30 Mart 2013, Cumartesi 08:02:29

GELECEĞİN PİLOTLARI İLK ADIMI ATTI

Gaziemir Belediyesi ile Türk Hava Kurumu’nun işbirliğiyle düzenlenen ‘model uçak kursuna’ katılan pilot olma hevesindeki gençler, hayalleri için ilk adımı atmanın heyecanı yaşıyor...
  • geleceğin işsiz pilotları demek istediniz sanırım :)) :))
  • "saçma" rumuzlu arkadaşa; Pilot olmak la çok alakası var bu kursun.Bu yaştaki çocuklar bu tür aktivitelerle pilotluk mesleğine heveslendiriliyor!Açık örneği benim.Ve şuan havayolllarında pilotum!
  • aynen bunu yazmak icin gelmistim benden once yazmissin. kap sukunu.
  • model ucakla pılotluk arasındakı bagı nasıl kurdunuz

Düzenlediği kurslarla her yaştan insanın beceri ve yeteneklerine hitap eden Gaziemir Belediyesi’nin, Türk Hava Kurumu’yla birlikte düzenlediği Model Uçak Tasarım kursuna, havacılık sevdalısı gençlerden büyük ilgi var. Cumhuriyet Semt Evleri’ndeki kursa katılan 75 genç, bu kurs aracılığıyla hem el becerilerini geliştiriyor, hem de havacılık sevdasına ilk adımı atıyor. Kursun başladığını okullarda yapılan duyurular ve semt evlerindeki diğer kurslara katılan annelerinden, komşularından öğrendiklerini ve heyecanlandıklarını söyleyen gençlerin, büyük çoğunluğunun hayali pilot olmak. Bu kurslarda başarılı olan ve havacılığa yatkın olduğu gözlemlenen kursiyerler, Türk Hava Kurumu’nun desteğiyle havacılık okullarına yönlendirilerek, geleceklerine yön vermeleri sağlanıyor.

DERSİN BİTMESİNİ İSTEMİYORLAR

Türk Hava Kurumu Eğitmeni Mukaddes Yalçın tarafından verilen kursta, kağıt üzerindeki uçak modelinden yola çıkan kursiyerler ahşap, plastik ve kağıt kullanarak tasarımlarını hayata geçiriyor. Kurslarda kesici aletler kullanıldığı için 10 yaş altı çocuklar kursa alınmıyor. Kursiyerlerin heyecanla ve zevkle kursa devam ettiğini ve kursun yeni başlamasına rağmen yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yalçın, “Kursiyerlerimiz dersin bitmesini istemiyor. Büyük bir dikkat ve hevesle modellerini yapıyorlar” diyor.

BAŞKAN ŞENOL’A TEŞEKKÜR

Amaçlarının havacılık sektöründe ki eleman ihtiyacını kısmen gidermek ve havacılık sevdalısı gençlere rehberlik etmek olduğunu söyleyen Yalçın, “Havacılığa sevdalı gençlerle buluşmamızı, onların sevdalarına ulaşmalarında ilk adımı atmalarını sağlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getiriyor. Sektörde ciddi anlamda eleman ihtiyacı olduğunu söyleyen Yalçın, Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı’nın Gaziemir’de eğitime başlamasıyla, bu okuldan mezun olanların uluslararası firmalarda işe yerleşmelerinin ve firmaların kente yatırım yapmalarının havacılığa olan ilgiyi daha arttırdığını sözlerine ekliyor.

GELECEĞİN PİLOTLARI İLK ADIMI ATTI

Yorumlar

fo ~ 11 yıl önce
geleceğin işsiz pilotları demek istediniz sanırım :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 11 yıl önce
"saçma" rumuzlu arkadaşa; Pilot olmak la çok alakası var bu kursun.Bu yaştaki çocuklar bu tür aktivitelerle pilotluk mesleğine heveslendiriliyor!Açık örneği benim.Ve şuan havayolllarında pilotum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma yazana ~ 11 yıl önce
aynen bunu yazmak icin gelmistim benden once yazmissin. kap sukunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma ~ 11 yıl önce
model ucakla pılotluk arasındakı bagı nasıl kurdunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000