10 Nisan 2022, Pazar 15:34:40

"Gençler pasaport, defter ve çıkış harcı ödemesin"

25 yaş altı gençlerin pasaport harcı, defter bedeli ile yurtdışı çıkış harcından muaf tutulması ve bir defaya mahsus vize ücretinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin kanun teklifi hazırlandı.
  • 25 yasindakilerin ne ayricaligi varmis?? Esitlikse herkese esitlik
  • Nedenmiş o, gençler bu ülkenin vatandaşı ile ve re cek ler. İşte bu kadar, böyle zırva taleplerden bıktık ısandık...
  • Siyasette dürüst ilkeli vicdanlı şahıslar gelmeden Türkiye'de yaşam standartları hep kötü olacak Kaliteli eğitimi engelledikleri sürece bu mümkün olmayacaktır Bunun kaynak temeli inançtır, önceki yüzyıllarda Avrupa'da kilisenin neler yaptığını tarih yazıyor ne zaman dini inançları dört duvar arasına aldılar ondan sonra medeniyetleri başladı Ne yazıkki sistem çarkları acımasız Hele Türkiye'de genç olmak !!!
  • Bu tasarıdan bir cacık çıkmaz ✈
  • İyi de bu haraç baştan sona yanlış bir şey,dünyanın hiçbir yerinde yok,niye sadece 25 yaş altı için teklif veriliyor? Araba,elektronik eşya,elektrik,doğalgaz,sigara vs deki aşırı vergiler için teklif nerede? Ayrıca asgari gelire göre dünyanın en pahalı pasaportuna sahibiz ermenistan bile vatandaşına ücretsiz pasaport veriyor,pasaport ücreti de fahiş ya onun teklifi hani? Vize ücreti olayı da ayrı,komple vizenin kaldırılması zor o belli de asıl ülkemizdeki konsolosluk ve aracı kurumlarca soyulmamıza,değerli özel ve ticari bilgilerimizin istenmesine,vize ve aracı ücretlerinin kaldırılmasına karşı da teklif verin diyeceğim de verseler de red edilir hamdolsun...İktidar ve baston partisi halk çıkarı için bir tek teklifi kabul etmiş mi ki? Yazık para ve çıkar için hala bunların peşinde koşanlara ama artık işleri bitti.
  • Devlet öncelikle yüzbinlerce iptal ettiği Türk vatandaşının pasaportlarını iade etsin.
  • Milletin hayrına olan hiç bir şey kabul edilmiyor. Nasıl bir beyin yapıları varsa
  • Vize ücretini de devlet karşılasınmışş. Var mı başka bi derdiniz ?
  • Vize ücretleri vs derken 3 günlük bir Avrupa seyahatine çıkmam için bir günde 3 öğün yemeğe maksimum 10 Euro para ayırmam gerekiyor :(
  • yeter artık halkin paralarıyla ona yardim buna yardim nereye kadar? sürekli halkin uzerine yuk bindirecek fikirlerden bikmadinizmi? halka bedavaya birseyler vermek yerine bitmiş olan ekonomik koşulları duzeltecek projeler geliştirseniz, insanların refah seviyesi yükselse ve kendi parasıyla gezse nasıl olur?

25 yaş altı gençlerin pasaport harcı, defter bedeli ile yurtdışı çıkış harcından muaf tutulması ve bir defaya mahsus vize ücretinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin kanun teklifi hazırlandı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 25 yaş altı gençlerin pasaport harcı, defter bedeli ile yurtdışı çıkış harcından muaf tutulması ve bir defaya mahsus vize ücretinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin kanun teklifi hazırlandı.

Teklife göre öğrenim görüp görmediğine bakılmaksızın, 25 yaşını doldurmamış hiçbir gençten pasaport defter bedeli, pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı alınmayacak.

Bir defaya mahsus olmak üzere de, vize ücretleri Türkiye Ulusal Gençlik Konseyi için ayrılan bütçeden ödenecek. “Gençlere ‘dünyayı gezin' diye tavsiye vermekle olmaz, icraat gerekli” diyen Güzelmansur teklifini şöyle anlattı:

SEYAHAT YÜZDE 90 AZALDI

– Yurt dışı seyahatleri yanlış ekonomi politikalarıyla gençler için ulaşılması güç bir hayal olmaya başladı. 5-6 yıl öncesine göre yurt dışına seyahat eden gençlerin sayısında yüzde 90 oranında düşüş var. Gençlere dünyayı gezin diye tavsiye vermekle olmaz, yurt dışı seyahatlerini gençler için kolaylaştırıcı tedbirleri almamız gerekir.

