülkeye giriş çıkış yapan Carlos Ghosn'u uçurduğumuzu bilmiyordum” dedi. Tutuksuz sanıklardan Serpil Kurnaz Kuyumcu ise, kabine girmediğini, uçuş boyunca uçağın ön tarafında bulunduğunu söyledi.

Müşteki Can Şaşmaz da, olayları haberlerden ve sosyal medyadan duyduğunu söyleyerek, “Haberlerin çıkmasından sonra Okan Bey'in ifadelerini aldık. Suç unsuru olduğu için şikayette bulunduk” dedi.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Mahkeme, tutuklu tüm sanıklar hakkında tahliye kararı vererek duruşmayı erteledi. (Sözcü)

Ghosn davasında flaş gelişme!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Halkali tinder ~ 4 yıl önce
Amerikanlar 20 milyon goturdu . MNG jetin ki hic bir sey degil. Carlos gibi adamdan 10 milyon dolar Almaden ozel jet havalandirmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aldiklari ~ 4 yıl önce
benjamin franklin amcalara ne oldu kim yedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hem ~ 4 yıl önce
milyon dolar al hem serbest kal ne guzel is valla harika ben de yapicam bundan sonra uc bes ay yatar cikarim paraciklari dolarlari cebe indirip yerim erken emeklilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kutsal ~ 4 yıl önce
heheee bu iş meryem isa fıkrasına dönmüş..ne güzel dünya yaaa...alkışşşş
palm ~ 4 yıl önce
vayy be tereyagdan kıl çeker gibi..burada tek suçlu uçak herhalde....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000