28 Ağustos 2016, Pazar 09:06:01

Geleceğin mühendisleri İHA'yı uçurdu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ndeki (HKÜ) geleceğin mühendisleri, TÜBİTAK yarışları için özel olarak tasarlanan İnsansız Hava Aracı (İHA) ile ilk uçuşunu yaptı.
  • Oyuncak maketleri geliştiriyoruz. Yakında uzaya çıkacak mekigimizin motorlarini yapmak için çalışmalara başladık, gelecekteki uzaya kadar çıkacak iha lar için çalışmalar sürüyor. Tübitak zeki gençlerimizi sonuna kadar destekliyor yurtdislarina kaçırmıyor. .........
  • İii hiii hahaha
  • En azından hayatını oyun başında geçiren kof üni li değiller
  • Ulan wright Kardeslerın tasarımı degılmı bu amerıkada kolejlerde cocuklar daha ıyısını yapıyo ne ılerledık bee
  • Benim evdeki model ucaklardami iha oldu simdi bende 8 tane iha var ozaman bende iha pilotu oluyorum . Hemen bunu cv me eklemeliyim.
  • rc nin yeni adı iha , demek ki zamanında ne ihalar uçurdum yaa bir cv me ekleyim birsürü statik ve dinamik iha yapmışım da haberim yok muş...
  • atı alan üsküdarı geçti en son su ile çalışan çeşme yapmıştı tübitak ne oldu haber varmı halen çalışıyor mu
  • Tebrik ederim gencler. Ulkemizde sizin gibi caliskan, arastirmaci, ulkesine birseyler katmaya calisan bir genclik oldugu surece kimse bize zarar veremez. Ataturk'un dedigi gibi Istikbal göklerdedir. Basarilarinizin devami dilegimle.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ndeki (HKÜ) geleceğin mühendisleri, TÜBİTAK yarışları için özel olarak tasarlanan İnsansız Hava Aracı (İHA) ile ilk uçuşunu yaptı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) mühendislik fakültesi öğretim üyesi ve öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen insansız hava aracı yarışması için hummalı bir çalışmaya girdi. Geleceğin mühendisleri tarafından özel olarak tasarlanan İHA’lar ilk uçuşunu yaptı. Büyük bir özveri ve emekle çalıştıkları kaydeden öğrenciler, yarışlarda birinci olmak istediklerini söyledi. Projenin akademik çalışmaları HKÜ Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlileri Ali Emre Öztürk ve Ali Acıoğlu tarafından yürütülüyor. Öztürk ve Acıoğlu mühendislik öğrencileriyle birlikte tasarlayıp uçurdukları İHA’nın zorlu şartlarda yüksek irtifa kazanarak uçabilecek şekilde tasarladıklarını aktardı. HKÜ, yapılacak olan yarışmada sabit kanatlı ve döner kanatlı olmak üzere iki farklı İHA kategorisinde yarışmaya katılacak. Araştırma Görevlisi Ali Emre Öztürk, HKÜ’de birçok teknolojik çalışmanın yapıldığını, kendi öğrencileriyle beraber ürettikleri İHA’ların da teknolojik çalışmalara katkı sağladığını ifade ederek bu durumun öğrencilerin gelişimi için son derece önemli olduğunu belirtti. Ali Acıoğlu ise 4 aydır çalışmalarını sürdürdükleri İnsansız Hava Araçlarının henüz istedikleri kadar yüksek menzile çıkamadığını kaydederek, “Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Hedefimiz kısa süre içinde çalışmalarımızı tamamlayarak İHA’ları çok daha geliştirip, dünya çapındaki sıralamalara sokmaktır” dedi.

Bu arada bilindiği gibi daha önce HKÜ ğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdul Hafez ile ekibinin, çalışmalarının sonucu hazırlanan ‘İnsansız Hava Araçları için Otomatik Uçuş Kontrol Sistemleri Geliştirilmesine Yönelik Araştırmalar’da ikinci aşamaya geçmeyi başarmıştı.



Geleceğin mühendisleri İHA'yı uçurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Başarı ~ 8 yıl önce
Oyuncak maketleri geliştiriyoruz. Yakında uzaya çıkacak mekigimizin motorlarini yapmak için çalışmalara başladık, gelecekteki uzaya kadar çıkacak iha lar için çalışmalar sürüyor. Tübitak zeki gençlerimizi sonuna kadar destekliyor yurtdislarina kaçırmıyor. .........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İi ~ 8 yıl önce
İii hiii hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adnan ~ 8 yıl önce
En azından hayatını oyun başında geçiren kof üni li değiller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
One be ~ 8 yıl önce
Ulan wright Kardeslerın tasarımı degılmı bu amerıkada kolejlerde cocuklar daha ıyısını yapıyo ne ılerledık bee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyali ~ 8 yıl önce
Benim evdeki model ucaklardami iha oldu simdi bende 8 tane iha var ozaman bende iha pilotu oluyorum . Hemen bunu cv me eklemeliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RC ~ 8 yıl önce
rc nin yeni adı iha , demek ki zamanında ne ihalar uçurdum yaa bir cv me ekleyim birsürü statik ve dinamik iha yapmışım da haberim yok muş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahh ~ 8 yıl önce
atı alan üsküdarı geçti en son su ile çalışan çeşme yapmıştı tübitak ne oldu haber varmı halen çalışıyor mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Tebrik ederim gencler. Ulkemizde sizin gibi caliskan, arastirmaci, ulkesine birseyler katmaya calisan bir genclik oldugu surece kimse bize zarar veremez. Ataturk'un dedigi gibi Istikbal göklerdedir. Basarilarinizin devami dilegimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000