17 Mart 2011, Perşembe 15:44:04

GAZİANTEP HAVALİMANI'NDA OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK

Nevruz Bayramı tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelecek İranlı binlerce turist, Antalya'ya doğrudan uçuş olmadığı için Gaziantep üzerinden Antalya'ya gidecek. Böyle olunca Gaziantep Havalimanı'nda Nevruz süresince hareketlilik en üst seviyeye çıkacak.
  • Allah aşkına bu bilgiyi nerden aldınız? Neden gerçekler yazılmıyor? 140 ila 160 arasında trafik gelip gidecek.
  • urfaiar sen aynı aç tavuk buğday ambarında darı görür gibi sen urfayı ve antepi londra yada amsterdam yada frankfurt havalımanı gıbı yogun bır sehır mı goruyorsun sasıyorum sana sasıyorum...global airlines dan sevgiler
  • niye antepde bizim bir ilimiz deyilmi ha antep ha urfa ne farkeder
  • 30 dk yerde kalis suresi var ne hareketi getirecekmis anlamadim.
  • Şaka mı yapıyorsun arkadaşım oraya inecek uçaklardan ne yolcu inecek ne de yolcu binecek. Uçaklar sadece inip yakıt alıp kalkacaklar. Bunun için Havalimanı ihtiyacı çok saçma.
  • üçüncü havalimanımı vallahi birincisi bile sorunlu pisti varken üçüncü liman bambaşka sorun olur gaziantepe uçan pilotlar bilir yazın kalkışta 321 uçağı pistin orta yerınde ikiye ayrılacak hale gelıyor pist sorunlu oray7a uçan butun pilotların ortak şikayeti o kadar yazı yazmamıza rağmen DHM ve kuleye dikkate almadılar umarım bırgun kaza olmaz ondan sonra başlarlar pilotlar şöle böle diye bir pilot sorunluda o pisten butun pilotlar şikayet ediyorsa o zman pilotta değil pistin altyapısında sorun vardır umarım kazasız belasız bır olay olmadan bu sorun cozulur..şimdiden söyleyelım bunu defalarca yazı yazmamıza karsın cozulmedı ama..
  • ISTANBUL GIBI YERDE 2 TANE VAR. ASLINDA 1,5 DEMEK LAZIM... SAW 0,5 ADET SAYILIR :)))
  • 2. yapilsin sira 3. de
  • bu yoğunluğu bu havaalanı kaldırmaz.......................burası türkiye bir şey olmadan türkiyede niçin bazı şeyler değişmiyor anlayamıyorumm.
  • hayret urfalı neden daha yorum yapmamış bu uçaklar urfaya neden inmiyor diye? :)))))

2006 yılında uluslararası havaalanı statüsüne erişen Gaziantep Havalimanı, tarihinin en yoğun günlerini yaşamaya hazırlanıyor.

İran’da binlerce turistin tatil için beklediği Nevruz Bayramı, Gaziantep Havalimanı’nda olağanüstü hareketlilik yaşanmasına yol açacak.

İran hükümetinin Türkiye’deki Antalya, Bodrum, Dalaman gibi sahil kentlerine doğrudan uçuş izni vermemesi sebebiyle Isparta ve Gaziantep üzerinden Türkiye’ye gelecek onlarca uçak, binlerce İranlı’yı ülkemize getirecek.

Önceki yıllara göre Isparta Havaalanı’nı daha az tercih eden İranlı charter şirketler ve turizmciler, Antalya’ya gidecek tatilcileri bu yıl ağırlıklı olarak Gaziantep üzerinden ulaştıracak.

Gaziantep Havalimanı da böylelikle açıldığı günden bu yana en yoğun günlerini yaşamış olacak.

Normal tarifede günde ortalama 12 uçağın indiği Gaziantep Havalimanı, Nevruz tatilinin ilk günlerinde 45-50 uçağa evsahipliği yapacak.

DHMİ yetkilileri, hava trafiğinin sorunsuz şekilde işlemesi için gerekli tüm tedbirleri alırken havaalanı alt yapısının yoğun talebi karşılayacak durumda olduğu bildirildi.

İKİ PİST VAR

Sivil havaalanı kategorisindeki Gaziantep Havalimanı, 1976 yılında hizmete girdi. Yenilenen havaalanı 2006 yılında uluslararası statüye kavuştu. Havaalanında iki adet pist bulunuyor. Bunlardan; 10L/28R pisti 3000×48, 10R/28L pisti ise 3000×30 boyutunda. Pistin kaplaması beton. Yolcuya açık alanlar 5 bin 799 m2 olup; 400 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.

İRAN’DA İKİ HAFTA TATİL

Nev (yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen bayram, kuzey yarım kürede başta Türkler olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanıyor. Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Bu nedenle 21 Mart, bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilir.

2010'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 3.000 yıldan beri kutlanmakta olan Pers kökenli bu şenliği, Dünya Nevruz Bayramı ilan etmişti. Nevruz Bayramı  bu yıl 16 Mart-2 Nisan tarihlerini kapsayacak.

©AirportHaber.com ÖZEL

GAZİANTEP HAVALİMANI'NDA OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Allah aşkına bu bilgiyi nerden aldınız? Neden gerçekler yazılmıyor? 140 ila 160 arasında trafik gelip gidecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
urfaiar sen aynı aç tavuk buğday ambarında darı görür gibi sen urfayı ve antepi londra yada amsterdam yada frankfurt havalımanı gıbı yogun bır sehır mı goruyorsun sasıyorum sana sasıyorum...global airlines dan sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
niye antepde bizim bir ilimiz deyilmi ha antep ha urfa ne farkeder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
30 dk yerde kalis suresi var ne hareketi getirecekmis anlamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şaka mı yapıyorsun arkadaşım oraya inecek uçaklardan ne yolcu inecek ne de yolcu binecek. Uçaklar sadece inip yakıt alıp kalkacaklar. Bunun için Havalimanı ihtiyacı çok saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
üçüncü havalimanımı vallahi birincisi bile sorunlu pisti varken üçüncü liman bambaşka sorun olur gaziantepe uçan pilotlar bilir yazın kalkışta 321 uçağı pistin orta yerınde ikiye ayrılacak hale gelıyor pist sorunlu oray7a uçan butun pilotların ortak şikayeti o kadar yazı yazmamıza rağmen DHM ve kuleye dikkate almadılar umarım bırgun kaza olmaz ondan sonra başlarlar pilotlar şöle böle diye bir pilot sorunluda o pisten butun pilotlar şikayet ediyorsa o zman pilotta değil pistin altyapısında sorun vardır umarım kazasız belasız bır olay olmadan bu sorun cozulur..şimdiden söyleyelım bunu defalarca yazı yazmamıza karsın cozulmedı ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ISTANBUL GIBI YERDE 2 TANE VAR. ASLINDA 1,5 DEMEK LAZIM... SAW 0,5 ADET SAYILIR :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2. yapilsin sira 3. de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu yoğunluğu bu havaalanı kaldırmaz.......................burası türkiye bir şey olmadan türkiyede niçin bazı şeyler değişmiyor anlayamıyorumm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayret urfalı neden daha yorum yapmamış bu uçaklar urfaya neden inmiyor diye? :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000