11 Eylül 2013, Çarşamba 09:11:11

GAZİPAŞA'DA İSYAN VAR

Gazipaşa Havalimanı çevresinde evi bulunan vatandaşlar yetkililere seslendi...
  • Bu insalar dişini tırnağına takıp çalışan insanlardır. Ekmeklerini topraktan kazanır. İkinizi getirsek koysak oraya 1 gün dayanamazsınız. Dışardan yorum yapmak kolay tabi. Ayrıca verdikleri istimlak parasıyla bu emsalde arazi alamazlar. Neden bahsediyorsunuz anlamak mümkün değil. Meyva ağaçlarına verdikleri 30 tl ile mi köşe dönecekler. Antalya havaalanı çevresindekilerde isyanda. Nasıl tipleriniz çok merak ettim ne yalan söyleyeyim.
  • Basinctan duvar catliyormus Simdi bunun sucu ucak sirketimi Yoksam zamaninda evi oraya dikerken malzemeyi dogru kullanmayandami. Dusseldorf da evlerin ustunden dakka basi ucak ucuyor o evlerin hic hirinde catlaklik yok. Yapmayin ark. Cok komik duruma dusuyoruz inanin
  • Esenboğa'ya 3.pist için kamulaştırma yapacaklar. Çok şükür 7.yılına girdi. Halen daha ufak ufak alıyorlar. Çok beklerler gibime geliyor. Tabii olur da usta acilen yapıla diye talimat verirse iş değişir.
  • ilginc, ilyushin ve tupolev turu gurulutulu ucaklarin inis yaptigi antalya havaalani cevresinde bu sorunlar yasanmazken, geceleri inis kalkis olmayan gazipasa cevresindekiler nasil uyuyamiyor, yoksa butun gun yattiklari icinmi uyuyamadiklarini belirtiyorlar, bu sadece istimlak et köseyi döneyimin timsah gözyaslari
  • ''Hadi artık, parayı bulalım bizde, hep bana hep bana yok'' açıklaması gibi olmuş. :)

Gazipaşa Havalimanı çevresinde evi bulunan vatandaşlar yetkililere seslenerek, “Evlerimiz, seralarımız perişan halde. İstimlak yapılacaksa bir an önce olsun” dedi. 12 Temmuz 2010’da ilk tarifeli seferin düzenlendiği Gazipaşa Havalimanı’nda, uçuş sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kış döneminde az sayıda seferin düzenlendiği havalimanında, bu yaz sezonunda haftalık uçuş sayısı 70’in üzerine çıktı. Yeni Alanya'da yer alan habere göre; Kış döneminde de haftalık 50’ye yakın sefer düzenlenmesi beklenen havalimanı, çevrede yaşayan vatandaşları rahatsız etmeye başladı. Gazipaşa’da yaşayan vatandaşların kimi turizmin göz bebeği havalimanında uçuşların artmasına sevinirken, kimi de gürültüden rahatsız olduğunu belirterek başka yerlere taşınma planları yapıyor.

BASINÇTAN DUVARLAR ÇATLADI

Havalimanının hemen dibinde bulunan ve halen istimlak edilmeyen evlerin duvarlarının aşırı gürültü nedeniyle çatladığı yetmezmiş gibi, geceleri de insanlar uyuyamaz hale geldi. Gazipaşa Havalimanı’nda uçuşların başladığı günden bu yana pist etrafındaki evlerde yaşayan vatandaşların mağduriyetleri bitmedi. Havalimanına iniş gerçekleştiren uçakların meydana getirdiği şiddetli ses ve basınç bazı evlerin duvarlarını çatlattı, bazı seraların da camlarını kırdı. Bebekler başta olmak üzere vatandaşlar geceleri uyuyamaz hale geldi. Havalimanı etrafında yaşayan vatandaşlar, kendi arazilerinin de istimlak edileceği düşüncesiyle ne evlerinde bakım yapabiliyor, ne de seralarının eskiyen cam ve macunlarını değiştirebiliyor. Kamuoyunda yıllardır konuşulan ve gazetelerde gündeme gelen havalimanı pistinin uzayacağı, genişleyeceği yorumları, yerleşim yerindeki vatandaşları şaşırtmış durumda.

