07 Şubat 2009, Cumartesi 07:39:12

"Gazipaşa açılırsa turizm patlaması yaşanır"

Tatil yapmak için 2008'de Türkiye'ye gelen Finli turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 25 arttı. Türkiye; İspanya, Yunanistan ve Tayland'ın ardından 2008'de en çok paket tur satılan 4. ülke konumuna yükseldi.
  • Önce Antalya Patlasında Gazipaşa kusur kalsın.
  • Odunun içi yine doludur,ama kafa boş olunca yapıcak hiçbirşey yok. Birkere sayın Cimrin hayal görüyor,kriz fena halde kasıp kavuruyor Finlandiyayı,sanırım hanımı finli olduğu için böyle bir temennisi var. İkincisi Gazipaşa hayali hala devam ediyor sanırım. Tek yöne iniş ve aynı yöne kalkış yapılacak bir meydan açıçak tav. Hem de 1800 metre. Havaalanı işletmek demek havayolları uçaklarını kullanmak demek değildir. Yolcusu olmayan bir meydandan nasıl para kazanılacak ben halen anlamış değilim. Allah muhafaza,zorlarlar ve kaza olursa, yada biri alçak irtifada pass geçmek zorunda kalırsa, vay o pilotun haline. Zorlayıp haziranda bir 319 indirecekller buraya ama ondan sonra ölüm sessiliği esecek bu meydanda, çünkü operasyonel bir çalışma olamaz
  • Ne odun kafalılar..Büyük uçaklar için müsait olan bir meydan değil. Daha ne demeli? İllaki kaza olsun istiyorlar. Mademki okadar istiyorsunuz, yapın arazi tokuşu ve pisti paralel inşaa edin. oldu bitti. Veya daha ucuz ve kolay fikir, kurun kendiniz bir havayolu, tüm riski siz üstlenin..Nasıl?

Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, önceki yıllara göre 2008 Fin pazarının Türkiye açısından başarılı geçtiğini söyledi. Cimrin, 2007'de 84 bin 378 olan Finli turist sayısının 2008'de 105 bin kişiye yükseldiğini, yeni sezondaki hedefin ise 130 bin kişi olduğunu aktardı.

Cimrin'in tespitlerine göre, Finlilerin yaklaşık yüzde 65'i tatil yapmak için deniz, kum ve güneşin bir arada olduğu bölgeleri tercih ediyor. Paket tur satışlarında 4. sıraya yükselen Türkiye'nin 2009'da 3. sıraya yerleşmeyi başaracağına inanan Cimrin, Finlandiya'nın milli havayolu Finnair'ın mart ayından itibaren haftada 2 ve kademeli olarak 4 tarifeli Helsinki-İstanbul uçuşuna başlayacağı bilgisini verdi. Bu uçuşların hem pazarda rekabeti getireceğine hem de yolcu hacmini artıracağını kaydeden Cimrin, özellikle bu yıl kış şartları oldukça ağır ve soğuk geçen Finlilerin uçuşlar sayesinde Türkiye'ye olan tatil taleplerini arttıracağını söyledi.

Türkiye'nin Euro bölgesinin dışında olmasının ülke adına büyük avantaj olduğunun altını çizen Cimrin, son bir yıl içinde Euro'nun TL karşısında değer kazanmasının, Finlilerin tatil için Türkiye'yi tercih etmelerini sağladığını belirtti.

"FİNLİ TURİST SAYISINDA PATLAMA YAŞANIR"

Alanya-Gazipaşa Havaalanı'nın açılmasını Finlilerin dört gözle beklediğine dikkat çeken Cimrin, Antalya bölgesine gelen turist sayısında patlama yaşanacağını kaydetti.

Finlilerin Türkiye'ye gelmesinde en büyük sorunun ulaşım olduğunu aktaran Cimrin, "Finlandiya'da katılmış olduğumuz fuar çok olumlu geçti. Tur operatörlerinden yeni sezon için sevindirici veriler aldık. Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Fin pazarındaki planlama ve satış rakamları şu an için olumlu. Finlilerin çoğu bu yıl da Alanya'yı tercih edecektir. Türkiye olarak birinci hedef geçen yılki toplam 106 bin rakamını korumaktır. İkinci hedefimiz ise 130 bin Finliyi Türkiye'de ağırlamaktır" dedi.

"Gazipaşa açılırsa turizm patlaması yaşanır"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Önce Antalya Patlasında Gazipaşa kusur kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Odunun içi yine doludur,ama kafa boş olunca yapıcak hiçbirşey yok. Birkere sayın Cimrin hayal görüyor,kriz fena halde kasıp kavuruyor Finlandiyayı,sanırım hanımı finli olduğu için böyle bir temennisi var. İkincisi Gazipaşa hayali hala devam ediyor sanırım. Tek yöne iniş ve aynı yöne kalkış yapılacak bir meydan açıçak tav. Hem de 1800 metre. Havaalanı işletmek demek havayolları uçaklarını kullanmak demek değildir. Yolcusu olmayan bir meydandan nasıl para kazanılacak ben halen anlamış değilim. Allah muhafaza,zorlarlar ve kaza olursa, yada biri alçak irtifada pass geçmek zorunda kalırsa, vay o pilotun haline. Zorlayıp haziranda bir 319 indirecekller buraya ama ondan sonra ölüm sessiliği esecek bu meydanda, çünkü operasyonel bir çalışma olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne odun kafalılar..Büyük uçaklar için müsait olan bir meydan değil. Daha ne demeli? İllaki kaza olsun istiyorlar. Mademki okadar istiyorsunuz, yapın arazi tokuşu ve pisti paralel inşaa edin. oldu bitti. Veya daha ucuz ve kolay fikir, kurun kendiniz bir havayolu, tüm riski siz üstlenin..Nasıl?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000