30 Ekim 2016, Pazar 08:08:27

Gazipaşa'da direkt uçuş heyecanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO'da meslek odası başkanları, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.
  • Konuşma apılan muhtarlar mutlaka turizmi geliştirecek ve gazipaşaya günde en az 300 uçak getirtecektir.
  • Hani gurur bizim icin cok onemliydi. Havayollarinda ucan ekiplere vize verniyorlar duz vatandasi kabul bile etmiyorlar. Biz onlara turkiye-kibris muamelesi yapiyoruz. Biraz onur ve gurur lutfen. Hakkimi helal etmiyorum.
  • Sadece turizm de değil kıriz her alanda,ama bizde devlet baba anlayışı var bundan vazgeçelim türkiye malum nasıl zor bi süreçten geçiyor ama siz turizm ciler para kazanamadık diye ağlıyorsunuz memleket elden gitmesine ramak kalmıştı. İktidarın bunda ne suçuvar sen para kazancan diye boyunmu eğecekti kafirlere utanmasanız parayı devletten isteyeceksiniz
  • Banketi olmayan 45 m. genişlikteki yegane pist,Türkiyede.
  • Sayın yetkililer ve sayın Bakanım, 2016 yılının Türkiye ve Turizm açısından bugüne kadar görülen en kötü yılı olduğu hatta olacağı belliyken hiçbir önlem almadınız ve sonuç felaket oldu. Koltuklarınızda oturup özel uçaklarınızla, devlet imkanlarıyla yaşamak kolay tabi, uzaktan bakınca davulun sesi hoş geliyor. Ancak Antalya ve özellikle Türkiyedeki en fazla turistik yatağa sahip Alanya'da durum içler açısı. Ne Devlet elini taşın altına koydu ne de belediyeler. Üstelik ortaya çıkan bu durum tamamen siyasi politikalara bağlı bir durumdu. Türkiye'nin çıkarları için başka ülke topraklarında savaşmak gerekiyorsa tabi ki savaşılsın ancak izlenen siyaset haklı bile olsa, doğurduğu nedenlerden dolayı kendi halkınıza, kendi vatandaşınıza verdiğiniz zararı da tazmin etmek zorundasınız. 2017 yılı için söylenecek tek söz var. 2016da yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır. Yani bu demekki bizi daha kötü bir yıl ve sezon bekliyor
  • Rusya hala vize uygulamaya devam etsin biz de onları kimlikle alalım!? Ne münasebet! Tamam turizmde Ruslara bağımlı olabiliriz ancak kimlikle almak gereksiz. Biz zahmet pasaportu olanlar gelsin ülkeye. Ayrıca turizmde neden kapasiteyi farklı ülkelere dağıtmak yerine tamamen Ruslara bağımlı bir politika izlediğimizi de anlamak güç. Ruslar iyi para da getiren bir kitle değil genellikle. Bu politikanın da kademe kademe düzeltilmesi lazım. Turizmde Fransa, ABD, Çin gibi ülkelerin vizyonunun bizde de olması lazım.
  • Sayin Bakanim, peki TC vatandasinin Rusya'ya vize yerine kimlikle girme olayi ne oldu ve ne zaman olacak?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO'da meslek odası başkanları, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada görüşlerini bildiren ALTİD Başkanı Burhan Sili, " Uçaklara ve tur firmalarına teşvik sürecinin devamı noktasında direkt destek talepleri var. Geçen sene Turizm Bakanlığı belgeli 30 tesisimiz açıkken bu sene ne yazık ki bu sayı 15 olacak" dedi.

'SEZONU İÇ PAZAR KURTARDI'

Rusya pazarının Alanya için önemli olduğuna vurgu yapan Sili, "Bu süreçte sezonu 300 bin Rus turistle kapatacağız. Rusların Türkiye'ye vize yerine sadece kimlikle girmesiyle ilgili çalışmalar ümit ederim bir an önce sonlanır. Bizim bu yılki kazanımımız iç pazar, yani yerli turist oldu. Yüzde 10-15 aralığında olan iç pazar seviyesi bu yıl, özellikle bayramda yüzde 30-35 seviyesine ulaştı. 2017, 2016'dan bir tık daha iyi olacak gibi gözüküyor. Yaşadığımız sıkıntı bizi en az bir iki yıl etkileyecek” diye konuştu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, "Turizmle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Her yeni gelen gün yeni ihtiyaçları getiriyor. Gazipaşa Havalimanı açıldı ama otoparkının genişlemesi lazım. Antalya'ya direkt uçuş istiyoruz. Ruslar Türkiye'ye kimlikle girerse bunun çok faydası olacaktır" diye konuştu.

