05 Şubat 2019, Salı 08:21:07

GERMANIA İFLAS ETTİ!

Alman havayolu şirketi Germania mali krizden çıkamadı! Şirket iflas başvurusunda bulundu!
  • Thy fo ayda net ele geçen nedir arkadaşlar
  • Cok üzüldüm ya. Iki sene üst üste izine ucma sansim oldu. Iyi şirketti, hizmetleride iyidi türkiyenin coğu noktasìna ucuyodu. Bizim yapabilecegimiz birsey yok. Şirket yöneticileri daha iyi bilir herseyi. Umarim insallah kendilerini toplama firsati bulup tekrar düzene girer. Ama dünya hayati böyle. Yapabilecegimiz birsey yok. Dilegimiz germania calisanlarina bir cikis yolu bulunsun ve Allah yeni kapi acmayi nasip etsin. Herkeze selam.
  • Darisi sunex in pgs un basina
  • Almanya da özellikle havayollarinin maliyetleri cok yüksek.Kaldi ki Lufthansa gerek almanyada gerek Avrupada tekellesti.Lh nin oldugu yerde hicbirisi dayanamaz.Sirada 'Akbaba‘ var.
  • Acaba Almanya ve diğer Avrupa ülkeri Türk şirketleri için karar alsa slot uygulasa sefer sayınızı azaltın dese geniş gövdeli uçaklar istemiyorum dese bu oh diye havalara sıçrayanlar ne yaparlar acaba
  • Valla üzüldüm türkiye'nin birçok noktasını avrupaya bağlamıştı
  • Almanya artık çok zor durumda. İnsanlar çalışmak ta yatırımda yapmak istemiyor. DHL 330 FO başvurusu yaptım. 8200€ aylık maaş vergiden sonra 4200€ ya düşüyor. Yatırımcıya da çalışanada %47 vergi ne artık? Asgari ücret 1300€ pilot maaşı 4000€. Türkiyenin en düşük pilot maaşı ödeyen firması Lufthansaya yakın ödüyor. Asgari ücrete bile %40 vergimi olurmuş?
  • Yandı gülüm keten helva.Alman ekonomisi Yahudi Roçild'in elinde (DEUTSCHE BANK,COMMERZ BANK) Ameriga onu köşeye kıstırdı her an boğabilir.Dünyada çok tuhaf işler oluyor.Venezuella'ya bakın,Avrupa bunu destekliyor.İmkansız dedikleriniz her an gerçek olabilir.İmkansız imkansız değildir.
  • yaşanan bu iflaslar şu atasözünü akla getiriyor; 'kurtlukta kanun, düşeni yemektir.' Global anlamda ciddi bir tekelleşmeye doğru gidiliyor. Bu ciddi sıkıntıya devlet yönetimleri el atmalıdır.
  • dün akşam germania biletimi alsam yoksa sunexpress mi alsam diye düşünürken, para memleketimde kalsın diye sunexpres aldım. iyi yapmışım.

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle satışa çıkarılabileceği yönünde iddialar ortaya atılan Germania, mali sorunların çözümü için kısa vadede temin etmesi gereken likiditeyi sağlayamayınca iflas başvurusunda bulundu.

Özellikle turistik bölgelere düzenlediği seferlerle yılda 4 milyon yolcu taşıyan havayolu şirketinin CEO'su Karsten Balke, iflas başvurusu hakkında Alman basınına kısa bir açıklamada bulundu. Balke, "Maalesef, kısa vadeli likidite ihtiyaçlarını karşılamak için finansman çabalarımızı başarıyla tamamlayamadık. Sonuç olarak, iflas başvurusunda bulunmaktan başka seçeneğimiz olmadığı için üzgünüz" dedi.

Tüm seferlerini durduran Germania'nın CEO'su, planlanan seferleri gerçekleştirilemeyen tüm yolculardan özür diledi.

MAAŞLAR ÖDENEMEDİ!

Ocak ayında mali sıkıntılar bildiren havayolu şirketi, Pazartesi günü geç saatlerde Berlin Bölge Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulunurken ve Almanya'da görevli personellerin maaşlarının ödenemediği bildirildi.

Öte yandan şirketin yan kuruluşu Swiss Germania Flug AG ve Bulgarian Eagle'nin henüz bu iflas başvurusundan etkilenmediği belirtildi.

Ayrıca iflas kararı alan şirketin bünyesinde görevli pilotlara Ryanair tarafından teklif götürüldüğü ve Germania'dan çok sayıda pilotu kadrosuna katacağı iddia edildi.

Dün gece gerçekleştirilen ST3711 sefer sayılı Fuerteventura-Nürnberg uçuşunun ardından Germania tüm seferlerini resmen durdurdu.

