14 Mart 2017, Salı 09:11:08

Geleceğin Vecihi'leri böyle yetişiyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde matematik öğretmenliği yapan Akyürek, "Küçük Vecihiler Yetişiyor" adıyla hazırladığı proje kapsamında ders saatleri dışındaki zamanlarda çocuklara model uçak yapımını öğretiyor.
  • Fotoğrafa baktım üzüldüm. Yazık bebelere.
  • Aman THK yı bulaştırmayın işinize. Nereye el atsalar batıyor da.. uyarayım istedim.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde matematik öğretmenliği yapan Akyürek, "Küçük Vecihiler Yetişiyor" adıyla hazırladığı proje kapsamında ders saatleri dışındaki zamanlarda çocuklara model uçak yapımını öğretiyor.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde matematik öğretmeni Fatma Akyürek, "Küçük Vecihiler Yetişiyor" adıyla hazırladığı proje kapsamında ders saatleri dışındaki zamanlarda çocuklara gönüllü olarak model uçak kursu veriyor.

Karagöl Mahallesi'ndeki Şehit Arif Çetin Ortaokulu'nda matematik öğretmenliği yapan Akyürek, kırsal alanda yaşayan öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'tan esinlenerek "Küçük Vecihiler Yetişiyor" adıyla proje hazırladı.

Model uçak eğitmeni sertifikası da bulunan Akyürek, proje kapsamında her gün öğle saatleri ile akşam dersten sonra okulda oluşturulan atölyede öğrencilere gönüllü olarak model uçak yapımını öğretiyor.

Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatında hiç yakından uçak görmemiş, uçağa binmemiş köy okullarındaki çocukları geleceğe hazırlamak için çalıştığını söyledi.

Hazırladığı projenin okul idaresince kabul edilmesiyle öğrencilere öğle saatlerinde ve ders çıkışlarında model uçak kursu eğitimi vermeye başladığını belirten Akyürek, "Kırsal alanda yaşayan öğrencilerin boş zamanlarını etkili ve dolu geçirmelerini sağlamak istedim. Aynı zamanda çocuklara havacılık sevgisi de kazandırmayı amaçladım." dedi.

Projeyi çocukları geleceğe hazırlamak, başarılarına katkı sağlamak amacıyla gönüllü olarak hazırladığına dikkati çeken Akyürek, model uçak yaparken çocukların ölçme ve değerlendirme, hesaplama, çizim yapma, el becerilerini geliştirme gibi yetenekler de kazandıklarını anlattı.

"Sayısal zekalarının yanında pratik zekaları da gelişiyor"

Öğrencilerin kursa ilgi gösterdiklerini dile getiren Akyürek, şöyle devam etti:

"Bu projeyi önemsiyoruz. Çocukların boş zamanlarını etkili geçirmesini sağlarken aynı zamanda sosyalleşmelerine katkı sağlıyoruz. Öğrenciler maket uçak yapımına başlamadan önce ölçek bilgisi öğreniyor. Hazırlanan projeye göre ölçüm ve hesaplamalar yapıyor. Orantılar kuruyor. Ona göre kesim ve uçağının montajını yapıyor. Matematiksel verileri kullanırken uçakların uçması için gerekli fizik kurallarını hesaplamaya çalışıyor. Bütün bunları gerçekleştirirken ince çıtaları bir araya getirerek ekleyip yapıştırıyor. Bu da el becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu kursu sadece model uçak yapımı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sayısal zekalarının yanında pratik zekaları da gelişiyor."

Geleceğin Vecihi'leri böyle yetişiyor

Yorumlar

Üzücü ~ 7 yıl önce
Fotoğrafa baktım üzüldüm. Yazık bebelere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahsen ~ 7 yıl önce
Aman THK yı bulaştırmayın işinize. Nereye el atsalar batıyor da.. uyarayım istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hh ~ 7 yıl önce
Tabi batar nerde emekli paşa, albay ,başçavuş toplar oturtursan makamlara ....söyletme açtırma kutuyu...ozmandan kalan parayı alabildilermi...birtane yorumu varmı şuanki genelbaşkanın...
THK için ~ 7 yıl önce
Çamur atmak ne kadar kolay değil mi. Her yıl THK' da ücretsiz eğitim gören yüzlerce çocuktan haberiniz yok. Orada kim çalıştırılacaktı, başta sen olsaydın kimi alırdın, düşünebilir misin? AKP el atmadan önce kayyum olarak Hv.K.K.lığı vardı. THK var olduğunda piyasada ne kadar havacı vardı? THK için dönen oyunları, THK' nın yaptıklarını bilmeden sadece çamur atın. Elinize ne geçecek?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000