15 Eylül 2011, Perşembe 07:55:38

GAZİANTEP-KKTC SEFERLERİ BAŞLIYOR

Başbakan İrsen Küçük, Gaziantep’ten KKTC’ye önümüzdeki haftalardan itibaren haftanın 7 günü uçuş yapılacağını duyurdu...
  • SUN EXPRESS IN HIC BIR SEKILDE BU HAT ICIN CALIŞMA YAPMADIGI BILDIRILDI
  • Sun express tabi ki pegasus KKTC yaliniz kalmaz hic bir hatda pek yakinda
  • PEGASUS ZATEN GZT ECN UCUYOR HAFTANIN 7 GUNU DEDİĞİNİZ HANGI HAVAYOLU?
Küçük, KKTC turizmini tanıtma etkinliklerine katılmak için gittiği Gaziantep’den dönüşünde, Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Gaziantep temasları hakkında bilgi verdi.

Tanıtım etkinliklerinin ilk gün etkinliklerine katıldığını kaydeden Küçük, Gaziantep’de bulunduğu süre içinde vali, belediye başkanı ve şehrin ileri gelenleriyle görüştüğü belirtti.
 
Gaziantep ziyaretinin, hükümetin turizme yeni bir katkı koyması bakımından taşıdığı öneme vurgu yapan Küçük, nüfus ve kalkınmışlık bakımında Türkiye’nin 6’ncı büyük şehri olan Gaziantep’den KKTC’ye uçak seferlerinin artırılacağını bildirdi.
 
Başbakan Küçük, Türkiye’nin,  turizm alanında da büyük desteğini gördüklerini belirtti.
 
Küçük, turist sayısının Temmuz’da yüzde 8, Ağustos’ta ise yüzde 15 arttığını söyledi. Küçük, charter uçuşlar ve bu uçuşlarla gelen turist sayılarında da Temmuz’da yüzde 30, Ağustos’da ise yüzde 40 gelişme kaydedildiğini ifade etti.
 
Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs sorununu çözmek için görüşmeler sürerken, üçüncü ülkelerden KKTC’ye charter uçuşlarının iptali için Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın büyük uğraşlarda bulunduğuna dikkat çekti.
 
Küçük, Türkiye ile birlikte yürütülen çalışmalar neticesinde Rum ve Yunan girişimlerine rağmen hiçbir charter uçuşun iptal edilmediğini vurguladı.
 
Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin çözüm yönündeki uğraşlarının Rum tarafı ve Yunanistan’dan karşılık görmediğini kaydeden Küçük, Rum tarafının tam tersine ekonomi, turizm ve gelişmenin engellenmesi için birçok girişimde bulunduğunu belirtti.

Kıbrıs Postası
GAZİANTEP-KKTC SEFERLERİ BAŞLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
SUN EXPRESS IN HIC BIR SEKILDE BU HAT ICIN CALIŞMA YAPMADIGI BILDIRILDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sun express tabi ki pegasus KKTC yaliniz kalmaz hic bir hatda pek yakinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PEGASUS ZATEN GZT ECN UCUYOR HAFTANIN 7 GUNU DEDİĞİNİZ HANGI HAVAYOLU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000