©AirportHaber.com

GERMANIA İFLAS ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Fo ~ 5 yıl önce
Thy fo ayda net ele geçen nedir arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yildirim ~ 5 yıl önce
Cok üzüldüm ya. Iki sene üst üste izine ucma sansim oldu. Iyi şirketti, hizmetleride iyidi türkiyenin coğu noktasìna ucuyodu. Bizim yapabilecegimiz birsey yok. Şirket yöneticileri daha iyi bilir herseyi. Umarim insallah kendilerini toplama firsati bulup tekrar düzene girer. Ama dünya hayati böyle. Yapabilecegimiz birsey yok. Dilegimiz germania calisanlarina bir cikis yolu bulunsun ve Allah yeni kapi acmayi nasip etsin. Herkeze selam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darisi ~ 5 yıl önce
Darisi sunex in pgs un basina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 5 yıl önce
İnsanlarda taş yesin zaten(!)
Benim için ~ 5 yıl önce
Ne düşünüyorsan Allah 1000 katını sana versin.
Ttr ~ 5 yıl önce
Almanya da özellikle havayollarinin maliyetleri cok yüksek.Kaldi ki Lufthansa gerek almanyada gerek Avrupada tekellesti.Lh nin oldugu yerde hicbirisi dayanamaz.Sirada 'Akbaba‘ var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 5 yıl önce
Akbaba dedigin Condor sanirim.Condor zaten Lufthansa 'nin.
aha ~ 5 yıl önce
Acaba Almanya ve diğer Avrupa ülkeri Türk şirketleri için karar alsa slot uygulasa sefer sayınızı azaltın dese geniş gövdeli uçaklar istemiyorum dese bu oh diye havalara sıçrayanlar ne yaparlar acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slotçu ~ 5 yıl önce
Biz de slot vermeyiz olur biter. Hemen ekonomi mekonomi falan diyeceksin ama her şey bir yere kadar.
ah be ~ 5 yıl önce
Valla üzüldüm türkiye'nin birçok noktasını avrupaya bağlamıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vergi politikası ~ 5 yıl önce
Almanya artık çok zor durumda. İnsanlar çalışmak ta yatırımda yapmak istemiyor. DHL 330 FO başvurusu yaptım. 8200€ aylık maaş vergiden sonra 4200€ ya düşüyor. Yatırımcıya da çalışanada %47 vergi ne artık? Asgari ücret 1300€ pilot maaşı 4000€. Türkiyenin en düşük pilot maaşı ödeyen firması Lufthansaya yakın ödüyor. Asgari ücrete bile %40 vergimi olurmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir köle ~ 5 yıl önce
Özel şirketlerin patır patır döküldüğü ortamda devletler nasıl ayakta duruyor bakmak lazım. Devlet zaten en büyük tekel. vereceksin dedi mi başka çaren yok zaten. Bunu işin sonu sadece büyük şirketlerin var olduğu, zenginlerin şirket açmaktansa faiz ve kira geliri ile varlıklarını devam ettirdikleri diğerlerinin ise pilot da olsa, askari ücretli de olsa devlet ve büyük şirketlerin cebini doldurmakla yükümlü olduğu modern kölelik sistemidir.
Bilgilendirme ~ 5 yıl önce
Almanya´da 8200Euro brütte bekar isen 4630 Euro evliysen ve cocuk varsa da 5360 Euro civari yapar. Ama yazdiginiza katiliyorum vergi kesintileri cok oluyor.
vergi ~ 5 yıl önce
Aslında almayanda asgari ücret yok. Çalışma saat ücretine ödenen en az değer var. Toplamda aylık yaklaşık 1500 euro'ya denk geliyor. Ondada %40 vergi çıkarılırsa yaklaşıl 1100 euroye net maaşa geliyor. Almanya'yı övüp bitiremeyenler bu vergi olayında hiç bahsetmiyor.
Alimaniya ~ 5 yıl önce
Yandı gülüm keten helva.Alman ekonomisi Yahudi Roçild'in elinde (DEUTSCHE BANK,COMMERZ BANK) Ameriga onu köşeye kıstırdı her an boğabilir.Dünyada çok tuhaf işler oluyor.Venezuella'ya bakın,Avrupa bunu destekliyor.İmkansız dedikleriniz her an gerçek olabilir.İmkansız imkansız değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur ~ 5 yıl önce
Alamaniya Sen Hemen Temelli dönüş yap Almanyadan ekonomimiz çok iyi gelirken biraz biber biraz soğan eğer bavulunda boş yer varsa patlıcanda getir
Havacılıkta ~ 5 yıl önce
yaşanan bu iflaslar şu atasözünü akla getiriyor; 'kurtlukta kanun, düşeni yemektir.' Global anlamda ciddi bir tekelleşmeye doğru gidiliyor. Bu ciddi sıkıntıya devlet yönetimleri el atmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilet ~ 5 yıl önce
dün akşam germania biletimi alsam yoksa sunexpress mi alsam diye düşünürken, para memleketimde kalsın diye sunexpres aldım. iyi yapmışım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfi&hasan ~ 5 yıl önce
%50 si yinede Almanyaya kalıyor
Aferin ~ 5 yıl önce
Peki hangi Sunexpress? XQ mu XG mi? XG ise paran yine Hans'a gidecek demektir. XQ ise paranın yarısı Helga'ya gidecek. Ama Germania'yı seçmeyerek uçmayı garatilemişsin yine de. O yüzden kocaman bir aferin sana. Paranın nereye gideceğini de çok düşünme bu arada. Eninde sonunda Sam amcaya gidiyor çünkü.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000