25 Aralık 2008, Perşembe 08:08:21

Gaziantep-Musul uçuşları için çalışmalar başladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Irak'ın Habur'dan sonra ikinci bir sınır kapısı açılması için talebinin bir müjde olduğunu belirterek, bu kapının iki ülke ilişkilerini daha da geliştireceğini söyledi. Yıldırım, Gaziantep-Musul arasında direkt uçuşlar için gerekli çalışmalara hemen başlayacağını ka

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Irak Ulaştırma Bakanı Amer Abdulcabbar İsmail, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından Irak Demiryolları için imal edilen, Alev Sızdırmaz DH 7000B tipi lokomotiflerin teslim törenine katıldı. Ankara Garı'nda yapılan törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin Irak'ın iyi ve kötü gününde hep yanında olduğunu ve Irak'ın dertleriyle kendi dertleri gibi ilgilendiğini söyledi.

Irak'ın yaşadığı acı günleri geride bırakmaya başladığına işaret eden Yıldırım, Türkiye olarak savaş süresince Habur Sınır Kapısı ve charter uçuşlarını devam ettirerek Irak halkı ve Irak yönetiminin ihtiyaçlarını öncelikli konu olarak ele aldığını söyledi. Türkiye'nin Irak'ta güvenliğin gittikçe ortamını da dikkate alarak Bağdat'a düzenli seferleri başlatan öncü ülke olduğunu belirten Yıldırım, özel sektörün de Erbil ve Süleymaniye'ye tarifeli uçuşlar düzenlediğini kaydetti. Irak Ulaştırma Bakanı'nın Gaziantep-Musul arasında direkt uçuşlar yapılması talebine de değinen Yıldırım, "Gaziantep-Musul tarifeli uçuşları konusunda da gereken çalışmaları hemen başlatacağım" dedi.
 
Yıldırım, Iraklı bakanın iki ülke arasındaki karayolu bağlantılarının artması, Basra Körfezi'nden kuzeye demiryolu hattı yapılması ve Türkiye üzerinden Irak'ın Kafkaslar ve Avrupa demiryollarına bağlanması projelerini de heyecanla dinlediğini vurgulayarak, "Bu projeler Irak'ın Türkiye üzerinden Avrupa'ya, dünyaya bağlanma projesidir. Bu konuda Türkiye olarak her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.

Gaziantep-Musul uçuşları için çalışmalar başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000