13 Aralık 2019, Cuma 09:12:09

Geçitkale Havaalanı için Asil Nadir engeli

3.5 trilyon metreküp doğalgaz ve 2 milyar varil petrol rezervi için Doğu Akdeniz’deki mücadele devam ederken Türkiye, KKTC’deki Geçitkale Havaalanı’nı İHA ve SİHA Merkezi yapmak için harekete geçti. Bu konuda KKTC makamları ile temas kuruldu.
  • KKTC hükümeti sanırım gözü kapalı herşeye imza etıyor halkını hiç dişünmeden
  • Kktc deki her sene havadan ilaçlama mücadelesi ihalesine bir bakın , her sene ağaçları ilaçlayan tek firma ve fransadan getirdiği tek kiralık helikopter- daha ilginç olanı bu firma Türk ve başka kimseyi ihaleye almadıkları gibi firmada çalışan bir bayan ile KKTC deki çok tanınmış bir siyasetçi arasındaki ikişki bize olayı cevaplıyor

3.5 trilyon metreküp doğalgaz ve 2 milyar varil petrol rezervi için Doğu Akdeniz’deki mücadele devam ederken Türkiye, KKTC’deki Geçitkale Havaalanı'nı İHA ve SİHA Merkezi yapmak için harekete geçti. Bu konuda KKTC makamları ile temas kuruldu. Ancak Magosa'daki havalimanının işletmesini yıllık 1 milyon 579 bin liraya alan iş insanı Asil Nadir'in (78) bu karardan zarar göreceğini düşünen KKTC hükümeti ve Başbakan Ersin Tatar, konuyu zamana yaymak istiyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Daha önce Nadir'in Polly Peck şirketinde yöneticilik yapan Tatar'ın, Nisan 2020'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı ve kendisini destekleyen Asil Nadir'i olumsuz etkileyecek bir karara seçim öncesi imza atmak istemediği belirtiliyor. Türkiye ile ilişkileri son derece iyi olan Tatar'ın bu konunun seçim sonrasına bırakılmasını öngördüğü bildirildi.

ŞİMDİLİK 5 ADAY VAR

KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Başkan Mustafa Akıncı'nın yanı sıra Başbakan Ersin Tatar, CTP Başkanı Tufan Erhürman, DP eski Genel Başkanı Serdar Denktaş ve YDP Başkanı Erhan Arıklı'nın da adaylığı düşündüğü belirtilirken, seçimin 2. tura kalması bekleniyor.

En zengin Kıbrıslı olarak tanınan Asil Nadir, şimdiye kadar sadece askeri amaçla kullanılan Geçitkale Havalimanı'nın işletmesini önce kargo hizmeti, sonra da sivil uçuşlara açmak amacıyla almıştı.

Ancak Ercan Havalimanı'nı işleten Taşyapı firması, KKTC hükümeti ile 2. bir havalimanından sivil uçuş yapılmamak kaydı ile sözleşme imzalamıştı. Bu şart aşıldığı taktirde Geçitkale de sivil ulaşıma açılabilecek.

Geçitkale Havaalanı için Asil Nadir engeli

Yorumlar

Crew ~ 4 yıl önce
KKTC hükümeti sanırım gözü kapalı herşeye imza etıyor halkını hiç dişünmeden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlaçlamacı ~ 4 yıl önce
Kktc deki her sene havadan ilaçlama mücadelesi ihalesine bir bakın , her sene ağaçları ilaçlayan tek firma ve fransadan getirdiği tek kiralık helikopter- daha ilginç olanı bu firma Türk ve başka kimseyi ihaleye almadıkları gibi firmada çalışan bir bayan ile KKTC deki çok tanınmış bir siyasetçi arasındaki ikişki bize olayı cevaplıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000