‘İSTİMLAK OLACAKSA HEMEN OLSUN’

Havalimanı pisti girişinde ikamet eden Özen Ailesi de aşırı gürültüden dert yandı. Evlerinin duvarlarının çatladığını, fayansların yerinden söküldüğünü dile getiren Mesut Özen, “Bu şekilde nereye kadar dayanacağımızı bilemiyoruz. Havalimanı pistine iniş gerçekleştiren uçaklar geçtikçe evlerimizin duvarlarını döküyor, pencere camlarımız sesten kırılacak gibi oluyor. 9 aylık bebeğimiz Ömer Faruk’u geceleri uyutamıyoruz. Uçak indiği anda çocuk uyanıyor ve korku içinde bağırmaya başlıyor. İstimlak çalışmalarının ne zaman olacağını bilmiyoruz. Bize artık birileri açıklama yapsın. Ya istimlak yapılsın, ya da bizler buradan taşınalım. Yetkililerin bu konuda açıklama yapmasını istiyoruz” dedi.

‘YETKİLİLER BİR AÇIKLAMA YAPSIN’

Gazipaşa Havalimanı çevresinde yaşayan birçok ailenin çektiği sıkıntıları yaşayan Çapan Ailesi ise yaşadıkları huzursuzluk nedeniyle evlerini bile terk etmeyi düşünmüş. Geçimini çiftçilikten sağlayan Ahmet Çapan, evinin duvarlarında çatlamayan bölge kalmadığını belirterek, “Ne evime bakım yapabiliyorum, ne de seralarımın eskiyen naylonlarını değiştirebiliyorum. Çünkü bizler, buraların istimlak olup olmayacağını bilmiyoruz. Ben hem evime hem de seralarıma şimdi bakım yaparsam, yarın da bana gelip ‘Burayı boşalt’ derlerse ne yaparım? Zaten ne kazanıyoruz ki? Seralarımın naylonlarını değiştiremediğim için, yetiştirdiğim ürünlerden de verim alamıyorum. Perişan bir haldeyiz. Yetkililerden bu konuda bir açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

GAZİPAŞA'DA İSYAN VAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Siesta ve istimlaka ~ 11 yıl önce
Bu insalar dişini tırnağına takıp çalışan insanlardır. Ekmeklerini topraktan kazanır. İkinizi getirsek koysak oraya 1 gün dayanamazsınız. Dışardan yorum yapmak kolay tabi. Ayrıca verdikleri istimlak parasıyla bu emsalde arazi alamazlar. Neden bahsediyorsunuz anlamak mümkün değil. Meyva ağaçlarına verdikleri 30 tl ile mi köşe dönecekler. Antalya havaalanı çevresindekilerde isyanda. Nasıl tipleriniz çok merak ettim ne yalan söyleyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Basinctan duvar catliyormus Simdi bunun sucu ucak sirketimi Yoksam zamaninda evi oraya dikerken malzemeyi dogru kullanmayandami. Dusseldorf da evlerin ustunden dakka basi ucak ucuyor o evlerin hic hirinde catlaklik yok. Yapmayin ark. Cok komik duruma dusuyoruz inanin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kerpiç ~ 11 yıl önce
arkadaşım orayı gördünmü hiç ? orası ataköy değilki , köy deki evler nasıl olur zannediyorsun.
bekleyin ~ 11 yıl önce
Esenboğa'ya 3.pist için kamulaştırma yapacaklar. Çok şükür 7.yılına girdi. Halen daha ufak ufak alıyorlar. Çok beklerler gibime geliyor. Tabii olur da usta acilen yapıla diye talimat verirse iş değişir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siesta ~ 11 yıl önce
ilginc, ilyushin ve tupolev turu gurulutulu ucaklarin inis yaptigi antalya havaalani cevresinde bu sorunlar yasanmazken, geceleri inis kalkis olmayan gazipasa cevresindekiler nasil uyuyamiyor, yoksa butun gun yattiklari icinmi uyuyamadiklarini belirtiyorlar, bu sadece istimlak et köseyi döneyimin timsah gözyaslari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keşke ~ 11 yıl önce
bir gazipaşaya gitseymişsiniz ( ben bir kere gittim geldim ) inanın havaalanına giren yolu bulamazsınız , sazların arasında bir yol var oradan gidiyorsun ve bir anda alanın otoparkına çıkıyorsun.Etrafta da köy evleri bakkal falan var , resmen yazıldığı gibi yakın değil dirsek temasında evler. Antalyada öyle birşey yok etrafı boş .
İSTİMLAK ~ 11 yıl önce
''Hadi artık, parayı bulalım bizde, hep bana hep bana yok'' açıklaması gibi olmuş. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000