14 Mayıs 2019, Salı 15:02:44

Genel Havacılık Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Miletvekili Murat Bakan, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması istemiyle 'Genel Havacılık' bir soru önergesi verdi.
  • Bunları sorcagına , önce çalışanların kanunu var mı diye soraydın
  • Nbn
  • Basit bir lisans 3 aydan önce çıkmıyor
  • Türkiye'de havacılık denince 2 şey akla gelir . 1- askeri havacılık 2-havayolu Gerisini yük olarak görür SHGM ve DHMİ..
  • Bizde gündemde yer almalıyız
  • Hava yolu taşımacılığında çok iyi konumda olabiliriz ama fabrikamız yok.. bu işin fabrikası genel havacılık.. İnşaat sektöründe kurulu şirket sayısı 2 milyondan fazla. Koskoca genel havacılık sektöründe 80-90 tane gelen havacılık işletmesi var. Eğer bir uzay çağı yaşamak istiyorsak önce havacılığı çözmemiz gerekecek.. her mahalleden her köyden bir çoçuğun uçağa dokunması ona ulaşması gerekiyor.. 81 tane ilimiz var her birisine en az bir tane hava Parkı yapılması gerekiyor. Havacılık zengin işi değil gönül işi olmalı
  • Bir öğrenciden yaklaşık 65 bin Euro al. Gel sonra devletten birde teşvik al. Sonra Okullar karda devlet zararda. Oh ne ala memleket. Yıl 1930 değil ne teşviği hala.
  • Bursa belediyesi de Yunuseli havalimanına inşaat yapmaya çalışıyor hala daha.
  • ne durumda...
  • Genel havacılık pilotlarının mesai ve uçuş saatlerini takip edip kontrol altına almak için ille de bir kaza olmasını mı bekliyorlar...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Miletvekili Murat Bakan, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması istemiyle 'Genel Havacılık' konulu bir soru önergesi verdi.

Zaman zaman Türk Havacılığı'nın en çok tartışılan konulardan biri olan Genel Havacılık ile ilgili 3 farklı başlıkta soru önergesi hazırlandı. Verilen önergede yakıt konusu, meydan sayısı, vergi oranları, uçak sayısı ve yer hizmeti bedelleri gibi hususlar esas alındı.

Bakan tarafından hazırlanan soru önergesinde Genel Havacılığı'nın detaylı tanımı yapılarak şu sorular soruldu:

1- Ülkemizde Genel Havacılık hava araçlarının yakıt eksikşikler sorunlarının çözümü için hangi çalışmalar yürütülmektedir?

2- Genel Havacılık meydan sayısının artırılmasına yönelik bir çalışma yürütülmekte midir?

3- Genel Havacılıkta Motorlu Taşıtlar Vergisindeki adaletsizliğin giderilmesi ve kalkış ağırlığı 2000 kg kadar olan hava araçlarına teşvik ve destek amaçlı vergi indirimi sağlanmasına yönelik düzenlemeler yapılacak mıdır?

4- Havaalanlarında yabancı tescilli uçaklara uygulanan yer hizmetleri bedellerinin dünya havacılık sektörüne uygun düzeye çekilmesi konusunda yürütülen bir çalışma var mıdır?

5- Bakanlığınız Genel Havacılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla hangi çalışmaları yürütmektedir?

6- SHGM ve DHMİ bünyesinde neden Genel Havacılık Dairesi bulunmamaktadır? Bakanlığınızın Genel Havacılık Dairesi'nin açılmasına yönelik bir çalışması olacak mıdır?

7- Ülkemizde Genel Havacılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla Bakanlığınızın, uçak sayılarının artırılması, sektrün yapabilecekleri küçük meydanların artırılması gibi konularda hangi girişimleri vardır ve / veya hangi teşvikleri olacaktır?

Genel Havacılık Meclis gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Kanun ~ 5 yıl önce
Bunları sorcagına , önce çalışanların kanunu var mı diye soraydın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 5 yıl önce
Nbn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 5 yıl önce
Basit bir lisans 3 aydan önce çıkmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt. ~ 5 yıl önce
Türkiye'de havacılık denince 2 şey akla gelir . 1- askeri havacılık 2-havayolu Gerisini yük olarak görür SHGM ve DHMİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 5 yıl önce
Bizde gündemde yer almalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seni ~ 5 yıl önce
Allaha havale ediyorum
Pilot ~ 5 yıl önce
Hava yolu taşımacılığında çok iyi konumda olabiliriz ama fabrikamız yok.. bu işin fabrikası genel havacılık.. İnşaat sektöründe kurulu şirket sayısı 2 milyondan fazla. Koskoca genel havacılık sektöründe 80-90 tane gelen havacılık işletmesi var. Eğer bir uzay çağı yaşamak istiyorsak önce havacılığı çözmemiz gerekecek.. her mahalleden her köyden bir çoçuğun uçağa dokunması ona ulaşması gerekiyor.. 81 tane ilimiz var her birisine en az bir tane hava Parkı yapılması gerekiyor. Havacılık zengin işi değil gönül işi olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HK ~ 5 yıl önce
Bir öğrenciden yaklaşık 65 bin Euro al. Gel sonra devletten birde teşvik al. Sonra Okullar karda devlet zararda. Oh ne ala memleket. Yıl 1930 değil ne teşviği hala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimi kandırıyoruz ~ 5 yıl önce
Bursa belediyesi de Yunuseli havalimanına inşaat yapmaya çalışıyor hala daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 5 yıl önce
ne durumda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Busines Jet ~ 5 yıl önce
Genel havacılık pilotlarının mesai ve uçuş saatlerini takip edip kontrol altına almak için ille de bir kaza olmasını mı bekliyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000