Programda son konuşmayı yapan Bakan Çavuşoğlu, "Turizm vazgeçilmezimiz. Turizmi çeşitlendirmek için planlarımız var. Ulaşım konusunda adımlar atıldı. Gazipaşa Havalimanı açıldı, terminal lazım. Yüklenici firmayla kamulaştırma çalışması yapacağız. Gazipaşa Havalimanı'nın büyümesi için kamulaştırmaya ihtiyaç var. Rusya ile normalleşme başladıktan sonra Rusya, Ukrayna'dan direkt uçuşlar için görüşmeler yaptık. İnşallah birkaç uçuş firması uçaklarını Antalya'ya getirecek. İskandinav pazarını yeniden kazanmalıyız. Turizmciler bu yıl gelir ve finansman açısından sorun yaşadı. Bankalar ipotek istiyor. Bu sebepten dolayı Kredi Garanti Fonu kuruyoruz. Bu uygulamada otelci kredi almak istiyorsa, bunun riskinin yüzde 75'ini devlet üstlenecek. İnşallah bununla turizmcilerin sıkıntılarını aşacağız" ifadelerini kullandı.

Gazipaşa'da direkt uçuş heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Muhtar ~ 7 yıl önce
Konuşma apılan muhtarlar mutlaka turizmi geliştirecek ve gazipaşaya günde en az 300 uçak getirtecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacmalik ~ 7 yıl önce
Hani gurur bizim icin cok onemliydi. Havayollarinda ucan ekiplere vize verniyorlar duz vatandasi kabul bile etmiyorlar. Biz onlara turkiye-kibris muamelesi yapiyoruz. Biraz onur ve gurur lutfen. Hakkimi helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxxx ~ 7 yıl önce
Sadece turizm de değil kıriz her alanda,ama bizde devlet baba anlayışı var bundan vazgeçelim türkiye malum nasıl zor bi süreçten geçiyor ama siz turizm ciler para kazanamadık diye ağlıyorsunuz memleket elden gitmesine ramak kalmıştı. İktidarın bunda ne suçuvar sen para kazancan diye boyunmu eğecekti kafirlere utanmasanız parayı devletten isteyeceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 7 yıl önce
internet aleminin en gerçekçi yorumu. tebrikler.
2.345 m. ~ 7 yıl önce
Banketi olmayan 45 m. genişlikteki yegane pist,Türkiyede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaptıklarınız ~ 7 yıl önce
Sayın yetkililer ve sayın Bakanım, 2016 yılının Türkiye ve Turizm açısından bugüne kadar görülen en kötü yılı olduğu hatta olacağı belliyken hiçbir önlem almadınız ve sonuç felaket oldu. Koltuklarınızda oturup özel uçaklarınızla, devlet imkanlarıyla yaşamak kolay tabi, uzaktan bakınca davulun sesi hoş geliyor. Ancak Antalya ve özellikle Türkiyedeki en fazla turistik yatağa sahip Alanya'da durum içler açısı. Ne Devlet elini taşın altına koydu ne de belediyeler. Üstelik ortaya çıkan bu durum tamamen siyasi politikalara bağlı bir durumdu. Türkiye'nin çıkarları için başka ülke topraklarında savaşmak gerekiyorsa tabi ki savaşılsın ancak izlenen siyaset haklı bile olsa, doğurduğu nedenlerden dolayı kendi halkınıza, kendi vatandaşınıza verdiğiniz zararı da tazmin etmek zorundasınız. 2017 yılı için söylenecek tek söz var. 2016da yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır. Yani bu demekki bizi daha kötü bir yıl ve sezon bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Rusya hala vize uygulamaya devam etsin biz de onları kimlikle alalım!? Ne münasebet! Tamam turizmde Ruslara bağımlı olabiliriz ancak kimlikle almak gereksiz. Biz zahmet pasaportu olanlar gelsin ülkeye. Ayrıca turizmde neden kapasiteyi farklı ülkelere dağıtmak yerine tamamen Ruslara bağımlı bir politika izlediğimizi de anlamak güç. Ruslar iyi para da getiren bir kitle değil genellikle. Bu politikanın da kademe kademe düzeltilmesi lazım. Turizmde Fransa, ABD, Çin gibi ülkelerin vizyonunun bizde de olması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cavusoglu ~ 7 yıl önce
Sayin Bakanim, peki TC vatandasinin Rusya'ya vize yerine kimlikle girme olayi ne oldu ve ne zaman olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000