– Yurt dışına seyahat etmek isteyen bir gencimiz, eğer eğitim hayatı da bittiyse, ilk aşamada 450 TL pasaport harcı, 225 TL pasaport defter bedeli, 150 TL yurt dışı çıkış harcı ödemek zorunda. TL'deki değer kaybı nedeniyle 2 bin liranın üstüne çıkan vize ücretleri de var. Tüm bu masrafları sıfırlamak elimizde. Bu nedenle hazırladığım kanun teklifiyle 25 yaşını doldurmamış gençlerden pasaport harcı, pasaport defter bedeli, yurt dışı çıkış harcı alınmayacak. Bir defaya mahsus olmak üzere de vize ücretleri Devlet tarafından karşılanacak. (Sözcü)

"Gençler pasaport, defter ve çıkış harcı ödemesin"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Ne alaka ~ 2 yıl önce
25 yasindakilerin ne ayricaligi varmis?? Esitlikse herkese esitlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BATTAL ~ 2 yıl önce
Nedenmiş o, gençler bu ülkenin vatandaşı ile ve re cek ler. İşte bu kadar, böyle zırva taleplerden bıktık ısandık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Z ~ 2 yıl önce
Ne diyon dayi
Birisi ~ 2 yıl önce
Siyasette dürüst ilkeli vicdanlı şahıslar gelmeden Türkiye'de yaşam standartları hep kötü olacak Kaliteli eğitimi engelledikleri sürece bu mümkün olmayacaktır Bunun kaynak temeli inançtır, önceki yüzyıllarda Avrupa'da kilisenin neler yaptığını tarih yazıyor ne zaman dini inançları dört duvar arasına aldılar ondan sonra medeniyetleri başladı Ne yazıkki sistem çarkları acımasız Hele Türkiye'de genç olmak !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 2 yıl önce
Bu tasarıdan bir cacık çıkmaz ✈

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teklif ~ 2 yıl önce
İyi de bu haraç baştan sona yanlış bir şey,dünyanın hiçbir yerinde yok,niye sadece 25 yaş altı için teklif veriliyor? Araba,elektronik eşya,elektrik,doğalgaz,sigara vs deki aşırı vergiler için teklif nerede? Ayrıca asgari gelire göre dünyanın en pahalı pasaportuna sahibiz ermenistan bile vatandaşına ücretsiz pasaport veriyor,pasaport ücreti de fahiş ya onun teklifi hani? Vize ücreti olayı da ayrı,komple vizenin kaldırılması zor o belli de asıl ülkemizdeki konsolosluk ve aracı kurumlarca soyulmamıza,değerli özel ve ticari bilgilerimizin istenmesine,vize ve aracı ücretlerinin kaldırılmasına karşı da teklif verin diyeceğim de verseler de red edilir hamdolsun...İktidar ve baston partisi halk çıkarı için bir tek teklifi kabul etmiş mi ki? Yazık para ve çıkar için hala bunların peşinde koşanlara ama artık işleri bitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt320 ~ 2 yıl önce
Devlet öncelikle yüzbinlerce iptal ettiği Türk vatandaşının pasaportlarını iade etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Millet ~ 2 yıl önce
Milletin hayrına olan hiç bir şey kabul edilmiyor. Nasıl bir beyin yapıları varsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hirsiz Akepe ~ 2 yıl önce
20 yillik esaret bitiyor
Egenin Yiğitleri ~ 2 yıl önce
Chp gelirse herşey bedava olucak ulaşım ücretsiz elektirik doğal gaz herşey ama günlük yaşantımız sahil lerde geçireceğiz
Msr ~ 2 yıl önce
Vize ücretini de devlet karşılasınmışş. Var mı başka bi derdiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suc kimde ~ 2 yıl önce
Tabii ki devlet karsilamali. Kirmizi pasaportu tasiyan kisilerden bu vizelerin kaldirilmasini beklemek yersiz. Vizeli olmak yoneticilerin sucu!
Hesapladım ~ 2 yıl önce
Vize ücretleri vs derken 3 günlük bir Avrupa seyahatine çıkmam için bir günde 3 öğün yemeğe maksimum 10 Euro para ayırmam gerekiyor :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ege nin Yiğitleri ~ 2 yıl önce
Avrupa ya gidiyorsanız de mek ki durumunuz iyi Avrupa bir restaurant ta yemek yerseniz şayet ortalama 35 euros yemek bir öğün onuda sadece su içersiniz yemekte
Yabanci ~ 2 yıl önce
Yabanci pilot ayarlayin diyecegim ama onlar da pinti sizi yanlarinda goturmezler ustelik hesabi kitlerler
yardim ~ 2 yıl önce
yeter artık halkin paralarıyla ona yardim buna yardim nereye kadar? sürekli halkin uzerine yuk bindirecek fikirlerden bikmadinizmi? halka bedavaya birseyler vermek yerine bitmiş olan ekonomik koşulları duzeltecek projeler geliştirseniz, insanların refah seviyesi yükselse ve kendi parasıyla gezse nasıl olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000