28 Şubat 2014, Cuma 07:23:16

GECİKMEYE RAĞMEN YENİ UÇAK SİPARİŞİ VERİLECEK

Geçtiğimiz yıl geciken siparişlere rağmen, Türkiye yeniden F-35 siparişi verecek.
  • ruslar daha ucuzunu yaptı bile!!
  • Ya olursa? Hayaller aleminde her şey mümkün
  • Olmayan uçaktan yeni sipariş veriyoruz. İlginç.

Lockheed Martin tarafından üretilen başta ABD hava kuvvetleri, deniz piyadeleri (marines) ve donanması (navy) olmak üzere ABD'nin Asyalı ve Avrupalı müttefiklerinin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için geliştirilen F-35 uçakları için 2015'te sipariş verilecek.

Reuters'ın haberine göre Türkiye 2015'te 35 adet yeni jet siparişi verecek. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar verdiği bilgiye göre ilk etapta iki jet ile başlayacak. Siparişlerin bu yılda başlayabileceğini kaydeden Bayar, ilk teslimatların 2017-18 yıllarında yapılacağını belirtti. Türkiye daha önce 100 F-35 siparişi vermiş ve 16 milyar dolarlık ödeme yapmayı planlamıştı.  Geçtiğimiz yıl ABD ordusunun bütçesinden 46 milyar dolar kesinti yağılması sonrasında Pentagon, uzmanları Lockheed Martin'in ürettiği dünyanın en pahalı savaş uçağı sistemlerine sahip F-35'in uçak gemilerine iniş kalkış yapabilen CATOBAR yani katapult sistemiyle kalkıp, kanca sistemiyle inişte duran  donanma modelinin belirsiz taahhüdü karşısında sipariş sayısını azaltmaya karar vermişti. Bu nedenle siparişler gecikirken maliyetler de iki katına çıkmıştı.  Savunma Sanayii Müsteşarlığı 2013'ün Ocak ayında yaptığı açıklama ise F-35 siparişini bir yıl ötelediğini duyurmuştu. Gecikmenin iki yıla çıkması halinde projede uçak başına ekstradan bir milyon dolarlık ek maliyet getireceği belirtilmişti.

GECİKMEYE RAĞMEN YENİ UÇAK SİPARİŞİ VERİLECEK

Yorumlar

hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
ruslar daha ucuzunu yaptı bile!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nevet say never ~ 10 yıl önce
Ya olursa? Hayaller aleminde her şey mümkün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neverland ~ 10 yıl önce
Olmayan uçaktan yeni sipariş veriyoruz. İlginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ultra ~ 10 yıl önce
Amerikalılar zorlanmasının nedini, savaş uçağını binlerce kod koyması, en güçlü savaş uçağı yapma isteğidir,savaş uçağı sadece bomba atma aracı olarak görmek yanlıştır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000